Bahcos spärrpolygriper är väl minst lika bra som Knipex´? De har inte hittills lämnat något övrigt att önska.
 
Mr Handyman skrev:
Bahcos spärrpolygriper är väl minst lika bra som Knipex´? De har inte hittills lämnat något övrigt att önska.
Jag använder både bahco och knipex. Jag har ett antal varianter av bahcos modell med tumknapp för att ställa gapet, och de är bra, men handtagen har en tendens att ramla av, vilket i och för sig är lätt avhjälpt. De har sämre grepp än knipex på rör, eller ja egentligen på allt som inte är en plan plåt (oavsett tjocklek). Stålkvaliten i käftarena har jag dock ingenting att anmärka på.

Knipexen är som sagt bättre på att greppa nästan allt, och har ett skönare handtag (finns dock en massa olika handtag såklart, mina har någon form av mjukt men ändå hårt gummi:). I och med att den saknar "tumknappen" blir den också smidigare att komma till med.

Sen finns det naturligtvis även andra fabrikat som gör bra polygriper. Jag har en amerikansk som heter Diamond, tyvärr med helt "raka käftar" som är bäst på att greppa helt parallella ytor, men som i övrigt är en tång som riktigt utstrålar kvalitet, det känns direkt när man tar i den tycker jag...lite svårt att förklara.

Rent allmänt tycker jag att man ska leta efter smidiga tänger, det är ofta dåligt med plats dit man ska.
 
Jahapp go´vänner. Nu är det dags att lyfta tråden igen med erbjudanden från Lidl...

http://www.lidl.se/se/home.nsf/pages/c.o.20080221.index

En sak jag faktiskt kan rekommendera, har den själv, är tapetklistringsmaskinen. Den funkar över förväntan. 149 bagis är överkomligt.
 
Någon som har tittat på deras "arbetsstötta"? (Kanske något för den "arbetströtta? :))
Inget jag behöver så ofta men när man väl petar upp något med den så vill det ju till att den håller. Dessutom skall det ju vara smidigt att få den på plats.
 
Någon som har koll på om detta rörinstallationsset är något man kan använda sig av eller om det är rent skräp? Förstår att det inte går att jämföra med Fromax. =)
 
Nästan så man skäms att säga det... men jag o frugan handlar ofta på Lidl, basvaror alltså... men ibland när de har verktygsveckor så kan det bli liiite mer än basvaror som åker med i vagnen. Hatar f ö Lidl's utformning av kassorna med 0,02 m2 yta för varorna efter kassan, men det är en annan historia.
Gängsatsen köpte jag när nya pannan skulle installeras och en massa 1" järnrör till detta skulle gängas, den kom på erbjudande väldigt lägligt då, så slapp man köpa en Rigidsats för mångdubbla priset. Nu kan jag inte riktigt rekommendera satsen från Lidl då det går mycket trögt att gänga, gängorna blir ganska söndertrasade, vilket inte gör så mycket när det ska tätas med lin, men snyggt blir det inte. Efter ett antal gängade rör så sprack spärrhuvudet av påfrestningen - sketet gjutgods som hålls på plats av en plastbricka, vad de kan, kineserna... som tur fick jag låna ett Rigidhuvud så jobbet kunde göras klart. Gängklopporna höll iaf, alltid något.

Arbetsstöttan har jag också, den funkar bra till att fixera reglar o skivmaterial med som ska upp i taket. Inget under av ingenjörskonst direkt... men användbar.
Frugan köpte sig en extra symaskin senast vi var på Lidl, men att recensera den, där drar jag gränsen...:D
 
HA! Du smyger nog in på natten och kör lite zig zag när de andra sover. Din lilla smyg symakinist :D

För övrigt tycker jag att stöttorna fungerar utmärkt. är inte säker men nog tycker jag att de verkar vara samma sort som Jula saluför? (har kanske redan nämnts i någon tråd)
http://www.jula.se/e-Sales/esa/default.jsp
 
Jag har också stöttan och den fungerar till det den är avsedd för.
 
Köpte deras excenterslip (279:) och tänkte testa. Man ska ju kunna lämna tillbaka inom 30 dagar om man inte är nöjd, någon som testat att lämna tillbaka något använt?
 
Jag lämnade tillbaka en grovdammsugare efter närmare ett år :D av användning, fick pengarna tillbaka i handen. (Dock ska väl sägas att jag reklamerade den pga att autostarten för verktyg inte funkade)
 
Jag köpte gängsatsen för något år sen när dom hade den och jag hann gänga två 1,5" rör innan gänghuvudet sprack så det är inget att rekomendera.
 
Rund_skruvad skrev:
HA! Du smyger nog in på natten och kör lite zig zag när de andra sover. Din lilla smyg symakinist :D
Aldrig att jag gör!!! En riktig karl kör bara med raka stygn, det duger inte att hoppa hit o dit :D

Var det förresten nån som hittade något skojigt på Lidl senaste verktygserbjudande?
 
ska vara trosorna då...för jag hittade inga verktyg, fast den kom ju idag så jag var kanske lite snabb
 
Ett par 6-iga trosor är väl inte fy skam... = fri tolkning! :p
 
Cinolin skrev:
Ett par 6-iga trosor är väl inte fy skam... = fri tolkning! :p
Beror nog på vem dom sitter på! ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.