350 196 läst · 5 156 svar
350k läst
5,2k svar
Odlingshörnan..
Haha, jaaa... vi har inte brist på nått direkt! Men det blev ett par burkar inläggning till. Plus att vi gett bort en del.Hemmakatten skrev:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Men sedan visade det sig att vi ( igår) kunde skörda 3/4 korg till.. när vi började rensa ur växthuset (plantor ska till tippen)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Vet inte om jag visat, men vi gjorde candied jalapeños i år med (ett par burkar bara) och lite chilikrydda..Hemmakatten skrev:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi försöker rikta in oss på december för chilisarna allmänt (men har blivi både i början på Jan och feb med hehe). Beror lite påhur jultokig jag blirS SvanteC skrev:
Jag är jultokig innan jul, så på juldagen börjar närapå nya året haha. Då åker tomtarna ner och vips.. får jag ju plats med odlingarna! Så det brukar bli en del sådd på mellandagarna ..
Vi har extra belysning vi kan använda, vilket är behövligt om man sår lite tidigare.
Men vi sådde just rocoto för två år sedan och fick knappt nån skörd det året - vi övervintrade den och i år har den producerat! Därför vill vi så de två nya rocotosorterna tidigare än vi sådde den första (det året). Så vi har nån chans till ”normal skörd” redan 2020
Men om jag ändå ska så några, fyller jag nog upp det lilla odlingshuset.. (med några vanliga chilisorter). Dumt att det står tomt..
Hur gör du de där Candied jalapensos? Kanderad innebär väl att det är socker/honung eller annat sött i?Snigla skrev:
Och chiliflaksen, hur får du till de pyttesmå flingorna? Hackar med kniv efter de torkat?
Candied jalapeños recept - https://bbqlovers.se/candied-jalapenos/Hemmakatten skrev:
Angående chiliflaksen så torkade vi chilihalvor i en svamptork (köpte en billig på typ jula för ett par år sedan) i drygt ett dygn... sedan när de var torra så mortlade vi dem i en vanlig mortel och hällde upp i en återanvänd kryddburk
Idag börjar officiellt ...
ODLING 2020
Första sådden chilisar är numer satta i ”kub” första gången jag testar ”RootIt”.
DET BLEV:
- Peperone Coron di toro giallo (3 st)
- Fish pepper (3 st)
- Habanero orange (3 st)
- Pepperdew (3 st)
- Habanero Dulce 1 (3 st)
- Habanero Golden (3 st)
- Rocoto canario (3 st)
- Rocoto turbo pube (3 st)
ODLING 2020
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Första sådden chilisar är numer satta i ”kub” första gången jag testar ”RootIt”.
DET BLEV:
- Peperone Coron di toro giallo (3 st)
- Fish pepper (3 st)
- Habanero orange (3 st)
- Pepperdew (3 st)
- Habanero Dulce 1 (3 st)
- Habanero Golden (3 st)
- Rocoto canario (3 st)
- Rocoto turbo pube (3 st)
Vanligen har vi strävat efter att så i december. Det har oftast blivit som tidigast i ”mellandagarna” eller i början på januari. Funkar bra det med! (börjar man tidigt, bör man ha tillgång till lite extra belysning).O olofh skrev:
De ”vanliga” chilisarna och paprikorna, kommer vi fortfarande så i december. Men Rocoto är lite långsamma i starten! Det var främst de vi ville ”åt” nu.. och då habaneros kan vara lite långsamma också.. så tog vi med dem med!
Ok, jag erkänner... blev två vanliga också hehe.. men jag tyckte det var onödigt att inte fylla ut mitt lilla drivhus!
Nu är det ”fullt”...