1. Har precis börjat snickra lite i min lägenhet. Små ramar, lampor, lådor mm sågas slipas och hyvlas nu i köket. Blir såklart väldigt smutsigt. En smidig dammsugare skulle underlätta något enormt och bidra till att hålla hobbyn i högre tempo. Så primärt skulle den användas i köket men sen finns ju resten av den äldre lägenheten med olika golvtyper, konstiga hörn, upphöjningar, lister etc som definitivt behöver dammsugas oftare.

2. Har väldigt länge sneglat på en smidig sladdlös dammsugare. Har till och med gett det som förslag i dem två senaste förslag-till-byggahus-tävlingarna! Därför riktigt kul att kunna läsa på lite om några modeller där dem ställs mot varandra. Skulle vara roligt att hjälpa till med en fortsatt testning!
 
1, ska då användas i villan istället för att släpa runt den gamla tunga snabeldraken.

1, vi är småbarnsföräldrar som städar konstant, blir tungt med allt bärande, en lätt dammsugare hade underlättat mycket!
 
  1. Berätta var du ska använda skaftdammsugaren om du vinner.
    Köket blir första stopp! Där finns allt från brödsmulor till dotterns konfetti efter att ha pysslat, frugans hårklipp från sönernas nya frisyrer och mängder av hår från hundvalpen som nyligen flyttat in. Den blir också en favorit i hallen, där finns gräs från fotbollsskor och grus från löparskorna. Vårt hus kryllar av skrymslen och vrår så en sladdlös dammsugare vore helt perfekt. Gamla hus har dessutom färre eluttag. Tack vare denna nyhet kan jag plötsligt nå överallt vilket gör städningen så mycket roligare.
  2. Motivera varför just du är lämplig att testa vidare en skaftdammsugare.
    Familjen har förbrukat ett flertal skaftdammsugare genom åren och har mycket att jämföra med. Nutidens dammsugare har garanterat bättre sugförmåga och hittar jag en favorit från testet så är årets julklapp till släkten klar! Jag är en tekniknörd och älskar smarta innovationer. Är nyfiken på batteri- och laddningstid som jag hoppas är rejält utvecklade år 2021. Jag hoppas bli positivt överraskad, har lätt för att uttrycka mig i tal och skrift och är van att skriva utförliga rapporter med eller utan foton. Det vore kul att få testa och ge mina och övriga familjens synpunkter helt enkelt. Vi är fem personer i åldrarna 14-53 år som kommer testa dammsugaren tillsammans!
 
1. I lägenheten och mer specifikt i barnens rum samt på soffan.

2. Jag har gjort allt för att anpassa lägenheten så att vår robotdammsugare ska vara det enda städverktyget. Såklart är mina barn inte med på den tanken då båda valde mattor med lång mjuk lugg som omöjliggör för robotdammsugaren att ens våga sig in i deras rum.
Sen visade det sig att ingen robotdammsugare idag klarar av att klättra upp i soffan för att dammsuga kuddar och dylikt (jag hade missat den lilla detaljen).
Vårt hem är alltså perfekt för att testa en handdammsugare som komplement och samtidigt se om yngre barn klarar av att hantera dem.
 
1. Kommer använda den i hela huset, 144kvm i 2 plan, exklusive källare, garage och isolerat uteförråd. Framförallt i trapporna där mitt nuvarande åbäke gör ett halvdant jobb där det blir lite av konststycke att bära maskinen, hålla balansen, se upp för att inte snubbla på sladden och försöka få lite renare samtidigt. För att inte tala om de småvrår som åbäket inte kommer åt.

2. Efter ett liv av nyfikenhet och jobb inom test med flera rapporter skrivna så ser jag det inte som något problem att kunna fixa en lämplig rapport.
För att inte tala om alla roliga tester man kan få anledning att experimentera med
 
1. I en första gemensam lägenhet på 90 kvadrat som genomgått en besvärlig totalrenovering, men där resultatet i slutändan blev superbra.

2. Kanske är jag lite pedant, men jag tillhör dem som faktiskt njuter av dammsugning och gärna gör det ofta, höra hur det rasslar i röret när smulorna under matbordet försvinner. Då bonusbarn och nu även Labrador-Valp tillhör nya hushållet känner jag att jag behöver öka frekvensen dammsugning för att behålla "standard"
Har noterat att nytt parkettgolv och klinker i hall även behöver moppas erbjuds även fullständigt test av dammsugare med mopp-funktion, kan det verkligen fungera utan att behöva fylla mopp-hinken!?
 
