3 330 415 läst · 18 052 svar
3330k läst
18,1k svar
Vad har du gjort med verktyg och maskiner idag?
Verktygstokig
· Sörmland
· 300 inlägg
Testar att gera med stötlådan (shooting board). Med hjälp av en extra kloss skall det väl gå:
Ett åsneöra (donkey's ear) får fixa gering i andra dimensionen:
Fast jag behöver gera i båda dimensionerna samtidigt. Provar med en liten bit att kombinationsgera med ett snett åsneöra:
Gera bör man annars får man pröva igen. Men det blev ju ganska bra till slut:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Ett åsneöra (donkey's ear) får fixa gering i andra dimensionen:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Fast jag behöver gera i båda dimensionerna samtidigt. Provar med en liten bit att kombinationsgera med ett snett åsneöra:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Gera bör man annars får man pröva igen. Men det blev ju ganska bra till slut:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Elektroniktokig
· 2 451 inlägg
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Testar nyförvärvet... blir nog några coola grejer av detta.
Började med det och sedan ett par timmar i ugnen på full värme. Nu ligger den inoljad och gottar sig i ugnen igen. Får se om det bränner fast lika mycket sedan. Så ren som den är nu har den säkert inte varit på 70 år.mattiasp skrev:
Jag diskar mina gjutjärnsstekpannor, ibland med diskmedel, jag använder borste eller disksvamp, det rör inte beläggningen i mina pannor ett dugg. Det enda man behöver komma ihåg är att olja efter man diskat med diskmedel så det inte blir rost.
När jag steker använder jag endast stekspade i metall och jag skrapar i pannan som en dåre hela tiden, det gör ingenting, det bara bygger upp en härdigare och mera beständig beläggning som är mera effektiv. Allt som sitter dåligt försvinner, endast det som sitter bra lämnar, och metallens yta så blir också slätare av allt skrapande. Det är som en evolutionär approach till stekpannor, survival of the fittest.
Åratal av skrapande i mina pannor har gjort dom odödliga, tomaträtterna slipper inte genom beläggningen, diskmedlet rår inte på dom, jag äger inga teflonpannor för dom behövs inte, steker ägg och omeletter i dom utan problem.
Gjutjärnspannorna behöver inte behandlas varsamt och är man inte varsam så blir dom bara bättre med tiden.
När jag steker använder jag endast stekspade i metall och jag skrapar i pannan som en dåre hela tiden, det gör ingenting, det bara bygger upp en härdigare och mera beständig beläggning som är mera effektiv. Allt som sitter dåligt försvinner, endast det som sitter bra lämnar, och metallens yta så blir också slätare av allt skrapande. Det är som en evolutionär approach till stekpannor, survival of the fittest.
Åratal av skrapande i mina pannor har gjort dom odödliga, tomaträtterna slipper inte genom beläggningen, diskmedlet rår inte på dom, jag äger inga teflonpannor för dom behövs inte, steker ägg och omeletter i dom utan problem.
Gjutjärnspannorna behöver inte behandlas varsamt och är man inte varsam så blir dom bara bättre med tiden.