Hej!

Elektrikern har just installerat en krondimmer (dvs en sådan med två knappar....inte en ratt).

Om jag håller i knappen så dimmrar lampan upp/ned.

Problemet är att det lägsta läget på dimmern verkar vara typ 30%(?) ljusstyrka, vilket är för starkt för den mysbelysning jag vill ha.

Jag har testat flera lampor med olika lumen och det är samma problem med alla - det blir för starkt ljus.

Men Då jag är i butikerna och prövar samma lampa med deras dimmer, som är med ratt(!), så kan man dimra ned till i princip 1%. Dvs ljuset blir jättesvagt och jag har full kontroll.
Det är alltså inte lamporna det är fel på. Det är min dimmer!


Min fråga - kan jag be elektrikern komma tillbaka och ställa in min dimmer så den kan gå ned till 1%? Eller måste jag byta dimmer? Kan man ställa in känsligheten på dimmer?


Märker jag har är Schneider.
 
Många dimmers har en inställning för minsta ljusstyrka, men jag kan inte se att Schneider har detta enligt bruxet https://download.schneider-electric..._Name=V5680-451-00.pdf&p_Doc_Ref=V5680-451-00 Men jag vet ju inte om det är exakt denna version ni har. Den är nämligen utgången enligt Schneider, troligen då den inte är anpassad för dagens LED. Så det blir i så fall byte. Gjorde inte elektrikern någon funktionskontroll vid monteringen?
 
Vad var det för dimmer?
Med min PLEJD-dimmer kan jag dimma mjukt ner till släkt i Gäst / barnbarns rummet. Även starta i släkt läge och dimma upp till Max. Med det finns vissa Led som det inte funkar med dom börjar flimra under 30% det är bara att testa.
Tips OSRAM med flera har en Led dimbar som ändrar färgtemperatur, den uppträder som en halogenlampa med glödtråd.
Kolla på inlägg # 30
https://www.byggahus.se/forum/threa...averka-led-spottar.330195/page-2#post-3136488
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.