Tar tacksamt emot förslag på lämpliga hustillverkare. Tomt är inköpt men nu gäller det att hitta rätt i djungeln bland alla husleverantörer!

Vi är ute efter en 1,5 plansvilla (träfasad) och beräknad budget ligger någonstans runt 2,9 inkl inredd ovanvåning samt sidobyggnad. Tomtpriset på 300 är också inkluderad i budget och det kommer inte att krävas några större markarbeten såsom t ex sprängning.

Det är det lantliga stuket vi är ute efter och vi var nära att köra på Hjältevadshus men deras moduler är för stora för att ta sig igenom den allén som finns där vi ska bygga.

Så om man bortser från Hjältevadshus, Smålandsvillan samt Älvsbyhus. Vad finns det då för lämpliga hustillverkare sett till ovanstående kriterier?

Alla förslag tas tacksamt emot!

Tackar på förhand!
 
Med en budget på 2,9 - 0,3 (tomt), - 0,2 (bygglov, el, räntekostnader, pantbrev, VA? mm) - 0,1 markarbeten och tomt (enkel tomt) så har ni 2 MSEK kvar för hus och sidobyggnad. Sidobyggnaden varierar också mycket i pris så där får ni nog speca vad ni tänkt er - räkna 60 (enkel carport med plintgrund) - 200 (garage med platta).
Kvar har ni då ca 1,8-1,9 MSEK för huset vilket skulle kunna räcka till en 1,5-planskåk på 140 kvm.
A-hus Basic 4 eller LB-Hus ugglan Classic 147 är de jag kan komma på. Nu är detta bara hus som byggs med totalentreprenad, men det finns några fler där du säkert skulle kunna komma ner 100 000 utan totalentreprenad.
 
2,6 MSEK låter mycket för ett Fiskarheden-hus. Det måste vara inklusive tomt?
Mig kunde dom inte erbjuda annat än stomeresning.
 
Redigerat:
Vad finns det då för lämpliga hustillverkare sett till ovanstående kriterier?
Björklidenhus
Eksjöhus (Egna hemhus)
LB-hus (Ugglan)
 
Var på Husknuten i Göteborg idag och kollade bland annat in Eksjöhus som verkar leverera gedigen kvalité. Man verkade även få med en del redan i standardutförandet vilket känns positivt. Men som alltid är det svårt att få en bra prisbild. Totalentreprenad känns tryggt men kanske onödigt? Eksjöhus verkar även vara ett stabilt företag med erfarenhet och det är väl precis det intrycket dom vill att man ska få…? :D
 
A
Skippa Älvsbyhus oavsett vad.... Bygg hellre eget... Eller varför inte, bygg eget....
 
Älvsbyhus, Smålandsvillan, Hjältevadshus och Modulenthus är inte aktuella för oss. Deras sektioner är för stora för att ta sig igenom den allé som finns där vi ska bo. Älvsbyhus skulle inte varit aktuellt ändå i och för sig...
 
bg. skrev:
Totalentreprenad känns tryggt men kanske onödigt? Eksjöhus verkar även vara ett stabilt företag med erfarenhet och det är väl precis det intrycket dom vill att man ska få…? :D
Jag tror att Eksjöhus är ett bra alternativ. Kataloghusen brukar dock vara dyra men "egna hem"-serien tror jag ger mycket hus per krona. Det är hög standard i Eksjöhusen.

Totalentreprenadens vara eller icke vara har diskuterats i flera andra trådar. Själv anser jag att det är en självklarhet i husbygge så länge man inte tänker göra mycket själv eller har de rätta kontakterna för billig och bra hanteverkshjälp.
 
A
Lösvirke å bygg själv.
 
A-hus kan vara ett alternativ. Bra kvalité, fina och genomtänkta planlösningar, mycket som ingår i "standard" (t.ex. isolerad innerväggar, rostfria vitvaror, CDS, mm) samt engagerad säljare (åtminstone i Linköpings trakten). Oavsett vad alla säger är de inte dyrare än många andra husföretag, det verkar som att de anpassat sig ganska bra till marknadssituation.
 
Hej bg
Vi har köpt tomt för 400' kr och vi ska bygga med Fiskarhedenvillan ett 1½ plans hus på 168kvm (6 rum o kök). Vi kommer att hamna på 2 800'kr, då nyckelfärdigt båda våningarna och inkl garage på 70kvm samt alla avgifter som pantbrev, lagfart osv.
 
eep04gkn skrev:
Hej bg
Vi har köpt tomt för 400' kr och vi ska bygga med Fiskarhedenvillan ett 1½ plans hus på 168kvm (6 rum o kök). Vi kommer att hamna på 2 800'kr, då nyckelfärdigt båda våningarna och inkl garage på 70kvm samt alla avgifter som pantbrev, lagfart osv.
Det här låter ju helt klart intressant! :)

Hur är det med vald standard vad gäller klinkers/kakel i hall samt badrum?

Köket? Rostfria vitvaror inkl fläktkåpa? IKEA- eller Balingslöv-standard vad gäller köksluckor, bänkskiva osv?

Får man va fräck och fråga vilken husmodell ni utgått ifrån i Fiskarhedens sortiment?

Gillar Fiskarhedens design mycket! Härligt lantligt stuk på husen! :D
 
Användaren classe75 som tipsade om Fiskarhedenvillan jobbar för dem, varför inläggen är raderade.
 
Vi bygde ett Ugglan 159 från LB hus för ett år sen och hamnade på 2.9 milj.
I det har vi en massa tillval som puts, kupa, andra köksluckor, förlängt vardagsrum, central dammsugare osv.
Vår tomt kostade 180 000 plus diverse avgifter.
Vi är väldigt nöjda med vårt val av husleverantör.
 
LB-hus Ugglan Classic 117 (185 kvm)kostar 2.180.000 inkl. braskamin (t.o.m 31.3) och takkupa. med inredd övervåning. Tomt 300.000, sidobyggnad 170.000., kvar att handla för: 250.000. Om det inte är stora markarbeten borde det gå.

Ugglan Classic 159 kostar 2.012.000 inkl. braskamin och ryggåstak i vardagsrum(erbudande t.o.m 31.3). ett fantastiskt bra pris tycker jag. där borde budgeten klaras utan problem. Där kan ni kanske kosta på er förlängning av vardagsrum = 60.000 så blir det ännu bättre...

Vi har nyligen fått dessa priser.

Annars kan du kolla Vårgårdahus, som också hade bra priser. Myresjöhus Frälsegården 173 kvm är prisvärt och lantligt. Det finns alternativa planlösningar där. Om ni inte gillar 2 plan kan ni välja förhöjt väggliv-variant. Vi fick pris kring 2,1 milj.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.