Saxpy - vad är det för grå färg du har på dina skåp?
 
AstaS skrev:
Saxpy - vad är det för grå färg du har på dina skåp?
Ottossons Varmgrå. Är väldigt nöjd med nyansen men den var jobbig att måla med, den blev väldigt flammig så det krävdes rätt många lager innan den blev riktigt bra.
 
Ja - den var snygg. Ska själv börja måla våra stommar när som helst och har egentligen valt Ottossons vetegrå, men vet inte om jag är alldeles säker längre.
 
AstaS skrev:
Ja - den var snygg. Ska själv börja måla våra stommar när som helst och har egentligen valt Ottossons vetegrå, men vet inte om jag är alldeles säker längre.
Jag har vetegrå på golvet... Jag skulle inte vilja ha den på skåpen, om man målar upp den på lite större ytor så ser den mer gulgrön än grå ut. Missförstå mig inte, jag tycker den är riktigt snygg och den funkar jättebra ihop med varmgrå. Dock gör den sig bättre på golvet tycker jag. :)
 
Ja - det är lite det jag har börjat fundera på också - att den ser för grön ut. Men får fundera lite till. Inte för att jag inte gillar grönt, men i mitt huvud har jag tänkt grått.
 
Vetergrå tar upp mycket färg av belysningen. I dagsljus är den så vcker, i skenet av glölamporna så blir den lite gul-grön. Den är varm och jag tycker att den är lite annorlunda, men är man ute efter "1700-talsgrått" så är nog pärlgrå eller vad den heter hos ottosson bättre. Jag får vibbar av allmoge-light eller trettiotal av den vetegrå. Lite märkligt men den passar lika bra till rustika lerskålar som till min 50-tals-cadillac-brödburk med spoilers. Världens bästa brödburk för övrigt.

Den vetegrå blev också lite flammig några strykningar på en del luckor. Jag testade med både grundstrykning med utspädd linolja och direkt med förtunnad färg, och en av dem blev kanonbra, men jag minns inte längre vilken =) Tror att det var när jag tunnade ut färgen. För den som tror att jag tycker lite för mycket om min balsamterpentin så vill jag bara säga att; det minns jag inte riktigt...
 
lavin - mina tester med vetegrått har också blivit lite flammiga faktiskt. Och då hade jag ingen extra linolja i, men hade terpentin i första strykningen. Du har inte testat med helt outspätt?
Jag kan nog inte säga att jag är exakt ute efter 1700-talsgrått heller, men det var det att vi tänkte oss grått. Den vetegrå såg väldigt fint grå ut i det ljus vi hade när vi bestämde oss så det är helt sant att det beror på ljuset. Nu i vintermörket är den plötsligt bara grön och inte grå. Det är inte alltid så lätt att bestämma sig! Men vi har i alla fall bestämt oss för utseendet på alla skåpen. Det är inte illa. Och handtag! Det tog ju massor av tid att bestämma sig för det också! Det är himla mycket detaljer man ska fundera på när man inte köper färdiga kök.
 
Saxpy skrev:
Här är några före och nästan efter bilder. Allt är inte klart än men det kommer nog...
Hej Saxpy,
Jäklar vad snyggt ditt kök blev! Riktigt kul att läsa i div. trådar om ditt arbete, jag har lärt mig en hel del genom dem.. :)
Just nu gör jag och min sambo samma resa i ett köksbyggnadsprojekt. Samma koncept med "faceframes", samma stil och samma engagemang.

Du verkar ha gjort ett jättejobb, framför allt med "antikhyllan". Min fråga är hur du gjorde själva konsollerna. Sågade du ut två lika dana exemplar och sedan filade/putsade fram ett slutresultat eller om du först gjorde en mall och kopieringsfräste efter den?

Tacksam för tips!
//Doman
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.