Jo, jag vet att det finns specialistforum för detta men vill inte snöa in på tekniska finesser :p
Antar att det finns många "normala" användare här på forumet som kan ge tips på en mindre anläggning, 5-6000:- som ger bra ljud men inte tar för mycket plats. Om den har dockningsmöjligheter för iPod/iPhone är det en kul grej (tror jag).

Tittar inte jättemycket på film, men skulle vilja köra den som stereo också, för mp3-musik och CD-skivor. Behövs Blu-Ray? Har i dagsläget endast HD-Ready, alltå ingen Full-HD ännu. Ett viktigt tillbehör, den måste ha hörlursutgång så att man kan köra i "tyst" läge:D

Kjell G
 
Ska det vara förstärkare o högtalare o hela baletten? Inkl dvd/Blu-rayspelare?
Eller tänker du bara en förstärkare/reciever för de pengarna?
 
Har många gånger funderat över att man kan sälja "hemmabio" där bild saknas!

Konstigt att detta begrepp kunnat bli etablerat.
 
BiFuel skrev:
Ska det vara förstärkare o högtalare o hela baletten? Inkl dvd/Blu-rayspelare?
Eller tänker du bara en förstärkare/reciever för de pengarna?
Hela baletten utom TVnd^_^b

Kjell G
 
Förr eller senare kommer du antagligen att vilja ha BluRay vilket gör sig alldeles utmärkt på hd-ready tv.
Då kan du ju titta prisjakt och sortera efter integrerade 5.1-system med integrerad bluray.
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=s45224450#rparams=k=s45224651

Det finns små system som antagligen kommer att göra dig mycket nöjd.
Jag själv kastade ut mina monstruösa lösbitar till ett sådant system och är ypperligt nöjd. Dock har jag blurayspelaren i htpc´n istället.
 
Varför inte använda en dator med ett bra högtalarpaket till? Med datorn får du alla de funktioner du vill ha med Hörlursutgång. Blu-Ray, Ipod, CD, Mp3 men även massa fler möjligheter som Spotify, Voddler, SVT play, TV4 play, Viasatondemand mm mm.

Så har jag löst det, Köpte en dell för ett par år sedan för ca 3000 spänn och den funkar perfekt. Lägg till bra högtalare mm och du får oslagbar funktion för de pengar du vill lägga.
 
Till datorn funkar det helt OK med nåt av Logitechs maffigare system. Har för mig att de har nåt 7.1-paket med stöddig subwoofer etc.
 
Knäcker nog budgeten en aning, men det är bättre att lägga lite till och bli nöjd än att behöva handla nytt om ett halvår.

I den prisklassen hade jag val en ASRock ION 330 med BluRay, som media-pc.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=513794

Logitech är som sagt inte dumt. z-5500 låter skapligt.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=93639

Vill du ha ett färdigt paket inom din budget med mer "hi-fi" stuk
http://www.hifiklubben.se/produkter/stereo/system/nad_c717_argon_6220_system_.htm
 
Redigerat:
JAg köpte ett 540 högtalarset till min HTPC mest som test alltså men de blir kvar. Nu ska jag inte driva nän större salong utan ett mindre rum och för det så har det setet tillräckliga resurser så jag blev positivt överaskad
 
Många intressanta tips, funderar på om jag verkligen förstår vad HTPC är och om jag vill ha den i tv-rummet, tänker på fläktljud ex. även anslutning (fast där går det ju med trådlöst även om man kanske behöver uppgradera till N) Men som Gurravasa säger så finns det ju en rejäl bredd och tv-rummet kanske blir datarum samtidigt. Eller hur gör ni som har; trådlöst tangentbord o mus, kolla mail, forum mm framför TV-skärmen?

Måste en HTPC vara utrustad på ett särskilt sätt eller kan man ha samma funktioner i ex. en bärbar dator? Tänker på min Compaq 615.

Sen är det ju kanske också en fråga om estetik, vad ser snyggast ut i ett TV-rum?

Kjell G
 
Jag är inne på min 3:e htpc och jag kan inte tänka mig ett liv utan den, en HTPC är egentligen en vanlig dator instoppad i en snyggare låda för att passa in i tv-möbeln. Oftast utrustade med tv-kort så man även kan spela in från tv.
Ser man inte mycket på film och laddar hem ett och annat så kan jag helt ärligt inte se något behov. Det tar 3 timmar att skruva ihop en HTPC och 3 dagar att få den att lira som man vill. Du kan förse vilken dator som helst med mjukvara och codecs för film och musik. Om den har tillräkligt med muskler får man kolla först.

Så jag återkommer till min tips att köpa integrerat system och jag pekar extra på att välja ett system med Bluray, men provlyssna innan köp.
Lycka till.
 
Att få till en smidig HTPC är lite jobb och vill man ha den tyst och itne bara lite tystare så gäller även den gamla klassikern "Silence is golden", i varje fall när man ska betala.

Jag har en som man inte kan höra på 5 dm avstånd men då krävde det lite speciallösningar som kostar en del men tyst, det är den :)
 
Jag har en helt vanlig dator kopplad till tv:n. TV:n fungerar ju som en skärm så har man lyckats koppla ihop en dator med en skärm så är chansen stor att man kan koppla ihop datorn med en PC.

Det där med störande fläktljud har jag aldrig förstått. Jag satte såklart min burk inne i tv-bänken. Tog bort en del av baksidan så att datorn får luft men ljudet hör jag inte alls där jag sitter i tv-soffan 3-4 meter bort. Dessutom så låter ju film och musik oftast mer än fläkten?

Jag kopplade in min datorn, fick den med Vista home edition som har media center inbyggt och sen var det bara att köra. Högtalare och bild ställdes enkelt in med guiderna i media center.

Codecs och sånt är ju främst aktuellt om man ska spela komprimerat och ofta ful-laddat material. Skall man spela orginalskivor, DVD, CD och mp3 så finns allt man behöver som standard.

Jag har en microsoft remote control till min tv-dator. Den sköter det mesta som en vanlig fjärrkontroll och är allt du behöver om du bara använder media center eller WMP för den delen. Men det är bra att ha en mus och ett tangentbord om man vill kunna surfa på nätet mm. Jag har en bluetooth-mus och ett bluetooth-tangentbord vilket funkar väldigt smidigt. Men det går bra med vanligt trådbundet såklart om man accepterar sladdar.

Jag vet inte vad du har för uppkoppling hemma, men en uppkoppling vill du ha till din tv-dator. Jag kör med det trådlösa modemet jag fick från bredbandsbolaget för flera år sedan och har en trådlös adapter i tv-datorn. Får 15 Mbit till tv-datorn vilket funkar bra för all tillgänglig streaming, inklusive Voddler (fantastisk tjänst förresten). Inget avancerat behövs där heller.

När det gäller ljud så hade min billiga dell-dator inbyggt 7-1 ljud. Jag använder bara 3-1 och har kopplat in lite överblivna högtalare från gamlar stereos och en gammal data-sub. Blev hur bra som helst enligt mina öron.

Så i min mening så är det inte så mycket mumbo-jumbo med dator till tv:n. Och en bärbar dator funkar utmärkt! Har du en över så kör med den.
 
Kör XBMC så löser sig det mesta...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.