Tänkte att det kunde vara kul att samla alla husbyggare som ska bygga i Brånnestad i Norrköping i en tråd. Kanske kan vi tipsa varandra om olika saker och sen är det ju alltid skoj att kolla in grannarna.. ;D
 
Hmm..verkar inte nån mer än vi som hittat hit av 80 blivande villaägare i Brånnestad. :surprised:

Vi ska iaf bygga ett A-Hus, ett Torekov på tomt 59. Den här veckan ska en preliminär nybyggnadskarta vara klar. Om allt går som planerat så tror A-Hus att leverans av hus blir i slutet av februari/ början av mars. Inflyttning i slutet av maj/ början av juni. Jippi!

Får väl underhållla den här tråden själv tills nån mer hittar hit... ::)

/Kantarellgatan
 
Hej Tomt 59!
Kul att höra talas om en ny granne. Vi ska själva flytta in i ett Eksjöhus på tomt 54 till hösten 06. Så det verkar som om vi kommer att bo på samma gata. Vi bor redan i en annan del av Brånnestad, så vi kommer inte flytta så långt, och kan följa byggandet på nära håll. Det börjar se riktigt fint ut. De har planterat träd och ett hus har pålats.

Vi hörs på webben  ::)

// Tomt 54
 
Hej tomt 54! Jag har helt missat att nån har skrivit i tråden ::)

Så vad blir det för Eksjöhus? Vi har ju kollat runt en hel del innan vi bestämde oss för A-hus så man har lite småkoll även på andra husleverantörer.

Visst blir det fint därute när de fixar vägarna och belysningen. Såg att det redan t.o.m satt upp en gungställning vid lekplatsen i slutet på vår gata. Ser lite komiskt ut.

Hur långt har ni kommit i processen? Vi har fått nybyggnadskarta och är precis igång med att skicka in bygglovshandlingarna. Upptäckte igår att A-Hus missat att skicka med ritningarna på garaget...*suck* Så idag hoppas vi att det ska fixas så vi kan lämna in bygglovshandlingarna nån gång. Vi hade nog inte upptäckt det om det inte varit för att vi igår bestämde oss för att välja en annan KA än den A-Hus föreslog. Han kollade igenom bygglovshandlingarna och frågade helt enkelt varför vi inte ansökte om bygglov för garaget samtidigt...Jo, det kan man ju undra... :-/

Idag ska jag ringa till Marbodal för att boka en tid för att kolla på kök, förhoppningsvis innan jul.

Som sagt, hörs på webben :)

/Kantarellgatan
 
Vi har ju inte kommit så långt än. Att vi skulle bygga nytt bestämdes i september, o vi beräknar inte att flytta till kantarellgatan förrän oktober nästa år. Vi har redan ett HTH-kök med i köpet. De e standard när man som vi köper ett färdig Eksjöhus. Vi har även köpt tomten genom dom. Vi stod ju inte i tomtkön precis, när det här kom över oss. Att vi skulle flytta o sälja huset vi har (de har blivit lite för stort) de hade vi börjat prata om bara. O nu när vi kan bo kvar i samma område som vi redan bor, så gör inte de saken sämre. För vi trivs jättebra i de här omrdet. Huset vi ska bygga heter Västanvind, o är ett enplanshus. / Tomt 54 :)
 
Vi bestämde oss i slutet av augusti men räknar med att flytta in i början av sommaren... :)
I A-Hus-standard ingår ett Marbodalkök och det är det vi ska bestämma hos dem. Vi har fått tid att åka till dem i Tidaholm redan imorgon så det blir en heldag där då.
Vi har inte heller stått i nån tomtkö, vi var bara bra kvicka att kolla upp vilka tomter som såldes av vilka husförsäljare och sen valde vi.

Vi valde Brånnestad eftersom det ligger väldigt bra till och dessutom ett mysigt område..

/Kantarellgatan
 
:-[ Vi lämnade in ansökan om bygglov någon vecka innan jul, kompletterade med ett granneyttrande i mellandagarna och väntar och väntar och väntar...
Hur lång tid ska det egentligen ta med ett bygglov? Vårt hus blir bara mer och mer försenat. Har vi "tur" kanske vi kan flytta in i mitten av augusti... :surprised: Från början var det sagt senast till midsommar...

Allt känns ju så långt borta :-/
 
Räkna kallt med 4-6 veckors effektiv arbetstid hos bygglovskontoret i Norrköping. Ni är ju som bekant inte de enda som skall bygga i t ex Brånnestad. De är överhopade med ärenden just nu....hoppas det går fort i alla fall!

/Calle
 
Tack för peppningen Calle Anka!
Kollade en extra gång på bekräftelsen från byggnadsnämnden och enligt den skickades den den 15:e december. Vi lämnade in ansökan fredagen innan, dvs 9:e december.
Nu har det alltså inne på 6:e veckan men antagligen kan vi nog räkna bort 2 veckor för jul och nyår. Jaja, den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge...eller? ;)

Nu har vi iallafall närmat oss slutet på köksritningen och det blir kanonbra! Idag kom lite papper från A-Husförsäljaren, TOLO:n som vi kan börja fylla i för att ha klar när bygglovet kommer.

Små, små steg närmare målet...
 
Det går fortare än vad du tror....jag var där du är nu, bara för en liten stund sedan känns det som. Räkna kallt bort jul/nyår som effektiv arbetstid. Sålunda lägg till 2 veckor.
 
Ibland är det bra lustigt hur saker är...
Ringde precis till Byggnadsnämnden för att kolla status på bygglovet. Svaret jag fick var att det precis blivit utskrivet och eftersom det ska skrivas under etc. så har vi det i slutet av nästa vecka! JIPPI! :D
 
Idag har vi skrivit TOLO:n! :D

Små, små steg närmare målet...
 
Hej alla blivande grannar!
Nu har vi också hittat hit! Vi, består av en familj som håller på att bygga på Kantarellgatan nr. 15, (tomt nr. 31). Är det någon som vet var man får tag i en förteckning över sålda tomter i detta område? Vi är ju så nyfikna på vilka som kommer bo här.....vi bygger i alla fall ett lösvirkeshus som vi började med för ca 4 veckor sedan. Det blir en "egenritad" enplansvilla som vi planerar kunna flytta in i under juni månad.
 
Vad kul! Fler grannar som hittar hit!
Vi brukar kika i NT på fastighetsaffärerna och varje gång så dyker det upp nya "grannar". Borde ju som sagt finnas en förteckning nånstans, kanske bara att ringa till byggnadsnämnden och be om en förteckning. Jag tror att det är offentliga handlingar.

Härligt att få flytta in redan i juni, då håller de nog på med grunden till vårt hus. Beräknad leveransvecka har flyttats framåt och framåt hela tiden så nu gäller vecka 28 och om vi har otur så är efterföljande veckor semesterveckor och arbetet kommer att ligga nere då. Så vi får väl passa på att kludda lite färg eller nåt då. Vi får räkna med att det tar minst 12 veckor att bygga upp huset så inflyttningen blir väl inte förrän i oktober.
Jaja, den som väntar på nåt gott...;)

 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.