Nu var det länge sedan jag gjorde något..skoge skrev:
Men jag kommer ihåg att koka på majs blev fint
Nu kör de väl på både frukter och bär..
björnbär vet jag en som bränner på.. fint brännvin
Har must från egna äpplen som bubblar i källaren just nu och ska blir äppelcider förhoppningsvis. Brukar pastörisera musten men hoppade denna gång för att testa och hoppas på bättre bevarad äppelsmak. Återstå att se om den tillförda jästen vinner eller nån slumpmässig sådan…
Har gjort cider de flesta år här. Mest för att vi har mer äpplen än vi någonsin kan använda till något annat. Ifjol blev det inget vidare, fick hälla ut en hel del.
Har gjort cider de flesta år här. Mest för att vi har mer äpplen än vi någonsin kan använda till något annat. Ifjol blev det inget vidare, fick hälla ut en hel del.
kanske hade dugit till äppelsprit?engs skrev:Har must från egna äpplen som bubblar i källaren just nu och ska blir äppelcider förhoppningsvis. Brukar pastörisera musten men hoppade denna gång för att testa och hoppas på bättre bevarad äppelsmak. Återstå att se om den tillförda jästen vinner eller nån slumpmässig sådan…
Har gjort cider de flesta år här. Mest för att vi har mer äpplen än vi någonsin kan använda till något annat. Ifjol blev det inget vidare, fick hälla ut en hel del.
https://www.bryggforum.nu/viewtopic.php?t=18388
för den som är intresserad av att bygga en egen brännare så kan man bygga på ett expansionskärl...
för den som är intresserad av att bygga en egen brännare så kan man bygga på ett expansionskärl...
Har en modern lager som jag brygger oftare, typ som pistonheads ölMaskintok skrev:
Har en neipa som jäser nu, grunden är stigbergets west coast ipa men skruvat lite på receptet
Har även bryggt en julöl några gånger, med 3 hearts julöl som förebild. Den har blivit helt ok, snart dax igen.
Ska prova att brygga en vanlig lager, typ falcon export Eriksberg...
Gjorde en förut men den fick en lite söt smak som jag inte gillade, vet inte om jag mäskade i för hög temp då.