Hej, vi går i tankar att låta en entreprenör göra ett nyckelfärdigt dubblegarage på ca 56kvm som är förberett för isolering. Har fått en offert på 445000 kr. Kan det verkligen vara en rimlig summa?
 
Med så lite information går det inte att svara på frågan...

Vad i går i det priset?

Isolerad platta? Tak? Hängrännor? El? Luftvärmepump? Golvbrunn?

Speca bygget så blir det enklare att hjälpa dig!

Läs även: https://www.byggahus.se/bygga/kostnad-bygga-garage
 
Det kan vara en hyfsat rimlig rimlig summa beroende på vad som ingår.
Förenklat brukar man säga att 50% av kostnaden är arbetstid, det ger ca 220.000kr till material i det här fallet. Om det är helt färdigt utvändigt med portar, fönster och målning samt om det ingår gjuten isolerad platta på mark inklusive markarbeten så kan det vara en rimlig summa.

Med andra ord så tror jag att det är möjligt att bygga samma sak med eget arbete för runt 200 tusen. Om man vill och kan vara lite "om sig och kring sig" med prutning, inköp av begagnat material så kan det vara möjligt att komma ner en bra bit ytterligare. Men sånt kan såklart inte en byggfirma ägna sig åt.
 
Det skulle vara knappt 8000:-/m² inkl moms får man anta så det låter fullt rimligt, kanske också som ett bra pris. Men det beror ju på vad som ingår som någon skrev.
Brukar räkna ca 10.000:-/m² om man lägger till sådana småbyggnader vid en större entreprenad och då är det exkl moms och proj.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.