Då har vi precis samma läge. Vi har också bestämt oss för att skriva på.

Vi bor i hus från 75 men vill gärna flytta lite närmare stan och jobbet. Våra barn är p89, p93 och f96.
 
Majerajuan när kommer ni att komma igång och gjuta plattan? Det kan bli aktuellt med sprängning på min tomt och det blir mycket billigare om det inte finns några hus i närheten. Annars kommer vi att få anlita besiktningsman som besiktar husen i närheten.
 
Okej! Vi bor i bostadsrätt i västra Lambohov, men vill hellre ha fristående hus med äganderätt!!
 
I början av september kommer arbetet med grunden att påbörjas.
 
Spränga! Vad beror det på? Är det pga dungen, eller är det sten/berg i marken?
 
Vi bor på T1 i lgh.
 
Vi bor i Linghem.
 
Enligt geotekniska rapporten så är endast 1,4m ner till berget i mitten på vår tomt. Det kan vara så att mätpunkten hamnat mitt i en fördjupning och att det kan finnas berg som ligger närmare ytan. Men Gösta trodde att vi skulle klara oss.
 
Oj. då hoppas vi att både ni och vi slipper sprängning!!

Majerajuan: Du skrev att ni skulle få kostnadsinfo på markfyllnad häromdagen, hur gick det?
 
Wingbrud: Vi väntar på svar, men säljaren uppskattade kostnaden till ca 30-40 tkr, så det är överkomligt i sammanhanget. Jag skulle gissa att även er tomt behöver liknande uppfyllnad för att få fall mot gatan...Grundkillen berättade att det nya sättet att ta hand om dagvattnet lokalt är bekymmersamt när marken är lerig, det är svårt att få en stenkista att fungera och att ha vattenkastare direkt vid husknuten är inte att rekommendera på grund av att vattnet rinner ner så nära grunden...så vi får se vilken lösning vi väljer.
 
Majerajuan: Hos Eksjöhus och Myresjöhus ingår 50-60cm uppfyllnad, hur mycket ingår hos Hjältevadshus?
 
Wingbrud: Det ingår 250 ton grusmaterial i standardkontraktet med grundentreprenören och det ska räcka till en normal grundläggning.
 
Hej! Har ni skrivit avtal med husleverantören INNAN ni skrev på för själva tomten?
När vi surfar runt här på Bygga hus verkar det som att många ordnar med husleverantören innan tomten. Spelar det någon roll hur man gör?
 
Hej!
Vi köpte tomten (betalade handpenningen på 45') innan vi skrev kontrakt med någon husförsäljare. Vi tecknade oss snabbt för tomten, vi hade långtgående planer på att bygga en smålandsvilla först, men vi kom inte överens med han som säljer Smålandsvillan i Norrköping, så vi ändrade oss till Hjältevadshus. Vi ville vara säkra på att tomten verkligen var vår innan vi skrev på något avtal. När bygglovet är klart kommer vi att betala resten och bli formella ägare av tomten, innan dess får man inte göra något på tomten.

Har ni fastnat för något hus eller någon hustillverkare än? Johan på Hjältevadshus är vi nöjda med som säljare, han ger ett seriöst intryck och verkar hålla det han lovar.

Kalkylen för grunden är att det tillkommer 25.500 för uppfyllning av grunden och 10.000 för att anlägga en stenkista för dagvattnet. Sedan tillkommer 17000 för att göra garageinfarten.
 
Hej "Majerajuan"!

Tack för att ni delar med er av hur ni har gjort!!
Vi har skickat in pappret till Christer Kvist idag att vi vill köpa tomten. Så nu är det "på riktigt". Känns overkligt.

Vi har nästan bestämt oss för att bygga ett Lyckan i vinkel, Eksjöhus. Vi har lite problem att få in garaget, men om vi lägger garaget längre in på tomten ska det nog gå bra. Vi träffade Myresjöhus i fredags och fick info om Landsort och då diskuterade vi även att göra ett vidbyggt garage, vilket oxå skulle gå. Om nu inte kommunen räknar det som att det är i huskroppen.

Det där med stenkista har vi ingen koll på... Men vi lär oss väl efterhand!?

Har ni bestämt er för hur ni ska göra med garageuppfarten asfaltera eller stenbeläggning... eller kanske något helt annat?

/Erika o David
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.