JanneL skrev:
Förstår inte hur du kan ha så bra humör efter allt som drabbat er. För oss andra som sitter på första parkett är du helt otrolig. Det första man gör när man loggat in är att kolla om du varit framme igen och skrivit. Som någon sagt tidigare, mitt i all gråt får man sig ett gott skratt. Inte för att jag vet vad du sysslar med till vardags, men jag undrar om du "hamnat rätt". Du borde definitivt ägna dig åt att kåsera. Önskar dig och din familj allt gott.
Nynnar på Alway´s look at the bright side of life...

Vad jag lever på.,..luft vatten och kärlek. Har tidigare arbetat som säljare av livsmedel på olika nivåer inom svensk handel...så präktigt det låter va? Sån där med tjänstebil och säljväska. Sån där med skjorta och kavaj...inte jag inte. För mig var det jeans och tröja till chefernas skräck. Men sålde mest , det gjorde jag ändå.

Drabbades av en svår sjukdom för några år sen och varit sjukskriven ett längre tag. Men är på väg tillbaka till Anders Borgs stora glädje. Fått ompröva allt och funnit att det där med att jaga runt omkring inte är min grej något som jag gjort allt för mycket. Men sälja, det är min passion och det är jag nog född till. Det är helt enkelt kul. Jättekul.

Livet har sina sidor och bananskal samt vägkorsningar. De flesta som kommer till vägskäl fortsätter rakt fram och det är väl en väg det med. Andra gör om korsningen till en rondell och sitter sen och undrar varför de bara kör runt runt och aldrig kommer någon vart.

Den typ jag är sladdar in i varenda korsning och har noll koll på tillvaron. Får jag en idé så kör jag så det ryker. Ofta blir det en totalkrasch men då har man försökt.

Ladugården som vi har funderar jag mycket över vad man ska göra med....det lutar åt en auktionshall för sommarauktioner under tak. Borde dra folk.

Har jag varit auktionist någon gång? Nä. Men jag tror jag klarar det. Med bravur.

Sen har jag tänkt dryga ut lite med att köra turistbuss med ett gäng glada pensionärer till något urtrist glasbruk i småland. Det är en dröm jag har haft lääänge och av en slump träffade jag en snubbe med 200 bussar för en månad sen som genast ville hitta på nåt ihop.

Sådär är livet...kul och spännande. Inte fasiken har jag någon karriärsplan och om någon vill betala mig för att skriva lite skit...visst kan jag det . Men tillåt mig tvivla...

Fast å andra sidan...kan den där stofilen Myrdal få pröjs så finns det kanske hopp för mig med.

För att inte tala om Blondin-Bella...
 
Redigerat:
mattiasp skrev:
När du kommer igång med bygget erbjuder jag dig härmed ett dagsverke (eller en helg) med utrustning (Jag har det mesta)

Nu utmanar jag hela forumet, eller i alla fall de som bor inom en radie av 100 km från Cheesus att ställa upp! Kan vi resa Cheesus nya stomme på en helg?
Antar utmaningen. Hör av dig när det blir dags. Från min sida blir det inte mer än ren mankraft och en hel del jävlaranamma. Är för mycket hempulare för att ha vettiga verktyg. Det ska vara nätverket då... det klarar jag. Bor just nu bortom 100 km från Cheesus, men en gång rumpmas, alltid rumpmas. Så inga problem med det.
 
Redigerat:
Jag skulle inte tveka ett ögonblick: ta in en duktig arkitekt som ritar ett hus modell 2000-talet och som estetiskt passar in i omgivningen och vidhörande gamla hus. Med sjöutsikt - naturligtvis.
 
Hmmm.... en tanke slår mig ?

Hur ligger ladan ? Man kan ju kombinera Hemmakattens tanke om en modern funkislada i faluröd med en existerande lada ?

Inred den istället för att bygga ett nytt hus ?

