Men oj, vad fort det gick, eller? Känns som det inte var så länge sen ni skickade in det. Skönt att ha det klart men mindre kul när räkningarna börjar dyka upp... Vi har inte kommit längre än att vi fick nybyggnadskartan idag.

Idag var vi ute och kikade på tomten och det känns jättebra. Dom tror att vi inte kommer att behöva fylla med mer än vad som redan ingår i huspriset och de jordmassor vi har liggande på tomten räcker och blir nog t o m över för att jämna till tomten med. Sen kan det ju så klart dyka upp otrevliga överraskningar men så här långt verkar det ju bra :)
 
Zelda, vi har inte kommit så långt att vi fått något datum ännu men jag har för mig att det tar 16 veckor för huset att levereras från fabriken och sedan 20 veckor att bygga det så det blir ju ca 9 månader. Eftersom vi inte ansökt om bygglov än så lär det väl inte bli tal om inflyttning förrän efter nyår, men man kan ju alltid hoppas. Vore mysigt att fira jul i huset :)
 
Mastma, glömde ju svara på dina andra frågor :)

Vi håller fortfarande på och filar lite på tillvalslistan men vi kommer nog välja detta:

- Fönster ner till golvet i vardagsrum, matrum och sovrum på nedre plan.
- Klinker innanför entren (vilket jag tycker är konstligt att det inte är standard)
- Trappa i ek istället för furu
- Extra skjutdörrsgarderob i sovrum
- Barköksdel och annan fläkt
- Förmodligen rostfritt
- Golvvärme i badrum på övervåningen och hela bottenvåningen
- 3 extra stora takfönster på övervåningen i stället för 1 litet.
- Extra väggar, då vi inte vill ha öppet ner från allrummet till vardagsrummet. Standard är räcke hela vägen men vi bygger hel vägg och lämnar bara en liten öppning med räcke precis när man kommer upp för trappan.
- Hörnbadkar
- Stegljudsisolering (vet ej om det egentligen behövs men det går ju inte att lägga till efteråt om man ångrar sig. Har ni andra valt detta?)
- Några spotlights blir det nog
- Målat istället för tapet
- Tak utanför entrén

Vi har planer på att bygga garaget själva för att försöka få ner kostnaden lite. Vi kommer låta Myresjöhus gjuta plattan. Tror att vi kommer bygga dubbelgarage med förråd bakom. Vad ska ni bygga för garage och vad är det för tillval på det?
 
Hej

Vi ska ha ett dubbelgarage med förrådsdel, så totalt 68 m2. Sen har vi valt till att ha golvvärme och att dra in vatten o avlopp i garaget. För att vi i framtiden skall kunna göra bastu o dusch i förrådsdelen. Vi har valt oisolerat för att själva sen isolera garaget.

Vad har ni fått för pris på att fixa golvvärme i badrummet på övervåningen? Vi ska ha vattenburen golvvärme där. Vårt badrum uppe är 10 m2. Vi fick ett pris på 13000. Tycker det låter mycket därför kan det vara kul att höra vad det kostar för er så man inte blir helt bortfintad;).

Ja bygglovet gick snabbt ca 2 veckor. Nu vill man bara göra avropet så vi får ett inflyttningsdatum att se fram emot.
 
Vårt badrum är 8,2 kvm och säljaren uppskattade priset till ca 10 000. Han hade inte de exakta siffrorna just då. Så då har vi ju ungefär samma kvadratmeterpris på det. Jag håller med om att det känns dyrt men jag är inte förvånad. Tycker det är mycket som känns dyrt på tillvalslistan...
 
jo man häpnar över vad tillvalen kostar 10000 dit och 15000 dit blir mycket när det summeras.
 
Nu började det verkligen rulla på, i dag kom den nya köksritningen så nu är det dax att göra avrop, dvs beställa huset. Då hamnar man i produktionen så att vi kan få ett inflyttningsdatum. Men vi har ju ändå att göra för nu kan man börja fundera, även om det är ett tag kvar, på kakel o klinker o tapeter.


Zelda hur har det gått för er? Har ni kommit fram till nån favvis?? :)
 
Mastma skrev:
Zelda hur har det gått för er? Har ni kommit fram till nån favvis?? :)
Nej, vi har inte kommit så mycket längre. Vi väntar på en kalkyl från Eksjöhus. Deras entreprenör hade semester förra veckan. Sedan får vi börja väga för- och nackdelar mellan husen. Och fundera på var man ev. kan spara in några pengar för det känns som det bygger på i faslig fart...
 
Ja visst går det fort att dra i väg, har ni passerat den magiska gränsen på 3 mille? Vi kommer nog att klara oss under, fast det är inte med mycket. Huu läskigt..
 
Vi sitter och spånar på husfasaden och läste i planbestämmelserna att vi bara får bygga med puts, liggande panel eller locklistpanel. Är locklistpanel detsamma som lockläcktpanel som det heter i vår katalog? Vi får alltså inte bygga med lockpanel som ju verkar vara standard hos de flesta, eller har vi missuppfattat? Mastma, ni som fått bygglov redan, vad har ni valt för fasad?
 
Hejsan

Vart tvungen att kolla i stombeskrivningen hahaha, vi har Stående Lockpanel.
 
Mastma skrev:
Hejsan

Vart tvungen att kolla i stombeskrivningen hahaha, vi har Stående Lockpanel.
Ja, det är inte lätt att hålla reda på alla detaljer :) Vad bra, då behöver vi inte göra nåt tillval på panelen. Vi hade också tänkt ha stående lockpanel. Blev lite irriterad igår när vi trodde att vi inte fick ha det.
 
Men det står på hemsidan

"Fasadmatrial, takmatrial och färgsättning: Fasader mot lokalgata utformas med putsfasader eller fasader med stående lockpanel eller liggande panel som täckmålas. Tak mot lokalgata täcks med tegelröda pannor eller planfalsad grå eller röd plåt."

Så stående lockpanel är OK.

Vart tvungen att kolla upp en gång till hi hi, men blir osäker FAST vi fått bygglov. Men blir lite schizo. ;)

Förresten hur långt har ni kommit, har ni beställt kök o sånt inne eller var befinner ni er? Vad har Myresjöhus för standard kök, Eksjöhus har HTH och vi har valt att behålla det. Det är nog mycker val :)
//Maria
 
Det ser man! Då har de skrivit olika på hemsidan och på pappret som följde med nybyggnadskartan. Vi ska ha möte med säljaren idag igen så vi får se hur långt vi hinner. De har också HTH och även vi kommer behålla standardluckorna. Vi får välja på björk, vit slät, eller vit med kvadrat och vi vill ha vit kvadrat. Tycker det köket är jättesnyggt! Vi har ett par kompisar som byggt Eksjöhus som har den luckan och det är väldigt ljust och fint.
 
Haha vi har valt Vit kvadrat, med en svart melerad laminat bänkskiva och rostfria vitvaror. Vi tyckte oxå att det blev ljust o fint.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.