Alfredo Alfredo skrev:
Fast det är ett dåligt argument för att medvetet välja "besvärliga" lösningar när det finns andra alternativ.
Just i det här fallet så är ju någon typ av smart och billigt astrour antagligen både enklas och billigast för TS och blir dessutom snyggast och ger bäst funktion. Alternativet vore att bygga om anläggningen och koppla ihop tre gamla tändtrådar, i olika delar av huset, för att sen kunna montera ett skymningsrelä. Det lär inte bli billigt. Dessutom fult, framförallt om kablarna till armaturerna idag är dragna i vägg.

Smaken är ju olika så TS ska givetvis välja det hen känner sig mest bekväm med. Står man hellre på en stege och vrider på en trimpotentiometer (eller hur man nu justerar skymningsreläer nu förtiden) för att slippa vara beroende av en gratisapp under installationen, så är det ju upp till var och en.
 
N nybyggarn3 skrev:
Står man hellre på en stege och vrider på en trimpotentiometer (eller hur man nu justerar skymningsreläer nu förtiden) för att slippa vara beroende av en gratisapp under installationen, så är det ju upp till var och en.
Ha, ha... Nej appen är definitivt enklare än stegevinglandet... Min motvilja mot appen/molnet handlar inte om den första installationen utan om att jag inte fullt ut äger min lösning och att omkonfigurering i en framtid kan komma att bli omöjlig.

Stegen kan jag alltid resa en gång till när det blir aktuellt om många år...
 
  • Gilla
kisumisu
  • Laddar…
B BSOD skrev:
Tror inte plejd har börjat med abonnemang ännu. Men systemet är ju stängt, eller kan stängas till med en liten uppdatering, så det finns ju 0 garanti för att funktionaliteten kvarstår utan månadsavgift i framtiden. Precis som telldus har gjort.

Jag kör astrour med shelly. Går att sätta en offret mot soluppgång/nedgång, ifall man tycker det är för ljust eller för mörkt när lamporna tänds.
Kör med astrour utan smart hem
 
kisumisu
Ska bli kul om några år läsa när spisen, diskmaskinen, kylskåpet, tända lampan, dra ner rullgardinen, laddningsstation, bilens smarta grejor mm börjar strula.

Som t ex min bil har Telematik som gäller 7år. Hur många har inte en bil som är äldre eller är det dagens melodi att bilen skrotas efter 7år? Värmepumpen kräver abbonemang om den ska vara smart där har jag dock valt ha den dum. Gick göra så. Men tex i bilen kommer jag sakna gps och möjligheten följa laddningsnivå med mobilen. Är fint med smarta grejor men är väldigt ofint med dessa fabrikslåsta system som kräver deras molntjänster och abbonemang.

Jag tror inte majoriteten har råd byta ut dessa titt som tätt. Idag är det väl mest rikt folk som har det (eller kanske mer rätt folk dom gillar slösa och kasta pengar i sjön), men när vanliga svenssons börjar ha det och finns inga alternativ.
 
Redigerat:
NicklasP NicklasP skrev:
Har 6st fasad armaturer runt om huset.
hur kan jag enklast få dessa sensorstyrda så att dom tänds/släcks antingen en viss tid alternativt vid gryning/skymning?


Andra glödlampor är inte ett alternativ.
Skymningsreläer? Har själv ett från Steinel (finns på Bauhaus) som fungerar utmärkt och är enkelt att installera.
 
  • Gilla
kisumisu
  • Laddar…
D Daniel 109 skrev:
Då lyser det hela nätterna, viket är klart olämpligt. Hela konceptet med fasadbelysning är tämligen olämpligt.
Mitt skymningsrelä har en inbyggd timer som håller lamporna släckta under större delen av natten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.