Senaste dagarna har Marlen och jag mottagit och besvarat många mail och pm om just Voltbox. Oftast har vi svarat så här:

"Den oseriösa reklamen kommer från Google och syns för att Google tror att du är intresserad av reklamen baserad på din sökhistorik och surfhistorik och för att Google tjänar på att visa upp reklamen för dig.

Du kan själv klicka på krysset uppe i annonsens högra hörn och berätta för Google att du inte längre vill se annonsen. Ibland tar de då bort den annonsen, men inte alltid.

Vi har försökt blocka annonsen hos Google men den fortsätter tyvärr att visas.

Du kan också skaffa vår premiumtjänst för att slippa annonser helt och hållet.
https://www.byggahus.se/premium"

Voltbox är nu blockad av oss hos Google enligt alla konstens regler, både i Google AdSense och hos Google Ad Exchange.

Inte bara domänen getvoltbox.com är blockad, samtliga 128 funna varianter av annonsen är också blockerade och rapporterade till Google att de bryter mot Googles policy till Googles center för annonsgranskning. https://support.google.com/adsense/answer/7583103

Det är inte säkert att annonsen slutar att synas enbart för att vi blockar den. Ibland tar det tid innan annonsen försvinner, ibland så dyker den upp i andra skepnader och ibland behöver fler än vi blocka den.

Men just idag verkar Voltbox vara det mest sökta ordet i vår sökfunktion och jag tror också att vi listas högst upp hos Google när man googlar på det ordet.

Vi ogillar dessa bluffannonser lika mycket som ni men vi råder inte alltid över det som syns. Hoppas att detta får ett slut nu.
 
  • Gilla
j.f.s och 4 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.