1.Dammsugaren ska användas som en ersättning till min sladdisdamsugare. Är dock skeptisk till om den duger till det? Provar gärna.
2. Eftersom jag är så petnoga när jag dammsuger så vill jag se om man kan komma åt överallt. Misstänker att den är bättre under soffan där min robotdammsugare fastnade var enda gång. Den åkte ut på Blocket.
 
1. Dammsugaren kommer att användas i min villa i två plan.
2. Söker just nu en ersättare till min trotjänare med sladd. Jag tycker om min robotdammsugare, men den har sina brister där en skaftdammsugare skulle komma till sin fulla rätt. I trappor, lister, i hörn , mattor där robotdammsugaren fastnar och i alla kattvindsfack på 1.2x1.2m. Jag kommer även använda den när gruslasset efter barnens hemkomst i hallen är ett faktum och hälften av chipspåsen ligger i soffan :rofl:
 
  • Berätta var du ska använda skaftdammsugaren om du vinner
I lägenheten på 2 rok, perfekt för en liten dammsugare!
  • Motivera varför just du är lämplig att testa vidare en skaftdammsugare.
Jag har två kaniner, med all päls och allt hö det innebär, dammsuger dagligen. Att nuvarande dammsugare har sladd är jättekul för kaninerna, mindre kul för mig! Är inne på dammsugare nr 2 då de klippte sladden för mig på den förra! Vad snopna de kommer bli när jag kommer med en sladdlös!
 
Åh spännande!! Jag har letat efter massa recensioner på nätet för att se om det finns bra alternativ till den givna skaftdammsugaren Dyson. Jag har kollat på MASSOR med tester från USA så jag vet vad man ska titta efter när man väljer skaftdammsugare. Tyvärr har deras märken inte funnits i Sverige.

Vi är en familj på 4 och i och med att vi har en 1-åring dammsuger jag nästan varje dag. Så trött på att släpa på den stora med sladd Vill såå gärna vara med i testpanelen Den skulle användas och testas väääldigt flitigt
 
Oh, vilken bra idé att testa under så lång tid! :)

Jag skulle använda skaftdammsugaren i vår villa med källare. Vi har flera möbler och prång och stökiga barn och jag svär över sladden varje gång jag dammsuger.

Länge har jag tänkt att jag skulle vilja skaffa en skaftdammsugare men har fördomar om att de inte är så bra. Vore roligt att bli motbevisad!
 
  1. Berätta var du ska använda skaftdammsugaren om du vinner.
    Den kommer att användas på övervåningen i vårt hus och trappan upp från entréplan.

  2. Motivera varför just du är lämplig att testa vidare en skaftdammsugare.
    Trägolv och heltäckningsmatta samt klinkers i badrummet ger en variation på underlag, vi har hund i hushållet och det ger ytterligare utmaningar i städningen. Har funderat på att skaffa en skaftdammsugare för övervåningen (för att slippa släpa upp den vanliga dammsugaren) och det här är ju ett ypperligt tillfälle att få prova på hur väl en sådan fyller uppgiften.
 
1. Jag tjatade väldigt länge på min bättre hälft att jag ville köpa en robotdammsugare. "Då skulle vi aldrig mer behöva dammsuga!"... men tja, riktigt så bra är de ju inte, så jag får likväl hiva fram den gamla trotjänaren och snubbla på sladden hit och dit med jämna mellanrum. Men en skaftdammsugare borde bli ett alldeles utmärkt komplement till roboten.

2. Just kombinationen robotdammsugare + skaftdammsugare kan jag testa. Det känns spontant som en riktigt bra kombination.
 
Då var tävlingen avslutad.

Juryn behöver tills i morgon på sig att utse vinnarna, så jag ber att få återkomma då.
 
  • Gilla
sawallen och 11 till
  • Laddar…
Tack alla som har varit med och tävlat. Nu är juryn klara och har utsett följande medlemmar till att testa vidare varsin skaftdammsugare:

@jockeping - Samsung Jet 75
@roli - Dyson V8 Absolute +
@Anders_Nilsson - Bosch BSS81POW
@ådal - Philips XC8349
@Mortsken - Xiaomi G10
@HelgaRee - Ryobi R18SV7-0

Grattis! Vi kommer att skicka dem till adressen ni har angett i profilen.
Sedan ser jag fram emot att få ett testresultat mailat till mig i mars månad, senast 2022-03-31. Omdömet ska formuleras i 50 ord i ett mail till marlen@byggahus.se.

Lycka till med det vidare testandet!
 
Redigerat:
  • Gilla
  • Älska
Thullen och 3 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.