//http://site.franke.se/faber-se/se/homePage/Produkter0/Fl-ktar/Konsument-ny/Traditionella-produkter/250-16.html
 
Du kan inte lägga in en bild genom att skriva in en adress till en webbsida inom IMG-taggar, du måste ha adressen till själva bilden. Dessutom har du råkat få med ett extra // före http... Hur som helst, så här ser den "fula" fläkten ut :

250-16.jpg

(jag har f.ö. just köpt en ;-) )

För att svara på frågan, någon av dessa borde väl funka, kanske tycker du de är snyggare:

http://site.franke.se/faber-se/se/homePage/Produkter0/Fl-ktar/Konsument-ny/Designkupor/Tender-smart-System-Trafo

tender%20750,740svart.jpg

http://site.franke.se/faber-se/se/homePage/Produkter0/Fl-ktar/Konsument-ny/Designkupor/Flex-Smart-House

flex.jpg
 
För att kunna ha någon av de kåpor du föreslagit måste man ha en centralfläkt, vilket vi tydligen inte har. Förstår dock egentligen inte skillnaden mellan vårat system och ett med centralfläkt. Vi ska alltså inte kunna ha alliansfläkt.

Vill helst inte heller ha kåpa utan en fläkt under överskåp. Får man fråga dig Magnuz vad för köksluckor du har till den fläkten? Måste förmodligen vänja mig med tanken att mitt nya kök (vit ädel) får accompanieras av en F250-16. Den är i alla fall snyggare än 251-16, men bara lite.
 
Jag tror nog att det ska fungera. De kupor jag länkade till är inte alliansfläktar utan motorlösa fläktkåpor med transformator för styrning av befintlig fläkt, precis som F250-16. Den elektriska inkopplingen verkar i alla fall vara identisk. Jag föreslår att du ringer till Franke och frågar.

När det gäller luckor har jag köpt ett speciellt fläktöverskåp från Franke, en klassisk vit kryddhylla. Luckorna i övrigt är IKEAs Applåd, vit.
 
Det vore toppen om det funkade. Om man läser Frankes katalog så verkar dock kåporna endast fungera i villor. Jag bor i flerfamiljshus...

Men jag liksom du Magnuz förstår inte vad skillnaden egentligen skulle ligga i.
 
Hej
med detta tillbehör kan du koppla villken fläkt du vill i lägenheten .
www.torfors.se
 
Nja, funkar det verkligen? Vi har egen kanal och ingen centralfläkt.
 
Hej Jockeplopp!

Står inför samma problem som du (fast ett år senare) -- kom du fram till någon lösning på detta till slut? Ett par av Frankes modeller ser ju rätt ok ut (typ 490-16) så vore kanon om det fungera. Eller hittade du någon anna bättre lösning?
 
Vi köpte 490-16 och den fungerar prima för oss. Det de sa på Franke var dock att man var tvungen att kolla att den fick plats på djupet (315 mm). De menade att många fläkt skåp inte är så djupa. Vi har vår i ett skåp från IKEA och det är inga problem, blev till och med plats över.
 
Hej JockeP!

Köpte 490-16 också, ser bra ut tycker jag. Dock lite konfunderad inför inkopplingen, kopplingen till min Essvent fläkt (i ett snabbkopplingsdon) har 5 kontakter medans det bara är 4 kontakter till fläkten. Har inte dykt djupare i problemet än, men hade du något liknande att lösa vid inkopplingen? Kanske har vi olika modeller av Essvent och din har fyra?
 
Ser att andra än jag stött på problemet med 4 kablar i nya fläkten och 5 i gamla. Om någon vet hur jag ska koppla för att få fläkten att gå är jag mycket tacksam.

/Per
 
Hej, antar du menar 4 kablar i nya fläktkåpan (det var åtminstone det jag hade). Det var inga problem för elektrikern att koppla in - två kablar från fläkten byglas. Viktigt att göra rätt, annars kan man bränna transformatorn i fläktkåpan. På min snabbkoppling från kåpan till fläkten kunde man mäta upp hur den gamla kåpan fungerade med en multimeter.

C
 
Har lyckats koppla in den nya nu. Brände dock transformatorn i nya pga. klantighet. Hade tur och kunde använda transformatorn från den gamla. Ett råd är att ta hjälp av en elektriker som kan mäta upp hur byglingen ska sättas.

/Per
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.