Renoveringsnovis
· Bästerort
· 942 inlägg
Okej, nu är jag lite bättre förberedd. Har köpt en termometer så jag varken fegar vid uppvärmningen eller brassar på för mycket så det blir nån slags äggstanning.
Dessutom så insåg jag hur orimligt det är att pröjsa 65 kr för en jävla vaniljstång på den lokala ICA Nära. Visst vill jag också att dom mindre lokala livsmedelsbutikerna ska överleva men någon jävla måtta får det vara. Okej om det hade varit Mobacks i Laxsjö, Handlar'n i Rötviken eller Tempo i Föllinge, då hade kanske 65 kr varit rimligt men hos en välmående ICA .......... Nej där går surgubbens 😎 gräns.
Så nu har jag beställt vaniljstänger från Amazon för 22,60 kr/st. i stället. Får se vad det är för kvalitet på dom men om man ska tro omdömena så ska det inte vara någon skillnad.
Om ett par veckor fortsätter monologen 😆 med ytterligare någon sats under bältet!
Dessutom så insåg jag hur orimligt det är att pröjsa 65 kr för en jävla vaniljstång på den lokala ICA Nära. Visst vill jag också att dom mindre lokala livsmedelsbutikerna ska överleva men någon jävla måtta får det vara. Okej om det hade varit Mobacks i Laxsjö, Handlar'n i Rötviken eller Tempo i Föllinge, då hade kanske 65 kr varit rimligt men hos en välmående ICA .......... Nej där går surgubbens 😎 gräns.
Så nu har jag beställt vaniljstänger från Amazon för 22,60 kr/st. i stället. Får se vad det är för kvalitet på dom men om man ska tro omdömena så ska det inte vara någon skillnad.
Om ett par veckor fortsätter monologen 😆 med ytterligare någon sats under bältet!
Din monolog är uppskattad
Då jag misslyckats är det på grund av uppvärmningen. Om jag kör för lite blir smeten för lös och om jag kör för länge så blir den så fast att den inte riktigt kan röras i under infrysningen, utan den åker runt i stora klumpar, där det inre inte får kontakt med kylan.
Vanilj köpte jag en burk i pulverform. Kompromiss mot priset för vaniljstång.
Då jag misslyckats är det på grund av uppvärmningen. Om jag kör för lite blir smeten för lös och om jag kör för länge så blir den så fast att den inte riktigt kan röras i under infrysningen, utan den åker runt i stora klumpar, där det inre inte får kontakt med kylan.
Vanilj köpte jag en burk i pulverform. Kompromiss mot priset för vaniljstång.
Renoveringsnovis
· Bästerort
· 942 inlägg
Japp. men ingen sån fadäs igen nu när glassfettot är beväpnad med termometer 😎nimhed skrev:Din monolog är uppskattad
Då jag misslyckats är det på grund av uppvärmningen. Om jag kör för lite blir smeten för lös och om jag kör för länge så blir den så fast att den inte riktigt kan röras i under infrysningen, utan den åker runt i stora klumpar, där det inre inte får kontakt med kylan.
Vanilj köpte jag en burk i pulverform. Kompromiss mot priset för vaniljstång.
Mjo, jag köpte en burk vaniljpulver sist också men den får vänta tills jag inte tycker det är värt längre. 65 resp. 23 kr/st. är ändå en avsevärd skillnad. Däremot har jag insett att en hel vaniljstång nog är lite onödigt mycket för en sats på 1,5-2L glass.
Men eftersom jag uppenbarligen har en annan glassfantasts uppmärksamhet så ....... Känner mig helt plötsligt lite trög men jag har inte riktigt fattat om man bör ha vanilj i en klassisk bärglass. Spontant känner jag att jag förutom "grundreceptet" och en skvätt citron bara vill ha bären i någon form (råa, rårörda etc.) och lite frysta bärbitar i precis på slutet men så såg jag något recept på jordgubbsglass med vanilj i och blev lite osäker. Kanske har med vilken frukt eller vilka bär man gör på.? Spontant känner jag att vanilj och jordgubb passar bra ihop men vanilj och hallon inte fullt så bra 🤨
Renoveringsnovis
· Bästerort
· 942 inlägg
Mmm, hasselnöt är också på listan över smaker att testa.a.o.f skrev:
Men alltså, Amazon kan fan inte göra rätt, punkt. Hade ju beställt 10 st. vaniljstänger som skulle vara förpackade två och två, jag fick 8 st. som är förpackade fyra och fyra. Ska höra hur dom löser det.
