...en kompis till mig som bygger eget tipsade om dom... Har försökt få lite fakta kring dom och hittade till slut deras hemsida. Kostar det att göra om deras planlösning? (skulle vilja ha en med lite mer öppen planlösning)...?

Vad kostar totalentreprenad inkl. grund på ett ungefär? Inflyttningklart..?

Och en sak till...ingår inredd övervåning?
Har nån bilder??? Har aldrig sett ett sånt hus.
 
Inte ett direkt svar på din fråga dock, men hörde idag att Fiskarheden inte kan leverera hus förens i slutet av augusti. Det kanske inte är ett problem för dig, men ville bara upplysa!

Det kostar ca 7500 kr att göra en ritningsändring (själva arbetskostnaden) Vissa väggar kan vara svåra att flytta om de är bärande. Kan ibland dock gå att lösa med balkar, det beror på husmodellen.

Fiskarheden säljer i stort sett bara byggsatsen dvs lösvirket. Sedan har de underentrepenörer som de kan förmedla för en "totalentrepenad", vilket det egentligen inte är eftersom man skriver två avtal. Fiskarheden bygger alltså inte husen själva.

Det låter på dig som det är ett speciellt hus du menar. Eftersom Fiskarheden har många olika husmodeller så varierar priserna. Generellt sett kan man nog säga att de är relativt billiga på själva materialsatsen, men sen tillkommer ju arbetet också. Det är ju s a s som ett gigantiskt plockepinn! ;) ;) Byggtiden är ju därför något längre än ett prefabhus.

Bra kvalitet på husen, men det är mycket som inte ingår.

/En som var nära att bygga ett Fiskarhedenhus.... :)
 
Kolla   www.hellmark.se

Skall traffa en annan hustillverkare idag. Har de inte ratt pris sa blir det FH Svanen
 
Hej!

Skicka efter deras katalog och be om prislista, inga bekymmer att få den för mig iallafall. Där finns priser för byggsatserna, för entreprenaderna blir det nog billigare att anlita en utomstående firma.

Är själv sugen på tranan med doppningens fasad.

MVH Linda
 
Fiskarheden bygger inte med totalentreprenad.

Jag kunde endast få pris med delad entreprenad (Uppsala) vilket skulle innebära ca 7 kontrakt..

De har bra priser på pappret i alla fall..

//J
 
Hej på er glada....
Vi har nu äntligen fått vårat plockepinn efter c.a halvårs väntan så kom det äntligen, så nu är det bara till att sätta ihop detta enorma projekt ;)

Vi har tagit FH´s åtagande 1-2 vilket istort sett innebär att de stomreser och gör huset som dom kaller det "låsbart", sen är det resten kvar. Detta betalar vi 1,3 och då är det huset Lommen + garage på 61 kvm. Sen tillkommer allt det andra. Grund + grovplanerig av tomt hade vi egen kontakt till att göra.

Vi ritade om en hel del på huset, ändrade köket + garaget och även förlängde ryggås taket (osäker på om det hette så :-? för detta betalade vi 25.000

Så nu får FH´s "gubbar" arbeta i c:a 10 veckor framåt sen är det bara att spotta i nävarna och hugga i. ;)

//Kia´s

 
Tänkte köpa Tranan men med takkuporna från Spoven. "Det var inga problem" enligt säljaren. Kontakten med dem var flitig, men de arbetar väldigt långsamt.

Efter att kommit överens om ritningar och planlösning, väntade vi på slutpris. Efter ett antal veckor (!) kom offerten - den såg jätte bra ut!

Men! Vid nästa möte med säljaren visade det sig att han missat en del på ritningarna, antal fönster... ryggåstak....höjd på entréplan.... Så offerten stämde inte längre, utan det ena mailet efter det andra kom med tillägg, som han "kommit" på.

(det visade sig att han egentligen var bagare - så det kanske inte var så konstigt...!)

Första kontakten med FH togs i nvember, då var lev tiden 3 månader för ett hus. Nu skulle vi inte få leveransen förrän i aug/sept. Lååååååång tid, tycker vi.

Vi har nu gjort egna ritningar och vänt oss till en mer proffesionell leverantör.

/ Vi var jätte nära att teckna avtal med FH...

Lycka till!
ps. inget ont om bagare - men de bör nog baka istället för att sälja hus ds.
 
Hej. Vi har beställt ett hus från FH som ska byggas kommande vinter. Det går tydligen väldigt bra för dem nu så det är fullt upp för säljarna = väntetid etc. Vi har goda erfarenheter av möten med arkitekt, köksarkitekt mfl på kontoret i Borlänge. Professionella o trevliga.
 
Vi har också beställt hus via FH,
Vi ska börja slå upp huset i April. Blir ett FH Doppingen med tillhörande 2-bilsgarage.
 
Vi har också beställt ett hus Doppingen som ska börja byggas i vår. Har ni gjort några tillval eller ändringar i planlösningen?
 
Japp, vi har gjort en hel del på övervåningen.
Men inget större på nederplan.
Kommer ni bygga det själv eller tar ni hjälp med entrepenad?
 
Vi kommer att ta hjälp av entreprenad. Ni då? Vart i Sverige ska ni bygga?
 
Vi kommer att bygga i Trosa kommun.. Byggstart i April.=)
 
Hej!

Ni som har byggt med Fiskarheden: Hur står sig priserna på deras entrepenad jämfört med att ta in andra firmor? Vi har fått NF pris på Tranan (2,075 milj) och Spoven (2,69 milj) , men man undrar ju hur mycket det går att pressa priset genom att anlita egna hantverkare för de olika entrepenaderna, schakt, grund, snickare, el, VVS etc. Är det någon kan säga nåt generellt om FH när det gäller detta? Deras hussatser verkar ju hålla bra pris, men hur är det med deras entrepenad?

Vi avser bygga i Rimforsa, söder om Linköping.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.