Hej!
Man blir ju mörkrädd när man läser om tillvalspriser, vilket är ett måste annars blir det inte mycket till hus att hänga i granen! Har händiga släktingar och vänner som jag hellre bjuder på en resa än betalar giriga säljare!
Nu till min fråga, Är det någon här som byggt med totalentrepenad men som enbart byggt själva huset?
Dvs ett oinrett hus på platta med värme, vatten och el på rätt plats med andra ord ett "skal"?
I så fall med vilken hustillverkare?
Tacksam för alla små tips på hur man får ner kostnaderna på sitt drömhus... Tomterna här i Halmstad är inte billiga!:(
 
A
Vet inte ens om det går att få eftersom bärande väggar bör vara med... :) nej, men kolla ut en husmodell som ni gillar hos någon tillverkare och kolla vad de har för olika entrepenader. Tror att det kan vara svårt att få enbart stomrest med el och vvs klart så som du beskriver. Å andra sidan är det väl värt en liten slant för att få sina drömmars hus eller? (Men kanske inte kul när tomterna kostar bortåt 2 mille...)
 
Har inte Fiskarhedenvillan en hög med olika åtaganden som man kan välja mellan? Jag har katalog och läst deras hemsida men inte sett någn lista på vad de olika åtagandena innebär. Från andra foruminlägg här på Byggahus verkar det dock som om man kan t.ex. välja att köpa hussats, få den stomrest och få el och vvs gjort men inget annat. Ring och kolla och berätta gärna hur det gick. :)
 
Kärleken skrev:
Dvs ett oinrett hus på platta med värme, vatten och el på rätt plats med andra ord ett "skal"?
Det är nog inte så lätt. För att fixa all el måste innerväggarna vara på plats, för att fixa allt vatten krävs tvättställ i badrum etc.
 
Hej!!!
Kanske uttryckte mig oklart. Givetvis ska innerväggar upp!:)
Ska kolla upp Fiskarhedenvillan tack för tipset!
Tvättställ är väl inget måste så länge rören är framdragna??
//Anna!
 
Nej, tvättställ behövs inte om rören förses med en ballofix.
 
Vi fick en offert från A-hus utan trägolv, kakel/klinker, kök, vitvaror och bad/tvättrumsinredning. Priset på huset blev dyrare. Vi byggde lösvirkeshus istället.
 
Snailman
Ni kanske skulle kolla med villavarm, de stomreser ju, och sedan får man fixa resten själv (man får väl fixa grund själv oxå) sen har de ju ett instruktionshäfte hur man gör sen...
 
Kolla med eksjöhus, de gör fullavdrag.
 
PeroTT skrev:
Vi fick en offert från A-hus utan trägolv, kakel/klinker, kök, vitvaror och bad/tvättrumsinredning. Priset på huset blev dyrare. Vi byggde lösvirkeshus istället.
Hur försvarade de det??? Ju mer man läser här på forumet, desto mindre vill man ha att göra med dessa hustillverkare!!! Inte lätt det här med hus!:confused:
 
Hej
Jag kommer att bygga med stommontage, dvs. husfabrikören sätter upp väggar, fönster, dörrar och förbereder för tegelläggning. Samt att allt material till innerväggar följer med.
I mitt fall kommer jag att göra resten själv förutom rörmockeri och hopkoppling av värme. (Är elektriker)
Lägger ner länkar till de företag som jag kontaktat. Har även ritat huset själv.
http://www.allmogehus.se/index.asp
http://www.vittjarvshus.se/
http://www.folkvillan.se/
http://www.fiskarhedenvillan.se/index.php
http://www.sverigevillan.se/
http://www.villavarm.com/docs/content/ettan.shtml
Jag vet att vissa företag har diskuterats väldigt mycket på forumet och då menar jag inte enbart positivt. Men tyckte i mitt fall har det inte så stor betydelse.
Har kommit så långt att jag gått vidare med 3 företag, för lite mer ingående frågor.
 
Hej! har en bekant på en husfirma som åtar sej alla typer av stomblock färdigt eller ej (vet inte hur det är med monteringen eftersom dom har företaget i östergötland men pm:a om du är intresserad av telefonnummer m.m jag fick ett pris av honom på mitt hus 1,5plan 230 kvm stomrest för ca 350.000 exkl. grundläggning ( då ingick stomblock med 45x195 m. bärlina ,utvändig gips, 28x70utvändigt , hjärtvägg 45x145 m. bärlina, takstolar ,råspont, papp och läkt. allt monterat och klart.) tyckte inte det var så farligt dyrt. (blev lösvirke ändå då jag är snickare.)
 
Hej! Vi har ringt runt och hört med ´massor av tillverkare, och vårt val landade på Ekeforshus. Se hemsidan: www.ekeforshus.se ska vi inte bygga så stort, bara 92 m2, men hade vi byggt större hade vi valt Fiskareheden för de husen är mer lönsamma då man bygger större.

Vi kommer att få helt klart utvändigt, och så ska vi göra allt invändigt själva; el, innerväggar, VA, kök - ja allt :)

Lycka till! / Lisa
 
Kärleken skrev:
Hur försvarade de det??? Ju mer man läser här på forumet, desto mindre vill man ha att göra med dessa hustillverkare!!! Inte lätt det här med hus!:confused:
Förklaringen var att de önskade sälja sina kompletta hus-paket, men de såg också det konstiga i att huset blev dyrare med mindre "utrustning".
 
Om det nu är totalentrepenad du är ute efter så bygger LB-hus både stomrest, nästa nyckelfärdigt (NNF) och nyckelfärdigt med totalentrepenad. De två sista alternativen går att få P-märkt (vad det nu är värt...), då inkluderas våtrum men övrig målningsentrepenad och golvläggning exkluderas.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.