Renoverare
· Stockholm
· 18 236 inlägg
Testa scarfo på ålstensgatan när har ni facit hur resultatet ska bli
Deras pistage är så sjukt bra lika så hasselnöt. Men även deras bärigare smaker som tex deras hallon.
Deras pistage är så sjukt bra lika så hasselnöt. Men även deras bärigare smaker som tex deras hallon.
Renoveringsnovis
· Bästerort
· 942 inlägg
Nu är jag ingen fantast av pistage men jag har testat Scarfó och även om dom är helt ok så tycker jag inte att det var riktigt lika bra som ryktet gör gällande. Det var dock ett par år sedan jag var där.AndersMalmgren skrev:
Renates i Krokom är mycket bättre.
Renoveringsnovis
· Bästerort
· 942 inlägg
Nu står en sats vanilj-apelsin i källaren och vilar till i morrn bitti. Fick ett infall och snodde med mig några apelsiner från grannen. Pressade och reducerade med den sista honungen jag hade men även om det blev betydligt intensivare smak så vete fan om det räcker för att smaksätta glassen i någon större utsträckning.
Men det visar sig om det blir bra. Men tänkte att jag skulle göra något med skalet. Och/eller kanske kandera/steka på några klyftor apelsin för att servera till glassen. Får se hur mycket jag orkar 😎
Under tiden tycker jag att ni ska lyssna på det här. Tror att hon gillar glass faktiskt 😊 Det måste hon nog om det ska bli något mellan oss 😂
Men det visar sig om det blir bra. Men tänkte att jag skulle göra något med skalet. Och/eller kanske kandera/steka på några klyftor apelsin för att servera till glassen. Får se hur mycket jag orkar 😎
Under tiden tycker jag att ni ska lyssna på det här. Tror att hon gillar glass faktiskt 😊 Det måste hon nog om det ska bli något mellan oss 😂
Renoveringsnovis
· Bästerort
· 942 inlägg
Sååå, det blev succe om jag får säga det själv 😎 Börjar med receptet:
3 dl. grädde
4 dl. mjölk 3%
2 dl. färskpressad apelsinjuice (reducerad med liiiite honung)
6 äggulor
1.75 dl. socker
1 vaniljstång
0,8 dl apelsinskal (typ hemkokt marmelad) som fick gå i precis på slutet
Serverade med karamelliserade apelsinklyftor med kanel. Nästa gång kommer jag öka mängden apelsinjuice lite alt. kanske använda koncentrat. Och jag kommer göra apelsin & kanelmarmelad istället och dessutom dubbla mängden. Detta istället för att krångla till det med kanelen vid serveringen. Smakkombon satt dock som en smäck 😍
Och dejten gick gick riktigt bra också 😊
3 dl. grädde
4 dl. mjölk 3%
2 dl. färskpressad apelsinjuice (reducerad med liiiite honung)
6 äggulor
1.75 dl. socker
1 vaniljstång
0,8 dl apelsinskal (typ hemkokt marmelad) som fick gå i precis på slutet
Serverade med karamelliserade apelsinklyftor med kanel. Nästa gång kommer jag öka mängden apelsinjuice lite alt. kanske använda koncentrat. Och jag kommer göra apelsin & kanelmarmelad istället och dessutom dubbla mängden. Detta istället för att krångla till det med kanelen vid serveringen. Smakkombon satt dock som en smäck 😍
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Och dejten gick gick riktigt bra också 😊
Renoveringsnovis
· Bästerort
· 942 inlägg
Har inte blivit jättemycket glassmakande på sista tiden men till nyårsfesten tog jag förutom en klassisk vanilj med en modifierad variant av apelsin glassen ovan. Jag hade i 1 dl. juice koncentrat istället och det blev mycket bättre. Och så hade jag betydligt mer "marmelad" med mycket kraftigare kanelsmak i glassen.
Den gjorde succe bland dom vuxna och vaniljen gick hem hos snorisarna.
Lite på kaneltemat så blev jag bjuden på (fabriks)vaniljglass med frukten som blivit kvar i sangriakannorna efter en tant-kväll. Det var helt sanslöst jävla gott så det är ett tips från coachen.
När ni hinkat i er sangrian, spara spånkfrukten och ät den som den är till dessert. Kanske med lite glass eller grädde!
Den gjorde succe bland dom vuxna och vaniljen gick hem hos snorisarna.
Lite på kaneltemat så blev jag bjuden på (fabriks)vaniljglass med frukten som blivit kvar i sangriakannorna efter en tant-kväll. Det var helt sanslöst jävla gott så det är ett tips från coachen.
När ni hinkat i er sangrian, spara spånkfrukten och ät den som den är till dessert. Kanske med lite glass eller grädde!