Typ så här, jag googl'ade lite:

http://gd.se/nyheter/byggabo/1.205998

Sen finns det ju andra lador ;-) http://www.stablewise.com/gralla/living.html

Men egentligen, med de förutsättningar du har - massor med material, fria händer, gott om dom också - så är Yonna's förslag glasklart - ta in en arkitekt, det är precis rätt läge. Kataloghus går bort utom som inspiration/riktningsindikering för arkitekten.

Inlägg 121 behöver du göra om till ett mera stolpat dokument i så fall ;-)
 
Mikael_L
yonna skrev:
Jag skulle inte tveka ett ögonblick: ta in en duktig arkitekt som ritar ett hus modell 2000-talet och som estetiskt passar in i omgivningen och vidhörande gamla hus. Med sjöutsikt - naturligtvis.
Mja, med 1miljon+ extra jämfört med gammalt-hus-look-a-like från fiskarhedenvillan upphottad med lite extra snickarglädje och någon pärlspontvägg ist för gips ... så ...

Nåja, jag kan inte bestämma, det är cheesus med familj's pengar ...

Men glöm inte att det här är inte en tomt på Djursholm, där varje satsad krona värdeutvecklas till det mångdubbla, särskilt om ordet arkitektritad förekommer.
Vad vet jag, men södra spetsen av dalarna så kanske arkitektritat t.o.m sänker värdet ... :surprised:
 
Jag tänker snarare arkitektritat i termer av att huset ändå blir ett lösvirkes, med noll lastbilar med färdigkapade bräder á la fiskarhedenvillan...

Så, allt cheesus behöver från tillverkaren är ritningen (och byggjobbarna, kanske) - och ritningen lär ju en kataloghustillverkare ta lika mycket betalt för att ge ifrån sig...

Kök har han ju redan (eller åtminstone en kontakt) och med hans shoppingrundor och vanliga tur så kommer han att gå in i en affär för att köpa nya favoritkallingar och komma ut med en container med elpryttlar och vvs ;-)

... nu har jag stor respekt för dalmasar, de har väl också stilkänsla så riktigt till att drista mig till att säga att arkitektritat sänker priset, det vågar jag mig inte på :-D Sedan får man väl komma ihåg att priset bara är intressant när man vill sälja, och det är väl inte aktuellt ? Och då handlar det istället om trivsel, att få något man är nöjd med.

Därmed inte sagt att man inte kan gå till en kataloghustillverkares ARKITEKT och be dom om en ritning, för lösvirkesbygge istället... Det finns ju en hel del snygga hus, och, som de sade i "Dream Houses" - det viktiga kan också vara att faktiskt ha fått se hur huset ser ut innan, att få drömma och planera, gå runt i det etc. Det får man med ett kataloghus - bara att besöka visningskåken. Sedan kan man alltid förändra hur det är byggt, detaljer etc.

Cheesus - ta en sväng till stockholm en helg och gå på husvisningar för inspirationen - och sväng förbi husexpon vid skogskyrkogården. Det är värt det bara för att få så mycket intryck som det bara går ;-)

En detalj förresten - du skriver tvättstuga på undervåningen - varför ? Sambon och jag har diskuterat just det (och faktiskt med vår arkitekt för den tillbyggnad vi planerar, måste köpa virke nånstans nångång....) utifrån synpunkten att kläderna finns på övervåningen - att bära ner dom för att tvätta dom och sedan upp igen för att lägga i garderob - det är en del merjobb. Varför inte en tvättpelare/torktumlare i badrummet på övervåningen - och så en grovingång/grovkök UTAN tvätt i undervåningen ? Alternativt så lyxa till det - tvätthiss i bästa amerikansk stil kanske är något för frugan ?
 
Godmorgon!

Kanonbra med idéer. Den med ladugården är intressant och har funnits med som alternativ. Redan innan branden har jag gått omkring och stakat ut 3 lägenheter åt tyskar, holländare och annat löst folk som inte har bättre för sig än att sitta ett par dagar i bil för att nå naturen.

Nackdelen med bygge där är att då försvinner mina framtida projektmöjligheter för alltid i den byggnaden. Det vill jag inte. Visst skulle det ge en mysig familjär stämning med auktion i vardagsrummet men...

