Magnus E K
BirgitS BirgitS skrev:
Man kan ju jämföra med handdiskning där man inte ens har 40 grader och det räcker ju till för att man ska kunna äta på tallrikarna utan att bli sjuk.
Gillar inte den liknelsen. 1) Smutsen på disk består av (högst) ett par dagar gamla matrester medan smutsen i tvätt kan bestå av i stort sett vad som helst. 2) När man sköljer disk (i alla fall av metall och keramik) sköljs allt som fanns där bort. Tvätten blir aldrig helt sköljd, som man lätt ser på att det löddrar även i sista sköljningen.
 
Magnus E K Magnus E K skrev:
Gillar inte den liknelsen. 1) Smutsen på disk består av (högst) ett par dagar gamla matrester medan smutsen i tvätt kan bestå av i stort sett vad som helst. 2) När man sköljer disk (i alla fall av metall och keramik) sköljs allt som fanns där bort. Tvätten blir aldrig helt sköljd, som man lätt ser på att det löddrar även i sista sköljningen.
Har du något exempel på vad för bakterierelaterade problem som kan uppstå av att man tvättar sina kläder i 40º? Många kläder skall inte tvättas i mer än 40º. Och alla bakterier är inte skadliga. Jag förstår att det kan finnas speciella tillfällen då man vill ha textilier sterila. Men då är knappast hemmets tvättmaskin rätt utrustning i alla fall.
 
Jag hänger upp 6- 7 genomsura hästtäcken i pannrummet som på vintern håller kanske 35 grader. Använder julas 12l avfuktare och den är full på 6 timmar så visst hjälper det till.

Kan oxå tillägga att kollegan som skaffade en sousvide misslyckades två gånger då maskinen stängde av sig under natten pga låg vattennivån. Tills de insåg att de hade en Woods avfuktare två rum längre bort och hade missat att ha lock på vattenbadet.:crysmile:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.