Hej!

Vi funderar på att bygga ett Lönnebergahus i Linköpingstrakten. Vi tar tacksamt emot information och tips i alla upptänkliga former vad det gäller just företaget och huset som sådant som tex c:a pris, om man har möjlighet göra en del arbete själva osv...
Vi ska träffa en säljare om några veckor, men vill gärna ha lite förhandsinfo.

Tack jättemycket på förhand
/S
 
Hej!

Jag har exakt samma fundering i just Linköpingstrakten.
Vi har dock ingen tomt än, men vill bo lantligt.
 
Hej,

vi har tittat lite på Eksjöhus och fått några priser (18 okt 2004).
Just Lönneberga kostar byggsatsen 1190300 och för montering 7-800000. Detta avser nyckelfärdigt hus.
Junibacken skulle gå på 10673000, Brevik 1129200 samma priser för montering ungefär. Dessa priser har jag fått av säljaren i Östersund.

Vi tycker att Eksjöhus har god kvalité t ex ingår råspont i taket och isolering i innerväggarna.

/Jessica
 
Vi har byggt ett Lönneberga i Linköpingstrakten. Flyttade in i slutet av maj i år. Trivs hur bra som helst!
Ni har möjlighet att jobba själva om ni vill, eller leja in egna hantverkare. Eksjöhus kan skriva kontrakt och sköta kontakten direkt med ”era” hantverkare, eller så fixar ni sånt på egen hand.
Lite tips inför mötet: fråga efter alternativa planlösningar. Finns flera varianter att hämta inspiration från, ni får säkert se ett från Ekängen och kanske vårt från Borensberg (har bytt plats på trappa och toalett nere, ändrat köket och lagt till burspråk i vardagsrum mm). Tänk på att ni kan ändra planlösningen hur ni vill. Men tänk ordentligt, ändrar man en sak följer det oftast med fler saker som måste ändras. En enkel metod kan vara att hämta saker från andra hus i Eksjökatalogen.
Be att få en leveransbeskrivning, så kan ni jämföra standard och vad som ingår, med andra husföretag.
Så småningom kan ni be att få en produktionskostnadskalkyl, så får ni kostnaden för just ert Lönneberga med tomt och anslutningskostnader och allt sånt. Försök att pruta! Det är nog svårt med Eksjöhus, men vi försökte inte ens, och det ångrar jag.
Nu vet jag inte om ni har tomt redan, men om ni har betänkligheter angående eventuell sprängning, pålning eller annat, fråga om säljaren vill komma ut och titta. Det gör han säkert gärna. Men i ett tidigt skede! Har han er på kroken redan, kanske det aldrig blir av…De börjar få lite för mycket att göra.

Det var lite småsaker, hoppas något kan komma er till nytta. Vill ni smygkika på fler Lönnebergahus finns det ett par varianter i ett nybyggt område vid vattentornet i Ljungsbro. Vill ni kolla invändigt på ett Lönneberga kan säljaren ordna en privat visning med husägaren. Ett visningshus finns på Husknuten i Göteborg. Men om ni tänker åka dit, ring och kolla först. Vi åkte 30 mil enkel väg, för att mötas av en ”stängt idag på grund av sjukdom”-skylt. Och naturligtvis var Lönneberga enda huset på området de inte hade nyckel till i receptionen. Surt sa räven.

Lycka till!
 
Kom på en sak till: Kolla detaljplanen för området där ni tänker bygga. Ett Lönneberga ligger på gränsen till vad som kan godkännas som ett 1 1/2-plans hus. Vi fick sänka innertakhöjden till 2,40 m och bråka igenom ett godkännande av takkuporna hos byggnadsnämnden (vi hade max byggnadshöjd 4 m).
Kan ni behålla innertakhöjden på 2,60m så gör det! Det blir mycket snyggare exteriört om man kan behålla de ursprungliga måtten på fönstren.
 
Tack snälla för alla råd!

Vi ska till banken idag och se hur mycket de säger att vi får låna till att börja med. Sen hade vi tänkt att prata med Eksjöhus på fredag. Vi tittar lite på Myresjöhus - Dalarö samtidigt. Ett helt olikt hus mot Lönneberga, men verkar vara ganska funktionellt för vad vi behöver.

Det här är otroligt spännande!
 
Är det någon som vet vad det kostar att få ett eksjöhus stommonterat för att sedan ta vid själva?

Håller med föreående talare det är verkligen en spännande resa...
 
När vi pratade med Eksjöhus om olika alternativa lösningar för att komma ner i pris, så verkar det som om det inte gör SÅ himla mycket på priset även om du gör mycket själv.