...den enda stämning som skulle bli av detta är väl skilsmässoprocessen..
 
Redigerat:
När ni bygger nytt kanske ett sprinklersystem skulle vara en bra idé :).

Vet ni vad orsaken var till branden?
 
Här är förresten ett förslag på hus: Tallbacken från eksjöhus: http://www.eksjohus.se/default.asp?id=98&lng=se - Det är kanske lite lämpligare storlek också ?

Detaljer som är bra - trappen till övervåning startar inte i grus/lerhögen vid entrén...
Stor tvättstuga med klädkammare kopplad till - kanske en plats för frugans symaskin ? Mangel lär ju rymmas iaf :)
Klädkammaren vid "stora" sovrummet blir säkert en bra bastu...

Nackdelen är väl att du antagligen vill ha en planlösning med både vardagsrum och kök vända mot sjöutsikten - det skulle jag vilja ;-)

Om man tycker den är för trång skulle jag vilja peka på samma tillverkares Lönneberga - sambon får något glansigt i blicken varje gång hon får se den - Stort lantkök med vedspis (de har en alternativ planlösning än den som visas på undervåningen, spegelvänt där köket är...) , murstock gemensam med vardagsrummet, ovanljus på entrédörren etc Men allt det är väl egentligen detaljer, det kan man få till i alla hus.

Nånting att tänka på om du drömmer om ett torn - se till att det blir ett torn och inte bara ett burspråk - AstaS förslag är fint - men det är väldigt lite "torn" ;-)
 
bekin skrev:
När ni bygger nytt kanske ett sprinklersystem skulle vara en bra idé :).

Vet ni vad orsaken var till branden?
Sprinklers har vi talat om. Som tur är driver min bror ett hydraulicföretag som är specialister inom hydraulic-kopplingar. Svindyra saker som funkar bra som vattenkopplingar...:)

Glöm att han får betalt.

Dock har vi diskuterat om för och nackdelar med ett sprinklersystem och nackdelen är uppenbar. Risken för onödig vattenskada om ett ljus ryker lite för mycket...

Men ett manuellt system med typ "Krossa glaset-Dra ur sprinten-vrid på kranen" som sitter strategiskt innanför ytterdörren.

Den unge som då drar igång det på ren nyfikenhet har då ingen trovärdighet när det blir påkommet och ursäkten är " Det bara blev så..."
 
Den här tråden händer det mycket i, och det är väldigt roligt att läsa dina inlägg hela tiden Cheesus, och fascineras av att du håller humöret uppe!

Vill bara tillägga angående mitt bildförslag att det inte i första hand var storleken som var grejen med det, utan stilen.
 
Sprinklersystem med smältbrytare kanske ? Ingen risk att den löser ut om det inte blir varmt vid den...

men ja, vattenskadan kan ju bli rejäl - och om man har ett system som bara löser ut den sprinklern som blir varm, så är det inte säkert att brandhärden är där.

Hade det hjälpt i eran brand ?Jag har fått intrycket i det du skrivit att ni inte kom åt den med eldsläckare ?
 
*ASGARV*

Jag fick just en bild av Cheesus inflyttningsfest i det nybyggda huset...

Med ett 50-tal brandsläckare ståendes med snygga rosetter och kort på på ett bord :-D

Hade ni kunnat rädda det med en brandpump (motordriven) och slang i sjön ?
 
Angelven - inte klaga på mina torn!!! Där är till och med två :)
1233_7.jpg
 
Jättefint AstaS - det kombinerar det bästa av mina två favorithus - De olika som finns med just torn - som fiskarhedenvillans fasanen - och så Ryfors från sjödalshus ;-)

Men - torn, det hittar man i den här tråden: http://www.byggahus.se/forum/byggnadsvard/61428-hus-med-torn.html - Inlägg 22 visar det jag menar - det är samma bredd på tornet i övervåningen. Inlägg 36 har ett jättefint riktigt torn - även 54 har det ;-)

Men jupp -det vore ett fint hus - och så med verandan rakt i sjöutsikten!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.