941 578 läst · 12 888 svar
942k läst
12,9k svar
Vad blir det för mat?
Ja... kanske ska tilläggas att jag är i en "viktökningsfas"..M Marcussjogren skrev:
Dvs målet är just nu att bli starkare, vilket innebär att bygga mer muskler, alltså för tillfället ett "kaloriöverskott" på ungefär 200kcal om dagen
M
Marcussjogren
Medlem
· Västra Götaland
· 3 079 inlägg
Marcussjogren
Medlem
- Västra Götaland
- 3 079 inlägg
imponerande om du klarar av att öka med bara 200, tycker det är svårt nog att träffa rätt på 500Violina skrev:
inte av mig iallafallM Marcussjogren skrev:Ja att äta enligt periodisk fasta säger jag inget om, utan det är kalorimängden man ska ha koll på så att det inte blir för lite så att viktnedgången är för snabb.
En förändring på 500kcal om dagen eller 0,5kg nedgång per vecka brukar vara något som gör viktnedgången mer permanent.
Nu blir vi kanske snart utkastade pga off topic snart
fortsätt ni, det är mat eller rör sig omkring mat
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
asiengryta med ris..
hädade och skar skinksteken till detta..
Fick gå i gryta med lök och vitlök..
Sedan i med minimajs
vattenkastanj, böngroddar, majs, minimorötter, paprika, champinjoner, grädde och soja.. lite peppar.
Blev riktigt gott...
Sonen googlade fram förslag på kvällsmat idag
https://www.tasteline.com/recept/ningtsus-kycklingwok/
Riktigt smarrigt!
https://www.tasteline.com/recept/ningtsus-kycklingwok/
Riktigt smarrigt!
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
älg nacke med kokt potatis.
körde en älg nacke i järngryta i ugnen.
Lät den vara där ca 2.5 h..
tog och hällde av spadet i en kastrull, silade.
kokade upp.. i med salt, peppar, morot, lök.
Lät det koka i 30 min. tog ur moroten och löken.
Sedan tog jag äppeljuice, grädde och mjöl.
slog i alltihopa.. vispade lär koka upp och smakade av.. mmm riktigt god sås..
Blev så gott att jag inte har något att visa upp..
körde en älg nacke i järngryta i ugnen.
Lät den vara där ca 2.5 h..
tog och hällde av spadet i en kastrull, silade.
kokade upp.. i med salt, peppar, morot, lök.
Lät det koka i 30 min. tog ur moroten och löken.
Sedan tog jag äppeljuice, grädde och mjöl.
slog i alltihopa.. vispade lär koka upp och smakade av.. mmm riktigt god sås..
Blev så gott att jag inte har något att visa upp..
Nedsköljt med en pill kalsner förmodar jag?
Torskrygg,
sås där jag började med att fräsa lök & morot mjuka i smör, i med en dl vitt vin, ca en matsked vit balsamvinäger sjuda ihop smakerna typ 10 minuter sen fyllde jag på med lite vatten och körde stavmixer.
Sen sila bort morot och lök, i med en fiskbuljongtärning, en knapp tesked honung (eller valfritt sött, går bra med socker), en liten liten nypa cayennepeppar eller annat starkt (provsmaka om du är osäker, när den som vet vad som är i börjar känna smaken/styrkan är det rätt nivå) en skvätt grädde låt koka ihop till lagom konsistens, eller red av lite i slutet. Ev salt vid behov, beroende på hur stor sats med sås man gjort kanske inte buljongtärningen räcker.
Man kan också reda av något lite för tjockt och avsluta med någon matsked champagne eller mousserande vitt, så får man champagnesås, det gjorde jag inte idag.
Sen vill jag uppmärksamma alla som är intresserade att det är inte mycket grönsaker här. Det brukar ju vara viktigt.
sås där jag började med att fräsa lök & morot mjuka i smör, i med en dl vitt vin, ca en matsked vit balsamvinäger sjuda ihop smakerna typ 10 minuter sen fyllde jag på med lite vatten och körde stavmixer.
Sen sila bort morot och lök, i med en fiskbuljongtärning, en knapp tesked honung (eller valfritt sött, går bra med socker), en liten liten nypa cayennepeppar eller annat starkt (provsmaka om du är osäker, när den som vet vad som är i börjar känna smaken/styrkan är det rätt nivå) en skvätt grädde låt koka ihop till lagom konsistens, eller red av lite i slutet. Ev salt vid behov, beroende på hur stor sats med sås man gjort kanske inte buljongtärningen räcker.
Man kan också reda av något lite för tjockt och avsluta med någon matsked champagne eller mousserande vitt, så får man champagnesås, det gjorde jag inte idag.
Sen vill jag uppmärksamma alla som är intresserade att det är inte mycket grönsaker här. Det brukar ju vara viktigt.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder