K
Pasjostrom Pasjostrom skrev:
En ganska sorglig historia - I vår förra lägenhet hade vi en psykisk sjuk person som granne. Han var paranoid och trodde att någon var ute efter honom och att allt var en stor konspiration mot honom. Därför hade han nästan inte ägodelar i lägenheten och tog med sig allt (ALLT) han ägde när han lämnade hemmet. Hursomhelst, han skrek/vrålade i trappuppgången och ringde på hos grannar mitt i natten och beskyllde dem för allehanda orimliga saker eller sa att han behövde komma in och gömma sig för att någon jagade honom. Han kallade mig ”SÄPO-mannen” (antagligen eftersom jag ofta hade kostym). Det slutade tyvärr med att han blev vräkt och han är nu hemlös. Jag har sett honom på stan några gånger med långt skägg och tom blick... :cry:
Du har sett honom... eftersom du spanar på honom! Erkänn!
 
Jag kan varken bekräfta eller dementera :cool:
 
  • Gilla
roger2011
  • Laddar…
A
I den nuvarande hyresrätten vi bor i för tillfället finns en facebookgrupp. Där klagas det mest över att folk inte visar hänsyn med musik. Till och med på vardagar finns det puckon som kör fullt ös verkar det som. Vi har dock själva aldrig hört nåt som tur är.

Andra störande faktorer är tydligen tvättmaskiner/tumlare som körs på natten, barn som leker vilt på innergården och skadar andras egendom, och rökande grannar.
 
Flyttade till lägenhet Visby innerstad från ett hus i Tysta Norrbotten mitt i sommaren. Galet vad mycket ljud på nätterna från glade/fulla semesterfirare, folk på väg till tidiga morgonfärjan eller på väg från sena nattfärjan med sina rullväskor rasslandes mot kullerstensgatorna. Trodde jag skulle bli galen av sömnbrist.

Efter ett år hitta vi vårt hus i ett delvis sommarstugeområde en bra bit utanför Visby. En av grannarna använde huset endast som sommarstuga. När vi flyttade in sista juni så hade de lånat ut sommarstugan till sitt vuxna barn. Vårt sovrum ligger nära mot deras altan och det var semesterparty med hög musik fram till 2 tiden på natten varje kväll i två veckor, skratt och högljutt snackandes på det såklart. Jag jobbar massor under sommaren och min dag startar kl 5 på morgonen så det var ganska olidligt. Ville inte gå till dem & klaga, liksom semester & sommarstugeliv, varm sommar osv.

Fasade för nästa sommar och när "ungdomarna" kom var min lycka fullständig :rofl::rofl::rofl:
De hade fått sig en bebis så nu är det knäpptyst.:giggle:
 
  • Gilla
  • Haha
Nissens och 9 till
  • Laddar…
E ekobonden skrev:
Nr 2 har huset som "sommarstuga". Tillbringar tre dagar där varje sommar. Däremellan står det och förfaller. Tegelpannorna på taket blåser på sned. Sorkarna har tagit över gräsmattan. Ett från början jättefint ställe, med fristående jordkällare och snickarbod/garage. Byggt nån gång på 1800talet.
Oj, är du min granne? :oops:
 
  • Gilla
Griffeltavlan
  • Laddar…
M Magnus i Sandarne skrev:
Jag stör mig inte på mina grannar
Det betyder att dina grannar stör sig på dig.
 
  • Haha
1
  • Laddar…
C CM1234 skrev:
Grannar ja....

I en lägenhet jag bodde så dumpade grannen soppåsar med blöjor i trappen. Den lukten en varm sommardag...

I en annan lägenhet så bodde det ett par pundare nedanför. Mycket skrik, dunkadunkamusik och springande i trapporna. Vaknade 3 på natten av bankande på dörren, där står ett gäng brandmän som säger att det brinner hos....det skrikande paret. Elden släcktes men luktade "as" i nåt halvår innan allt hade saneras

Lägenhet nummer tre; Barnfamilj som grannar. Tror dom hade 5 barn och det var ett konstaaaaant j*vla skrikande. Och på det så rökte dom inomhus vilket tog sig in i ventilationen i min toalett....

Första huset; Jättetrevliga grannar runtomkring förutom en granne som hade 3 mindre hundar. Rekordet låg nog på ca. 7 timmars oavbrutet skällande. Hennes variant av att rasta hundarna var att helt enkelt låta dom vara i trädgården hela dagen. Och yes, hundar skäller. Jag är själv hundägare och mina är inte alltid några änglar, däremot åker mina in om dom gapar för mycket
Ojoj, TRE hundar som skäller. Min granne har EN dvägpudel, som skäller hela tiden, om den är utomhus. "bjeff, bjeff, bjeff, bjeff". Vi vet inte varför den skäller konstant. Vi har haft egna hundar, men de skällde inte så mycket.
 
  • Gilla
CM1234
  • Laddar…
Lägenhet. Granparet separerade, hon bodde kvar, något av ett WT. Gruppsex vägg i vägg med vårt sovrum.
Hörde det ena och det andra. Bla halvaggresiv röst
-jag är här bak, du får vara därframme!