Vi pratade om att lägga tegel, sätta gipskivor på ena sidan väggarna, tapetsera och måla, och lägga golv. Det skulle typ bara göra 60.000 kr på priset...och då är det ju ganska många arbetstimmar man måste lägga ner. Kan vara svårt om man har heltidsjobb båda två.
 
Hallå! ;D

Lite frågor, Vilma höll er produktionskalkyl?

Supse skulle ni få köpa matrial också när de drog väck 60000 eller ingick det?

Tack på förhand
 
Det mesta av materialet ingick har jag för mig. Jag blev lite osäker nu på golv, färg och tapeter, men jag är ganska övertygad om att det ingick oxå... För vi pratade om att man kunde se sig om efter billigare material själva.

Wilma, jag är otroligt nyfiken på om er produktionskostnadskalkyl höll... Vi har fått en som slutade på 2.6 mkr (Lönneberga +dubbelgarage) inkl allt ... och sen var det ju ev avdrag till det sen då...
 
Vi har inte räknat ihop alla slutnotor än så jag vet inte säkert, men jag tror att den höll ganska bra. Tänkte jag skulle sätta mig och göra en kontrollräkning men småbarn och hus kräver sin tid ;)
Det som kan ha dragit över är våra egna inköp (tapeter, klinkers, badrumsmöbler, spisfläkt, bubbelbad mm). Vi lyckades göra extra tillägg på bara elbiten för 18000:- (en massa spots, lysrör i garaget, extra uttag, dimmers mm). Men vår säljare högg till rejält på posten "egna inköp" när vi skulle gå till banken, så jag tror vi klarat det hyfsat i alla fall. Hans ungefärliga uppskattningar på kostnaden för våra tillval var ganska träffsäkra. Absolut ingen glädjekalkyl i alla fall! Entrepenadkostnaderna höll väldigt bra (snickare, målare, grus, schakt, plattgjutning och sånt).
Det som lätt springer iväg är alla grejer man lägger till under resans gång, men det är ju i så fall självförvållat.
En klar fördyring var iofs att vi var tvungna att ändra värmesystem när bygget var nästan klart :(
Vi skulle ha fjärrvärme, men Tekniska Verken hade "glömt" tala om för oss att de ändrat sig >:( Det blev bergvärme istället. En bra lösning men 75 000:- dyrare. Denna summa hamnar förstås utöver kalkylen, men inget varken vi eller Eksjöhus kunde påverka.
 
Vi har byggt ett Lönneberga i Lambohov, Linköping men det enda som är likt Lönneberga orginal är nog storleken. Utvändigt är det ett Junibacken. Övre plan är omritad Brevik och nedervåningen liknar Ekeberga.

Vi har fått mycket positiva kommentarer angående planlösningen från flera av hantverkarna och andra. Vi trivs själva väldigt bra!

Vi är nöjda med Eksjöhus och hantverkarna de har anlitat.
Kalkylen hade hållit om vi inte lagt på extra el ca 30000:-.
Prata gärna med säljarna i Linköping om ni vill komma och titta!

http://winzells.com/bygget
Klicka på "planlösning" i menyn till vänster.
 
Hej!

Grejen är den, faktiskt, att det förmodligen var ert hus (Hajos) som fick oss att fastna för Eksjöhus.... ;D Jag har åkt den där lilla vägsnutten upp ett par gånger och kikat på alla olika hus som byggs där, och ert ligger väl längst upp?

Vi har pratat med Linköpingskontoret och de har nämnt att man har möjlighet kolla på färdiga hus - så vi kanske kommer någon dag....jättespännande i så fall.

Just nu händer det inte så mycket här, vi väntar på besked om vi får köpa tomt, och sen om vi får lov att bygga på den - och i så fall vad...

Jag skulle ta tag i det lite i helgen tänkte jag...
 
suspse skrev:
Hej!

Grejen är den, faktiskt, att det förmodligen var ert hus (Hajos) som fick oss att fastna för Eksjöhus.... ;D
*smickrande* Utan att vara självgod så tycker vi att vi har ett väldigt fint hus. :D
Jag har åkt den där lilla vägsnutten upp ett par gånger och kikat på alla olika hus som byggs där, och ert ligger väl längst upp?
Japp, stämmer bra.
Vi har pratat med Linköpingskontoret och de har nämnt att man har möjlighet kolla på färdiga hus - så vi kanske kommer någon dag....jättespännande i så fall.
Välkomna! :D
 
Hajo: Jag undrar lite över hur mycket ni gjorde själva? Och om ni har golvvärme och så, kan man få det?

Vi har kollat på er hemsida och det är verkligen lika fint inuti. Det gjorde ju inte att man blev mindre sugen precis.... :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.