Kanske är i fel forumdel men testar iaf.
Nu är det 2a perkulatorn som går sönder på 5-6 år och det verkar som den inte blir tillräckligt varm. Det är inte fel på själva sladstället som värmer utan det är något i själva perkulatorn som felar. Någon som har tips på fel eller är det bara konstatera att dom inte ska hålla längre? Det är en C3 perkulator
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Elementen brukar ge upp med tiden.P ptlf skrev:Kanske är i fel forumdel men testar iaf. [bild] Nu är det 2a perkulatorn som går sönder på 5-6 år och det verkar som den inte blir tillräckligt varm. Det är inte fel på själva sladstället som värmer utan det är något i själva perkulatorn som felar. Någon som har tips på fel eller är det bara konstatera att dom inte ska hålla längre? Det är en C3 perkulator
Det är inte fullt med kalk i värmeelementet?
Jag menade i ”gropen”. Men den ser ju inte ut att ha tjocka beläggningar.
Byt till en Clever dripper. Sannolikt det enklaste och billigaste sättet att göra riktigt gott kaffe. Använd bara ett klassiskt kaffefilter, häll i kaffe och hett vatten, låt stå i två minuter och ställ sedan över en karaff och låt det silas genom filtret.
det finns säkert någon maskin som det blir gott iP ptlf skrev:
ett tag i alla fall men konsumentprodukterna är ju inte kända för det och det skiljer ju mellan maskin och maskin även om det är samma modell för ingående komponenter har ju inte direkt någon flygkvalitet.
nackdelen med perculator ( har haft några st) är att rengöringen av dessa är viktig för att behålla kvaliteten på färdig produkt, och detta tar tid som inte många tycks sig ha, och kan kräva lite speciella kemer för att lyckas med.
Malningsgraden är mycket viktig och maler man inte sitt eget kaffe blir urvalet snävt.
koka vatten i en vattenkokare och hälla i en väl rengjort melitta med rätt mängd kaffe är näst intill optimalt.
Nördar man ner sig så kokar man upp vatten till ca95C och tar bort tillförd värme doserar ner bryggkaffe rör runt.
När kaffet sjunkit häller man upp och man har en lagom dricktemp på 60C
Har man bråttom och kan ta en smakförsämring så häller man det genom en melitta.
Om temperaturen inte hålls så har elementet lossnat från bottnen och eller att termostaten är utmattad.P ptlf skrev:
är man nyfiken så lossar man den stora muttern på bilden och tittar efter men det går troligen inte att få dit på ett bar sätt efteråt.
Det är ett element i mitten (det som den stora muttern sitter fast i) som ska koka vattnet så det pressas upp genom röret. Om inte det funkar så blir det inget kaffe.
Sen finns det ett varmhållningselement i en ring under botten utanpå det inre elementet. Det är på lägre effekt och ska bara hålla kaffet varmt efter avslutad bryggning.
Sen finns det ett varmhållningselement i en ring under botten utanpå det inre elementet. Det är på lägre effekt och ska bara hålla kaffet varmt efter avslutad bryggning.