Kan verkligen inte rekommendera någon bygga A-hus Basic serie. Hanteringen är bedrövlig från huvudkontorets sida och kontrollen på entreprenörerna verkar vara obefintlig. Vi har nyligen byggt ett Basic hus som fick runt 130 anmärkningar på slutbesiktningen. Nu har det gått ytterligare åtta veckor och bara ett fåtal fel är åtgärdade. Observera att detta gäller Basic-serien som hanteras av huvudkontoret i Kungsbacka.

Kommer att lägga upp en bättre sammanfattning av vårt husbygge inom kort.
 
Vad för sorts fel hade ni? vi hade också många fel på vår besiktning, skeva väggar genomgående i hela huset bl a. lister som glappar där de har fogat väldigt fult för att dölja detta. Har ni också detta?

Vilka var de största felen?
 
Flamingo skrev:
Vad för sorts fel hade ni? vi hade också många fel på vår besiktning, skeva väggar genomgående i hela huset bl a. lister som glappar där de har fogat väldigt fult för att dölja detta. Har ni också detta?

Vilka var de största felen?
Samtliga fel verkar vara slarvfel precis som du beskriver. Skulle upskatta antalet anmärkningar till ca 160 stycken när man räknar in det vi själva reklamerat. Efter slutbesiktningen byttes snickaren ut och nu är även ersättaren utbytt. Ändå låter man samma snickare fortsätta bygga Basichus.

Slarv och tidsbrist är troligtvis orsaken. Till saken är att A-hus har svårt att hitta vettiga byggare då ersättningen att bygga Basichus är för låg. Att de som sitter på A-hus i Kungsbacka är totalt nonchalanta mot sina kunder och helt ointresserade att ta vara på förtroendet som säljaren skapat är en annan del som gör mig besviken.

Baserat på våra erfarenheter kan jag inte rekommendera någon att bygga något hus ur Basic serien med A-hus som entreprenör.

Kommer att lägga upp en bättre sammanfattning av vårt husbygge inom kort.
 
Redigerat:
Äntligen har det börjat häna saker på tomten.

Tråkigt att ni har fått problem.

Vi har också råkat ut för problem med våran grund entrepenör.

Men måste säga att jag är extremt glad att det är vi själva som kommer att göra allt inne i huset.

A-hus står för grund och resning av huset. och han som reser huset känner vi sen tidigare som tur är jäkligt bra kille. Sen tar vi själva över.

Hoppas att allt ordnar sig för er som fått problem.

Ni kan följa vårt bygge på www.daggrosvagen1.blogg.se


//// Nenne
 
...tycks det vara med hur nöjda vi är med våra husbyggen.

Vi hade slutbesiktning och flyttade in i vårt Basic #4 för 2,5 vecka sedan. Vi är grymt nöjda med det mesta: säljaren, grundkillen, snickaren, kakelsättaren mfl... Besiktningsmannen hittade i princip inga fel förutom ett par ställen som behöver bättringsmålas. Det enda vi inte är 100% nöjda med är elektrikern som inte är helt klar än (även om jobbet i sig inte är att klaga på).

I vårt fall var det snickaren som höll i alla trådar när det gällde själva bygget. Han var väldigt noggrann och hade som mål att det inte skulle bli några anmärkningar på slutbesiktningen. Det tror jag gav resultat. Han anlitade bra killar, med samma yrkesstolthet som han själv har, som han visste kunde leverera det han ville ha.

www.varobackabygget.blogspot.com
 
Ja då får man gå upp tidigt i morgon dom börjar resa huset kl 06.30

Fan vad vi har längtat tills den här dagen kommer att vara utrustad med både kamera och video kamera.

kommer mer info i morgon kväll.


/ Kenneth
 
Ta gärna bort detta inlägg.
 
Redigerat:
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.