Kommer du hålla på och släcka lampor?

  • Ja

    53 Röster 49,1%
  • Nej

    49 Röster 45,4%
  • Kan inte påverka det.... Är inte hemma då..

    6 Röster 5,6%
  • Antal röster
    108
  • Omröstningen stängd .
5.2 racing skrev:
Jag tänker då släcka. Dom som inte gör det är dumma i huvudet.
Då sällar jag mig med stolthet till den skaran som låter de va tänt. Funderar faktiskt på att tända varenda lampa istället. :D
Egentligen borde jag starta bilarna, motorcyklarna och motorsågen också. I ren protest mot det här tramset. :p
 
joflopp, en petition som är så vag att de som vill kan tolka den lite som de vill, är ju fullständigt menlös.

Jag inbjuder dig och alla andra att skriva under en petition som skall sända kraftfulla signaler till dem som bestämmer att vi inte är nöjda med sakernas tillstånd och vi omedelbart kräver kraftfull och rättvis handling å det snaraste! Skriv under du med!

Grönköpings veckoblad kunde inte hittat på detta själva...
 
Redigerat:
Tycker du det är menlöst så låt lamporna vara tända. Jag har inte försökt få någon att släcka en endaste liten diodlampa ikväll utan försökt förklara vad den symboliska handlingen innebär.
 
Det verkar inte som om du och engelska WWF har samma uppfattning om vad denna handling innebär.

"For the first time in history, people of all ages, nationalities, race and background have the opportunity to use their light switch as their vote – Switching off your lights is a vote for Earth, or leaving them on is a vote for global warming."

En röst på jorden alltså. Vad sött.
 
hela gatan verkar släckt här, inklusive egna huset, laptops på batterier och kolsvart utöver det.

Vad som ÄR kul, är om det syns via nordpools eldiagram med tydligt tecken att många deltagit - då känns ju effekten värd besväret.
 
Så jag gör totalt tvärt om.. Har tänt upp allt i hemmet.. Finns ju alltid någon stackare på utsidan som kanske famlar i mörkret..
 
Jag har enbart lysrör och lågenergilampor, VVB på 15 liter, enda elvärmen är ett element i fyrakvadratmeters badrummet som står på 15 grader, min tv är en tjock-tv som drar max 85 watt (som jag dessutom fått i andrahand), ingen utebelysning.

Huset värms upp med ved som jag tagit tillvara från emballage på jobbet.

Min bil är från -92, den har alltså katalytisk avgasrening och lambdareglerad insprutning, och eftersom det inte är något större fel på den så tänker jag inte byta den mot en ny som det går åt massor med energi att tillverka bara för att en ny bil kanske drar lite mindre bränsle.

Jag försöker i mesta möjliga mån laga mina saker som går sönder istället för att köpa nytt.

Alla mina möbler utom min säng har jag ärvt eller tagit tillvara från vänner och bekanta som bytt mot nya.


Jag har visserligen ingen lampa tänd för tillfället, men jag sitter framför datorn som är ipluggad i väggen och teven står på o bakgrunden.
Så säg mig: vem lever på bäst sätt i förhållande till utsläppen? Jag som lever så här varje dag och inte släcker mina lampor eller villaägaren som bor i sitt nybyggda hus med sin nya volvokombi utanför (den gamla var ju två år gammal, var ju i princip tvungen att byta) som slär av sin 50" plasma-tv och släcker sina 40 st halogenspottar i en timme?

Ärligt talat, är det makthavarna som ska ha allt ansvar? Vill man bidra så är väl det mest haturliga sättet att minska sin egen energikonsumtion.
Byt till lågenergilampor när glödlampan brunnit ut, så minskar elkonsumtionen, och då kanske det räcker med att bygga en vindpark eller modernisera ett antal vattenkraftverk istället för ett nytt kolkraftverk när kolkraftverket som redan finns är utslitet.
Köp gärna en bil som går på etanol, då minskar ju oljekonsumtionen och produktionen av etanolbränsle ökar och tillgängligheten på etanolbränsle blir större ju mer efterfrågat det är. Men vänta tills din nuvarande bil är utsliten, tänk på nur mycket energi det går åt att tillverka en ny och hur mycket utsläpp det innebär.

Kort och gott, se om din egen energiförbrukning innan du lägger över ansvaret för att tackla hotet om klimatförändringar på "the man"...

Bara mina fem öre...
 
5.2 racing skrev:
Jag tänker då släcka. Dom som inte gör det är dumma i huvudet.

samma sak som att man SKA lägga en liten slant i kollekten när man är i kyrkan...

Om du ska släcka lamporna nu, varför har du dom tända i normala fall???
 
Det konstiga är att ingen MODERATOR har klagat på oss ännu.

Annars är ett standard svar från deras sida: Inget med hus bygge att göra och att ditt inlägg strider mot byggahus.se stadgar...


Lås tråden, ingen med hus bygge att göra...
 
Byggahusmänniskorna gillar den här diskussionen, de uppmuntrar till och med folk att läsa det som alla har kr-kts ur sig här (se förstasidan på sajten byggahus).;)
 
Klimat och energi har med högsta grad att bygga och bo att göra.
 
Nu känner jag mig lite bättre än dom som inte släckte. Dumhuvudena alltså.





:)
 
joflopp skrev:
-MH-, du gör det nog lite mer kompicerat än vad det egentligen är. Jag tolkar det som att släcker man lyset en timma ikväll är man inte nöjd med hur dagens globala miljöpolitik bedrivs. Att det inför FN:s klimatförhandlingar är ett sätt att visa att de som sätter sig vid förhandlingsbordet får börja ta det lite mer allvarligt.

Det är ingen direkt skillnad på denna manifestation som den mer lokala manifestationen som var i Göteborg förra året där man uppmanade de som var trötta på våldet att tända ett stearinljus i fönstret. Upplägget är detsamma.
Exakt. Om man tror att man revolterar mot släckandet genom att starta motorer och dylikt har nog inte riktigt fattat grejen.
 
el_richard skrev:
samma sak som att man SKA lägga en liten slant i kollekten när man är i kyrkan...

Om du ska släcka lamporna nu, varför har du dom tända i normala fall???
Hmmm?
 
Om jag har lite tur så innebär en sån här sak att pengar avsätts på hög nivå för ombyggnation och automatisering av fler större byggnader -> mer jobb åt mig :D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.