:sweat:
 
  • Wow
MariaiÖstergötland och 1 till
  • Laddar…
Maria T
När jag flyttade hemifrån, som 18-åring, blev det till en HSB-bostadsrätt i ett av Stockholmsområdets mest föraktade förorter, Brandbergen. Pojkvännen och jag lånade 10 000 kr vardera av våra päron och flyttade till en fantastisk gavellägenhet på 67 kvm, högst upp på sjunde våningen och utsikt i tre väderstreck. Älskade den lägenheten men inte snubben lika mycket, så den såldes efter drygt tre år för 190 000 kr! Fin vinst där. Nöjd med grannarna på alla sätt men julafton 1985 då vi fullastade med kassar, mat och klappar, gick till garaget för att åka till hans föräldrar och fira så var vår bil borta! Trots att garaget hade dubbla lås, fast såklart ingen "bur" runt bilen, det kom väl först senare. Bilen hittades totalt sönderkörd fem dagar senare...

Flyttade från denna lägenhet och den pojkvännen, till Södertälje och den kille som sedermera (fortfarande är) blev min make. Hyreslägenhet i hus med tretton våningar, fem lägenheter på varje plan och stört omöjligt att få en tvättid inom överskådlig framtid då det i samma hus bodde flera romska familjer - de bokade upp alla tvättider samma dag och hade liksom samkväm där nere i källaren. Har förstått i efterhand att de inte kan tvätta männens och kvinnornas kläder ihop, samt en massa andra regler men det gjorde att vi drog trådvagnen med smutstvätt tvärs över gatan till en moster i vars hus det fanns en enorm tvättstuga som nästan aldrig var upptagen.
Sen flyttade vi till en större lägenhet och det enda jag kan minnas som jobbigt från den tiden var att paret som bodde i uppgången bredvid, vars sovrum låg vägg i vägg med vårt, hade i vårt tycke lustiga tidpunkter att idka älskog.
Nämligen ungefär kl 03:30 på vardagsmorgnarna. Det var lyhört, mycket så, och jag som steg upp varje morgon kl 05 var måttligt road av detta att bli väckt tidigare och inte kunna somna om.

Sen kom tiden, närmare nio år faktiskt, i ett radhus. Frihet. Fast mitt i en länga då så vi hade en tomtplätt på framsidan och en lite större på baksidan, och möbler som bord och soffor gick inte att bära ner i trappan (souterräng-hus) så vi var tvungna att fråga nån av grannarna på gavlarna om det skulle gå bra att gå över deras tomt. Vi gjorde det kanske vid fem tillfällen under tiden vi bodde där, men lustigt är att en av grannarna muttrade om att vi "skaffade så mycket nya möbler". Annars minns jag inte några större irritationer under de åren, vi hade samma grannar på båda sidor och lärde oss deras små egenheter och det var i stort trevliga år.

Så flyttade vi till huset där vi ännu bor, och hoppas bo många år till. Strax söder om söder säger vi som bor i Stockholm, 287 meter in i Huddinge kommun (Trångsund). Grannproblemen här har varit en tidigare, tomten bredvid, som hade en stor inhägnad där de släppte ut sina hundar på tidiga morgnar, fem jyckar av Schäfer-blandning som ylade nåt in-i-helvete. Men de sålde fastigheten, rev huset och styckade tomten så nu har vi två angränsande hus lite väl nära kan jag tycka men enligt detaljplan och det är jättefina familjer - därav mitt inlägg i annan tråd gällande gräsklippning; om jag har tänkt klippa gräs en kväll och jag ser att nån av de nära grannarna sitter och myser med vänner på sin uteplats så kan jag mycket väl tänka mig att senarelägga min grästrimning till nästa dag, alternativt fråga om jag stör om jag kör med klipparen, bensindriven, i ca 40 minuter. I övrigt är det mest nybyggnationer som varit irritationsmoment, det ska finnas en regel i kommunen att det inte får börjas grävas/hamras/snickras/låtas innan kl 07, men hantverkarna brukar komma i sina bilar redan 06:20 och sen sitta i bilen med motorn på (förbud där också) och käka frukost och lyssna på radion....

Inser att vi är lyckligt lottade då vi aldrig haft nån grannfejd, utan bara mindre irritationer. Läser alla inlägg, och andra trådar om grannar som verkar vara galna monster, och kan känna andras ilska och frustration och tror mig veta att jag antagligen skulle varit mindre behärskad, levt rövare och använt alla fula ord jag känner till samt några nyuppfunna.
Jo, i den första lägenheten i Södertälje hade vi inbrott i källarförrådet där jag blev av med ett par snygga, dyra, boots (dumt att förvara dem där) och en bal med toapappersrullar. Ett hundratal äldre, nu ganska värdefulla, EP och singlar lämnades kvar. Undrar ibland hur den tjuven tänkte.
 
