Hittade ingen tråd om svamp och bär. Tänkte därför starta en där ni kan posta era fynd från skogen.
Jag börjar med mitt fina kantarellställe från igår. Plockade ungefär 3 liter på en kvart.
Jag börjar med mitt fina kantarellställe från igår. Plockade ungefär 3 liter på en kvart.
Såhär såg årets första ”skörd” ut när den var i kastrullen. Kantarell och lite soppar. Vi får se hur mycket mer jag hinner smita ut under hösten. Jag har inga bra ”ställen” än efter att vi flyttade för tre år sedan, så det är mycket möda för litet resultat. Jag är nästan sugen på att ta en utflykt till mina gamla ”jaktmarker” och se om mina gamla ställen finns kvar.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Vad trevligt. Ja det är svårt att hitta nya svampställeM mrsnhp skrev:Såhär såg årets första ”skörd” ut när den var i kastrullen. Kantarell och lite soppar. Vi får se hur mycket mer jag hinner smita ut under hösten. Jag har inga bra ”ställen” än efter att vi flyttade för tre år sedan, så det är mycket möda för litet resultat. Jag är nästan sugen på att ta en utflykt till mina gamla ”jaktmarker” och se om mina gamla ställen finns kvar.
[bild]
Vi var ute och kollade i en annan skog igår. Alldeles för stenigt för svampen och alldeles för många som redan hade plockat 🙁 Utöver lite soppar och en kantarell blev det citronslemskivling, fårticka och lärksopp. Dessa tre stekte vi separat. Citronslemskivlingen för att den är lite speciell, fårtickan och lärksoppen för att jag inte har plockat dem förr och ville se hur de smakar var för sig.
Jag hittade även en liten klunga som senare bekräftades som föränderlig tofsskivling. Dem lämnade jag kvar i skogen eftersom jag var osäker.
Jag hittade även en liten klunga som senare bekräftades som föränderlig tofsskivling. Dem lämnade jag kvar i skogen eftersom jag var osäker.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Roligt med dina fynd. Själv har jag börjat plocka lite kremlor som är goda svampar.M mrsnhp skrev:Vi var ute och kollade i en annan skog igår. Alldeles för stenigt för svampen och alldeles för många som redan hade plockat 🙁 Utöver lite soppar och en kantarell blev det citronslemskivling, fårticka och lärksopp. Dessa tre stekte vi separat. Citronslemskivlingen för att den är lite speciell, fårtickan och lärksoppen för att jag inte har plockat dem förr och ville se hur de smakar var för sig.
Jag hittade även en liten klunga som senare bekräftades som föränderlig tofsskivling. Dem lämnade jag kvar i skogen eftersom jag var osäker.
[bild] [bild]
Märkte med igår att det var mycket folk i skogen.
Jag har aldrig försökt mig på kremlor eftersom de inte har så mycket doft när de är råa. Får de mer smak när man tillagar dem? Eller bör man hålla utkik efter ”finkremlor” som mandelkremla?C C.Ö skrev:
Jag plockade grönkremla igår. Den var god stekt. Ska ge mig på sillkremla med, vilket jag såg i skogen igår.M mrsnhp skrev:
Bästa svaret
Ja nu smäller det till i skogarna. Trots att det är fler än vi som är ute (man ser att folk stått och rensat i skogen) så finns det många och stora, både Karl-Johan och kantareller. Ovanligt nog så är till och med de största Karl-Johan hyggligt maskfria.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder