Jag håller med om att det beror på i vilken livssituation man befinner sig i.

Vi resonerade som såhär: 1 plan på 95 kvm och 4 rok är perfekt för oss nu när vi är ett 3-personers hushåll med en 4-åring och kommer från en hyrestvåa på 57 kvm. Lagom mycket att möblera, lagom mycket att ta hand om, lagom mycket att värma upp.

Samtidigt blir 4-åringen äldre och hon och hennes kompisar kommer att uppta allt större yta i huset. Dessutom kan man aldrig veta om det blir tillökning framöver ::) Därför valde vi ett 1½-planshus med oinredd övervåning, för då har vi fortfarande valmöjligheter i framtiden - i ett 1-planshus är det liksom kört (om man inte siktar på dyr utbyggnad).
 
Vi har just bestämt oss för att det blir 1,5 plan hus.. Bottenplan kommer vara större än det övre planet. (I vårt fall 90 kvm resp. 50 kvm, då vi, pga detaljplanen, är begränsade till 140 kvm).

Huset kommer även vara i en vinkel. Så nu vill vi "bara" hitta den perfekta planlösningen ;)
 
Vi har precis byggt 1 1/2 plan + källare dock oinredd övervåning ännu (isolerad och klar i övrigt men inte gips osv.) Vi har en liten tjej på 9 mån och är ännu inte allt för oroliga över trappor osv. vi har tänkt som så att vi har allt vi behöver på bottenplan och attman sen utökar till övervåningen när det passar.
Storlek? 97+97+76 kvadrat

//Markus
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.