Tjena

Jag har försökt hitta ett forum för hobbysnickeri på nätet men utan större framgång.

Tacksam för tips om bra hobbysnickeri forum, på svenska förståss.

MVH

C-H Forss
 
Vad är det för skillnad på möbelsnickeri och hobbysnickeri?
 
Det är väl ingen större skillnad antar jag, men möbelsnickeridelen på detta forum är ju ganska inaktiv, så frågan gällde nog om det fanns nåpgot annat forum som var mera inriktat på snickeri än husbygge och renovering - så tolkade jag det i alla fall. Hur som helst - jag känner inte till något, tyvärr.
 
Snickarforumet är den enda forumet som jag funnit men det är tyvärr lite låg aktivitet där också .
 
Det vore jä..... kul om det kunde poppa upp ett bra forum. Snickarforumet är rena öken vet ej varför. Samma gäller här det verkar som dom flesta är verktygs
fetesister och skriver där (är själv där).
snickra .net finns också men det är lika inaktivt.

I USA finns det en uppsjö av forum av olika slag .
Kan vara så enkelt att Sverige är ett för litet land för ett sådant forum ?

Mvh Pär H
 
Marlene Eskilsson skrev:
Vad är det för skillnad på möbelsnickeri och hobbysnickeri?
En riktig möbelsnickare med många års utbildning skulle nog bli ganska ledsen i ögat om någon antydde att han/hon hobbysnickrade...
 
Det var en bra fråga - och en följdfråga är, varför finns det ingen/inga s.k. Woodworking-shows här i Sverige. Där vi kan träffa varandra och leverantörer av verktyg och trävaror? Svaret antyddes nog innan, bland oss 9 miljoner är vi tyvärr för få. Var i England på en sådan show, och det vara en väldans massa besökare, men de är också ca 60 miljoner i UK.
Tänk va kul att träffa likasinnande, pröva på olika tekniker, klämma på prylar och lukta på diverse träbitar!
 
Jag kollade in på Svenska knivföreningens sida. Dom verkar vara runt 1500 medlemmar. PÅ deras forum finns cirka 330 reggade användare och det verkar inte vara helt dött där. Nog borde det finnas 330 svenska "woodworkers" som kunde dra nytta och hålla liv i ett forum. Jag vet inte varför Snickeriforumet inte rör på sig mer än det gör. Svårt att hitta kanske och för få aktiva som kan få bollen i rullning. Forumet här känns lite för specialiserat på just husbyggare för att passa en bredare publik. Svarva skålar passar sig kanske inte här och det är väll knappast meningen heller.

Fråga: Någon som har en bra översättning av woodworking till svenska?
 
Som ni kanske minns, så försökte jag som nybliven moderator att flytta över alla snickerimaskindiskussioner från maskinforumet till snickeriforumet. Syftet var just att skapa lite mer intresse och fart i snickeriforumet. Några tyckte att det var bra och några tyckte att det var dåligt. Jag startade en omröstning och det visade sig att majoriteten ville diskutera snickerimaskiner i maskinforumet, tillsammans med gräsklippare och bilar.

Jag rekommenderar sawmillcreek och knots på Tauntons Fine Woodworking. Några svenska fora i den klassen finns tyvärr inte.
 
Det bara måste fungera allt går med mördande reklam. Mycket reklam om webbplats i alla tidningar som har det minsta om snickeri/hantverk.
hustidningar reklam på bygghandeln järnaffären etc .

Mvh Pär H
 
gwyrlim skrev:
Snickarforumet är den enda forumet som jag funnit men det är tyvärr lite låg aktivitet där också .
Men om vi alla reggar oss där och drar igång en massa trådar så..........kan det bli bra.
 
Nu är jag reggad!
 
Jag också!
 
Ibland, mest under Verktyg, maskiner och forum, kommer frågan upp om frågorna måste han något att göra med att bygga hus. Kanske kunde ett statement om hur strikt det är underlätta för möbelsnickeriforumet här på Byggahus? Eller så beror det inte alls på det.
 
Jag följer strömmen. Har också registrerat mig.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.