Brrrr...det är ett gissel, det här med fasadfärg. Vi har funderat av och till nu i över ett halvår och först nu börjar det klarna. Hade ni svårt att bestämma er för fasadfärg eller var det ett givet val???
 
Givet val.
 
Från början sa vi "vilken färg som helst, bara inte falurött. Det passar inte på ett nybyggt hus".
Nu blir det falurött.
 
BoD skrev:
Från början sa vi "vilken färg som helst, bara inte falurött. Det passar inte på ett nybyggt hus".
Nu blir det falurött.

Vad var det som fick er att till slut välja Falurött?
 
Vi var helt överens om gult tills min morsa kläckte grått, sen var det kört att få sambon att tänka gult igen...
 
Vi hade också bestämt att det skulle vara gult med lite brunt i. Sen kom flera synpunker från byggarna, grannar och familj: "Inte ska ni ha gult också, hela gatan har gula hus!"

Så nu kanske vi ändrar oss och det blir rött, á la Lövskog ;D
 
Vi bestämde oss tidigt för att huset ska bli ljus ljus grått med vita knutar. Vad vi inte bestämt än är exakt vilken nyans det blir, utan vi har tänkt provmåla några varianter när huset är byggt. Sen får vi se om det blir vita fönsterfoder eller om vi bryter av dem med någon annan färg.
 
BoByggarn skrev:
Vad var det som fick er att till slut välja Falurött?
Vårt första alternativ var ljusgrått, möjligtvis med dragning åt det blå eller gröna hållet, men en fasad med en sån ljus färg tror vi inte blir rolig att hålla ren. Och sen bygger vi trots allt i lite klassisk stil med mansardtak så falurött blir nog ganska snyggt trots allt. Den matchar också den enda maträtt vi antagligen har råd med när vi flyttar in, falukorv.

Vi fick höra av målarkunniga människor att det går bra att måla med slamfärg och fick också hjälp att välja färg så att den inte krockar med andra hus i närheten. Falurött är inte så dyr och den är enkel att måla med.

Vi fick rådet att måla vindskivor, foder och under takfoten i en något gråtonad linoljefärg och fönsterbågarna och ytterdörren i kromoxidgrönt med något vit- och svartblandning.
 
Den matchar också den enda maträtt vi antagligen har råd med när vi flyttar in, falukorv.
Tur att blodpudding inte är så gott då, för svarta hus är inte så döklatschiga... ;D
 
marge:Vårat förra hus var grått med vita knutar till det hade vi kretablå dörrar det var riktigt snyggt.

Vårat nya hus(som vi fick bygglov till idag och ska på byggsamråd imorgon,ÄNTLIGEN)blir vitt med gröna spröjs och gröna fönsterfoder,tror att vi bryter det vita med lite grön så att det inte blir så kallt.
 
lajbanson skrev:
Tur att blodpudding inte är så gott då, för svarta hus är inte så döklatschiga...  ;D
Men om man betalade svart för huset då?
 
Ja om du har betalat svart för HELA huset då blir jag bara avundsjuk, å då får du lova att ha lingonsyltsröda knutar oxå
 
Ju mer man suger på det, desto snyggare kan faktiskt ett blått hus vara... men det måste vara rätt nyans åt det lite grå hållet med annan färg på knutar. OBS inte volvo-240-blå
 
Volvo 240-blå går ganska mycket åt det bruna hållet, åtminstone fläckvis...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.