Efter att ha fått bygglov och grönt från banken så ligger vi snart i startgroparna till att börja med grunden. Har bara en del moment kvar som skriva kontrakt med entreprenörerna (VVS, El och grund) teckna byggfelsförsäkran, byggsamråd.... :p

Nu till frågan: hur lång tid kan man räkna med att det tar innan huset är inflyttningsklart. ?? Våra förutsättningar är att vi båda jobbar och har 2 småbarn.
Kan också tillägga att min sambo är byggnadssnickare, men kommer att ha hjälp av svärfar...
En svår fråga, men kanske att någon har genomfört detta jätteprojekt och har erfarenhet .... Själv räknar jag med att det tar minst 1 år. :)
 
Ja hur lång tid tar det?? Är det 100 kvm eller 200 kvm?? Hur många timmar menar du kanske per kvadratmeter. Det är många moment och det tar MYCKET längre tid om man samtidigt skall jobba och har två barn, vi har fyra :D. Vi har byggt vår hus själva och vi har nog i snitt lagt ner 230 h per månad (drygt 50 h per vecka) och vi är inne på vårt tredje år! (260+130 kvm). Totalt har vi lagt ner ca 6400 timmar och vi har lite kvar. Jag räknar med ca 20 h per kvadratmeter och då är allt inräknat utom el & vvs (även trädgård od). Vi har många speciallösningar i vårt hus och det gör att allt tar mycket längre tid, ex, högt i tak i vardagsrum, specialinredda barnrum med mycket pillejobb, kaklad öppen spis, helkaklade badrum, wc, tvätt. En inredd lägenhet (2:a) på ovanplan av garage osv...

I en annan tråd här så räknar man med 10 h per kvadratmeter och då ingår allt snickeri ovan en färdig grund till färdigt hus, utom badrum, ventilation, el, vatten/avlopp etc.

http://www.byggahus.se/forum/showthread.php?t=23517

Hoppas detta hjälper dig lite  ;)
 
Hej.

började i februari med markarbete, flyttade in i november. kvällar och helger + 5veckors semester 10-14 timar om dagen. har fått hjälp av 2 kompisar elektriker och rörläggare, + farsan och brorsan.  ca 130 m2 1plans, högt i tak, torpargrund,kaklade bad+tvätt. här har du lite grovt..kanske hjälper lite :)..altan fick jag bygga i sommras...140m2..många skruv blev det :)Lycka till.
 
Alldeles omöjligt att svara på p.g.a. storlek, konstruktion, tekniklösning, ambitionsnivå, strulfaktor m.m. m.m. men vi har gjort följande så får du något att jämföra med:

2 plans sutteräng
250 m2 byggnadsyta
Lejt bort själva gjutningen, all VVS samt c:a 12 veckors snickartimmar
Egen tid ~4.000 h
Övre plan "klart"
Nedre plan helt oinrett förutom pannrum
Halva ytterpanelen kvar att spika/måla
Tomt klar med gräs, murar, buskar m.m.
OBS missade vår inflyttning med 12 månader + 1 vecka [smiley=lipsrsealed.gif]

Om det är/var värt detta = ABSOLUT :cool:
 
Tack för era bra svar med tanke på att det är en kuggfråga ! :cool:

Här kommer lite mer fakta om drömhuset:
Enplans med en byggyta på 226 kvm (172 kvm boyta, 27 kvm inbyggt garage),
platta med golvvärme, ytterväggar i Siporex lättbetong, putsad fasad, valmat tak, etc etc. .... :p

EN LITEN FRÅGA TILL: ;D
Vilken slutsumma kommer ni upp i ungefär ??
Vi kommer att landa någonstans mellan 1,8-1,9 mille, men det är med ALLT, (utom eget arbete anläggn. av trädgården) , t ex tomten, alla byggherrekostnader (172 tusen)... etc etc....
 
Med allt , detta ink tomt + alla avgifter, rätt så hög standard, björkök från hth,alubeklädda fönser med "självrengöring, ekparkett,Kakel och klinkers från kakelspecialisten i gbg,all elmaterial från Lexell senso serien, 76 specialbeställda spottar..mm mm mm ..ca 1 300 000millar...detta inkluderar även altanen som tillkom i somras...dock så har jag inget garage än.. :(...vi håller på att rita på ett...dubbel, med en loftvåning ovanpå.. : :)
 
OJ! (menat till Phille). ! Det var verkligen ett prisvärt hus ni har byggt. Nyfiken som man är så undrar jag Var i Gbg ? Själv är jag halv-göteborgska då mossan kommer ifrån Kållered. (det var en parentes). I vilket fall kan jag tänka mig att det hade kostat avsevärt mycket mer ifall man skulle köpt huset nyproduerat.

