har faktiskt idagarn köpt en dammsuga robot tchibo på tradera för bara ett par hundralappar vi får väl se om den fungerar, har inte fått den än! Har inte tänkt att ha den istället för en riktig dammsugare utan bara för att hålla borta det värsta iköket. Är det någon som har en sådan och kan berätta om den fungerar.
 
Har läst mycket tester om Roomba och det verkar väldigt positivt. Kommer att köpa en sådan så fort huset blir klart. Finns numera i flertalet svenska butiker men priserna är bra mycket högre än i USA. PÅ e-bay kan man få Roomba 560 för ca 250 dollar. Frågan är bara vad frakten (och skatten) kostar.
 
Vi har haft en Roomba i ett halvår och vi är nöjda med den.
Den dammsuger väldigt bra till och med på heltäckningsmatta.
Nackdelarna är att den låter störande, dessutom dunsar den in i väggar och möbler.
Men vi använder den bara när vi inte är hemma så då spelar det inte så stor
roll att den låter och tar tid på sig, skönt att komma hem efter man varit och handlat
och det ser nystädat ut.

Vi ser den som ett välkommet komplemet till den vanliga dammsugaren.
 
I den uppdaterade modellen har man både sänkt djulvolym och satt in en sensor så att den inte pangar in i möblerna lika hårt.
 
Vi har en Roomba 560 hemma. Funkar klockrent även om den väsnas en del, men det gör ju en vanlig dammsugare också. Bästa användningsområdet är i sovrummen, där den kommer åt bra under sängarna utan att du behöver kröka ryggen.
 
såg att roombo 560 vägde ca 7kg och för att du ska få en hyffsad billig importfrakt så kan du höra av dig, skulle tippa på att vi kan lösa det för ca. 500-700kr (med UPS) sen på det kommer du säkert att få betala tull+moms på grejerna. KOlla med tullsvar 0771-520 520 då får du en ganska exakt uppgift på vad det är för kostnader som tillkommer.
 
Hade Roomba i ett halvår. Var toknöjd, hade fixat så att den kunde städa alla skrymslen i alla rum (under soffan oxå). En dag stod den och "grät" under sängen. På något sätt hade den lyckats slira av ena gummit från drivhjulet och dragit in det i borstmekanismen. Det gick lätt att plocka bort och hade utan problem gått att limma tillbaka i ettnafs men då garantin gällde tänkte jag att en ny inte vore fel...

Tre månader senare får jag ett tillgodokvitto från elgiganten där de säger att felet inte går att åtgärda och att varan inte finns tillhanda längre :( . Blev en videokamera lagom till första barnet istället...)
 
Den gamla versionen finns inte längre, men det har hottats up och är ennu bättre!
 
Har nu införskaffat en Roomba 580 (2st, en till varje våningsplan) , en Scooba 380 som är våttorkningsroboten samt en Dirt Dog som skall gå i garaget och på altandäcket.
Nu skall jag bara skaffa en konverter för omvandling av 230/50 till 110/60, någon som har tips på vart det går att hitta?
 
Hästhagen skrev:
Har nu införskaffat en Roomba 580 (2st, en till varje våningsplan) , en Scooba 380 som är våttorkningsroboten samt en Dirt Dog som skall gå i garaget och på altandäcket.
Nu skall jag bara skaffa en konverter för omvandling av 230/50 till 110/60, någon som har tips på vart det går att hitta?
Berätta gärna om dina intryck av Scooba när du kört den ett tag. Har tittat lite på den själv och det är intressant att veta vad riktiga användare tycker.

Mvh
Henke
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.