  • Gilla
Johanna wicksell och 2 till
  • Laddar…
A
Egentligen inget vi störde oss på utan mer sorgligt och fint på samma gång.

Vi bodde ett antal år i en lägenhet som låg precis bredvid någon form av boende. Boendet var alltid bemannat med personal.

Det bodde ett gäng herrar i mogen ålder där som ständigt var på rymmen till personalen förtret.

En av männen hade det lite bekymmersamt att ta sig fram så han hade en permobil. Permobilen lånades gladeligen av hans rymmande vänner. Nästan varje dag kunde vi se hur de smet ut bakvägen eller klättrade ut via entrétaket och dra iväg med permobilen för att en stund senare komma hem med något.

Varje vecka åkte den längsta av herrarna till bolaget o smugglade in flera flak öl o sprit. Det gömdes ibland ute för att sedan hämtas in i omgångar av de övriga gängmedlemmarna.

Den rundaste av herrarna hade köpt en byrå en gång. Trots byråns storlek lastades den på permobilen. Olyckan var framme o permobilen gick i diket med både mannen o byrån. Vi såg det hela genom att personalen kom springande o när vi tittade ut låg både byrån o mannen i diket. ”Synd på en så fin byrå” var en av de andra herrarnas analys.

En gång smet tre av herrarna ut, tillsynes uppklädda och klamrade sig fast på permobilen med en varsin cigg i munnen. Garaget till permobilen var öppet länge och när vi gick o la oss den kvällen var polisen på besök. Jag såg dem alla tre dagen efter så de hade troligen bara varit ute och roar sig.

På något vis gjorde de mig lite lycklig och sorgsen på samma gång. Det var uppenbart att de trots sin relativt unga ålder för ett boende inte fullt ut klarade av att bo själva.. Samtidigt var de lite skönt fulla i fan hela bunten. Inte kan man bara sitta på hemmet å förtvina, här gäller det o ta vara på tiden och varandra.
 
  • Gilla
  • Älska
Johanna wicksell och 9 till
  • Laddar…
R Ravens skrev:
Du kan absolut höra vibrationerna genom golvet i många lägenheter. Hörde min grannes larm i sex månader, i början trodde jag det var min telefon varenda gång. Hans larm var ställt tio minuter tidigare, så det var ok.
Har fått detta bekräftat ifrån flera vänner som varit med om samma sak.
P Prodigys skrev:
Jag klagade till grannen ovanför mig då hans mobillarm väckte mig halv 4 varje morgon tack vare vibrationen. Hörde aldrig något annat ljud än vibrationer så bad honom lägga den på något mjukt så det inte gick ner till mig
K Klicka skrev:
Men nu är du klokare va och vet att vibrationer går ner via bordet och golvet? Tänkte att din smily indikerar att du kanske är totalt ovetende.
Jo jag förstår att det kan höras, absolut. Jag är inte speciellt lättväckt så jag har inte själv störts av det från någon annan. Men i min mening tillhör det väl en av sakerna man helt enkelt får leva med om man bor i lägenhet att man ibland hör grannarna? Jag själv störde mig mer på folk som spelar musik eller kollar på film med sin fina hembio i tid och otid än ett mobillarm.

Tack och lov bor man i villa idag. :)
 
  • Gilla
Minkqvist
  • Laddar…
V Verkmästarn skrev:
Vi har väldigt fina grannar.
Tomterna här är inte så stora, bara 500-700 kvadratmeter och jag kan inte förstå varför vissa envisas med att köra sina gamla bensindrivna gräsklippare. Idag är det kanske bara tre som har det i närheten. Alla andra har bytt till batteriklippare som fungerar precis lika bra och bullrar mycket mindre. Det är en gåta varför inte bensindrivna klippare förbjuds. De fyller ingen funktion idag. Det är paradoxalt att se en bensindriven klippare stå i ett garage bredvid en Tesla.
För att elklippare är skit, kroknar för lite högt gräs och batterierna håller max 5 år. Köpte en ny bensindriven klippo för nån vecka sen. Håller den lika länge som den gamla är den med och väsnas til 2050 !
 
  • Gilla
Keiller och 1 till
  • Laddar…
Jag bor i ett bostadsområde och skulle nog säga att det som stör mig är hur vissa grannar väljer att köra sin bil, helt utan tecken på konsekvenstänk och hänsyn till andra. Gammal såväl som ung verkar tycka att det är en bra idé att bränna på långt över tillåten hastighet trots att det finns många barn och flertalet skymda korsningar i området.
 
  • Ledsen
Niclas Gustafsson och 1 till
  • Laddar…
V ViperTim skrev:
Haha ja det vore något! Eller ännu bättre, åkgräsklippare
Finns det elektriska åkgräsklippare? Kan inte minnas att jag sett någon...
 
C
Onsalakorven andr.ljung skrev:
Finns det elektriska åkgräsklippare? Kan inte minnas att jag sett någon...
Jorå, dock svindyr och förmodligen inte något vidare prestanda
 
  • Wow
Maria T
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.