Nu till saken: När det gäller slutsumman på vårt hus så är vi just nu uppe i 1.848 mille men det är Inkl. tomt+byggherrekostn. Grunden utgör en stor post i kalkylen på 275 tusen.... Sen är det tydligen dyrare att bygga med Siporex verkar det som. Sen har man ju förvånats över hur dyra de administrativa kostnaderna är ! Bygglov= 25 tusen spänn, hua ! O lika mycket kostar den nu obligatoriska byggfelförsäkran, bara där är man uppe i 50 tusen... Men vad gör man inte för sitt drömhus !

Vad gäller tiden så har vi i allefall tänkt att vi ska kunna fira jul i huset 2006, får ha det som mål.....
Får hoppas att "strulNisse" håller sig borta.  
 
[quote author=KickanF link=1131050878/0#6 date=1131282825]OJ! (menat till Phille). ! Det var verkligen ett prisvärt hus ni har byggt. Nyfiken som man är så undrar jag Var i Gbg ? Själv är jag halv-göteborgska då mossan kommer ifrån Kållered. (det var en parentes). I vilket fall kan jag tänka mig att det hade kostat avsevärt mycket mer ifall man skulle köpt huset nyproduerat.


Jo prisvärt har det blivit, tur att man har kompisar som man kan bjuda hem på en whiskey ::)  Det är byggt i Olofstorp..ca 18 km från gbg centrum...
Vart bygger ni?Lycka till med husbygget.
 
Vi byggde en enplanare, 125 boyta. Det kalaset slutade på 1 690 000 inkl. tomt och alla avgifter som hör till. Vi gjöt plattan i början på juni och flyttade in den 14 sep. Inte illa jobbat va?? Min pappa och min man gjorde så gott som allt själva. 179 timmars jobb (2 man, 2 veckor) lejde vi in sen så var det bara att tuta och köra.

MVH Maria
 
Det sägs att en normalstor villa tar ca ett år för en person att bygga. Jag bygger en kåk på 186 kvm, och började i juni i år med gjutningen. Vi kommer flytta in i nerevåningen den första februari och inreda övervåningen medans vi bor där. Lycka till! :D
 
Hej, vi byggde ett tvåplans funkishus på 214 kvm. Högt i tak och det mesta man nu vill ha vad gäller skafferi, klädkammare, braskamin, vinkyl, bubbelkar, bastu, golvvärme överallt, etc. Vi gjöt plattan i juni och flyttade in i april året efter. Totalkostnad för huset cirkus 2,7 MSEK men då räknar jag in allt utom priset för tomten.

Vi byggde allt själva förutom VA, ventilation, murarjobb, bandplåten på taket, kopplingen av EL, kakling samt något till. Hade hjälp av lite bröder och annat löskert folk. La i princip varje helg, en lång semester och alla lov. Vi böjde tillochmed alla armeringsjärn, haha. ;D

mvh Ingvar


 
Vi bygger 220 kvadrat 1,5 plan i lösvirke. Hittills har vi gjort allt utom grävning, visst plåtslageri och dragning av elkablar själva. Vi började i mitten på april för över 1,5 år sedan och håller nu på att skruva gips på innerväggarna och spika panel på ytterväggarna. Vi jobbar på kvällar och helger och har haft hjälp av papporna. Erfarenheten hittills är att allt tar mycket längre tid än man tror och att man, om man som vi inte visste något om att bygga hus innan, är rätt dålig på att planera eftersom man inte kan se framför sig på samma sätt som en erfaren byggare vad som kommer näst. Största käpparna i hjulen har väl dock varit varor och entreprenörer som inte kommer på utlovad tid. Värsta senariot är väl att man har entreprenör men inte grejerna :(...men det har vi hittills lyckats undvika. Med detta vill jag bara säga att har man en pressad tidsplan och bor på dyr hyra så är det nog frågan om det lönar sig att bygga själv...kul är det säkert när det är klart, men fråga mig en fredagkväll vid nio på bygget så kan jag lova att jag kan komma på en hel del roligare grejer att göra just då... ;)
 
  • Gilla
hanshogberg
  • Laddar…
Hej !
Vårt startades den 15/9 2004 helt inflyttningsklart den 11/1 2005, 2 inhyrda snickare
som reste o snickrade allt jag var hantlangare efter bästa förmåga ,
dom mängdade även o köpte in virket,
Grunden prefab LKB, gjordes på 12 timmar, markberedning, stödmur, vägbygge, sprängning 30 kvm osv gjordes i juni 2004 tog 2 veckor,
Vi målade fasad innan uppsättning, samt de enklare målerigrejorna annas tog vi yrkesmålare på detta.
// Goerana
 
Goerana.

Är det en koja eller ett slott ni byggt? ;)

Mvh
Wendt
 
Oops det glömdes .. pinsamt, 77 kvm bottenplan, 50 kvm på ovanvåningen, öppet till nock , klart lite kyrka ser det ut som iallafall innan undertak osv kom in.


 
  • stomme_41.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.