Kommer du hålla på och släcka lampor?

  • Ja

    53 Röster 49,1%
  • Nej

    49 Röster 45,4%
  • Kan inte påverka det.... Är inte hemma då..

    6 Röster 5,6%
  • Antal röster
    108
  • Omröstningen stängd .
Nu är segraren korad. Nordkorea vann, de hade flest lampor släckta.
 
  • north-korea-satellite-photo1-764714.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vilka stora föredömen, leve den store ledaren Kim Jong-il
 
Jag vill protestera mot klimatpolitiken.
Jag tycker den är helt idiotiskt alternativt jävligt utspekulerad för att kunna höja och hitta på nya skatteintäkter med hjälp av en skapad hysteri.

Alla företag och regeringar hejar på klimathysterin, ju fler vilseledda desto bättre.

storkarp skrev:
Att sen 99,9% av alla forskare är överens om att klimatförändringarna kommer och dessutom redan börjat, räcker inte det?
tio_Pepe skrev:
Men det är en fis i vinden. Bilismen står för 90% av alla CO2-utsläpp.
Bra går det också folk suger åt sig klimatpropaganda som svampar helt utan att tänka själva.

Skulle tippa på att dom flesta är så dumma att dom skulle avskaffa växthuseffekten om dom kunde.

För er som orkar, försök att komma på 10 företag som säljer varor eller tjänster som inte drar nytta av klimathysterin.
 
Vattenånga ger 95% av växthuseffekten.
Dom resterande 5% ger CO2, CH4, N2O, KFK, HFK och andra fluorhaltiga typer.
Av dessa ger CO2 den klenaste växthuseffekten.
 
elmont skrev:
Vilka stora föredömen, leve den store ledaren Kim Jong-il
:D hurra! :D
 
är det månne nån av linjemontörerna här som fick rycka ut på jobb då nåt ställverk havererade av all den extra belastning som lades på 21.30?
själv åkte jag runt lite med min 6.6L V8 diesel försedda jänke-pickup och kollade upp viilka dårar som deltog i detta, givetvis var det mest kolsvart runt studentlägenheterna inne i bygden, men här ute i obygden var det tänt i varenda stuga...
 
tio_Pepe, bor du i storstaden eller? Du är välkommen att besöka mig och uppleva hur det är att leva utan kollektivtrafik och då bor jag ändå centralt mitt i småland. Utan bilen skulle sverige stanna.
På tal om miljösnack, var det inte herr Eriksson i Miljöpartiet som stod i TV och proklamerade för att alla skulle köra miljövänlig småbil? Själv åkte han Volvo XC90....
 
Frugan släckte lamporna medan jag ville ha dem tända, så hon vann....som vanligt. Utanför mitt hus fanns ingen makthavare som såg att våra lampor inte lyste så det hade ingen effekt på politiken.
Det jag mer retar mig på är all onödig utomhusbelysning som blivit så modernt. Fasadbelysningar, trädgårdsbelysningar, plattgångsbelysningar för att inte atla om alla industriers enormt upplysta fasader......tala om att slösa med energin......
 
Sangris skrev:
tio_Pepe, bor du i storstaden eller? Du är välkommen att besöka mig och uppleva hur det är att leva utan kollektivtrafik och då bor jag ändå centralt mitt i småland.
Men det är ju det jag säger! Bygg ut kollektivtrafiken!

Sen säger jag väl inte att jag vill tvinga alla som bor på landet eller i mindre städer att göra sig av med sina bilar. Men någonstans måste man ju börja. (Du skriver att du bor "centralt i Småland". Betyder det mitt i Småland eller mitt i en stad?)
 
elmont skrev:
Vattenånga ger 95% av växthuseffekten.
Dom resterande 5% ger CO2, CH4, N2O, KFK, HFK och andra fluorhaltiga typer.
Av dessa ger CO2 den klenaste växthuseffekten.
Pratar du om den växthuseffekt vi redan har? Det som betyder något är förändringen och den består av en ökad halt av CO2.
 
Släckte ner av den anledningen ihop om att Fortum's nät skulle krascha, deras senaste räkning var jädrigt bra saltad!! Tyvärr var vi nog bara 3 hus i närheten som jag såg som var svarta.....nytt försök nästa år. Kan man bli åtalad för el-terrorism pga detta?? :)
 
Jag släckte inte en enda lampa..jag slocknade själv efter en dags hederligt gammeldags slit redan 19.30 enligt kära hustrun.

Mer miljövänlig än så är det svårt att vara, sött kramandes kudden utan lyse i rummet.

Men idag när jag vaknar upptäcker jag en sak...tiden har gått fortare inatt än vanligt och osökt kommer jag in på att det inte är så bra det där med tidsförändringarna.

Tänk vad dumt det är att flytta klockorna på ett energiplan...lät man bli detta så sparar man en massa energi eftersom vi måste ha lamporna tända mer när det blir mörkare på grund av vintertid...

Eller om det är tvärtom...:):)
 
Mikael_L
Det kändes härligt att vakna idag.
Det kändes direkt att det var en bättre värld jag vaknade till. :)
 
att bo centralt i småland betyder i mitt fall mitt i smeten av Gnosjöandan, däremot inte just i Gnosjö. Men jag har i runda slängar 10 mil till Jönköping, Nässjö, Växjö, Halmstad, Varberg och Borås....Det kan man väl säga är centralt? Visst kör länstrafiken några turer om dagen på vardagar, men sen är man helt hänvisad till eget transportmedel. Inga tunnelbanor eller spårvagnar som kör två kvarter i taget...... Tror du på alvar att kommun eller stat skulle satsa pengar på att bygga ut kollektivtrafik här? Tyvärr tittar de styrande politikerna inte längre ut än till Stockholms stadsgräns. Där slutar ofta deras verklighet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.