Hej. Vi är en familj som bor i villa idag men den är från - 39 och vi är så less på renoveringen. Så nu har vi satt upp oss på en tomt i Falkenberg där vi bor och har nu börjat kika på hus. Vi behöver ett ganska stort hus då vi är 5 personer. Vi har varit i kontakt med Lb-hus och fått ett gott intryck av dem. Dock har vi en begränsad budget och kan inte spendera hur mkt som helst. Något i mig säger att jag föredrar platta på mark som grund men i övrigt öppen för förslag. Vad har ni att rekommendera för hus leverantörer? Och hur mycket har ni spenderat inkl tomt? Vi räknade hos Lb-hus och med totalentreprenad och de uppgraderingar vi ville ha landade det på 3880000:- vi vill gärna hamna under 4...
 
En tomt kan vara gratis eller så kan den kosta 10 miljoner.

Priset ni bör fokusera på är kvadratmeterpriset. Runt 20kkr/kvm är normalt för totalentrepenad i "mellanklass"
 
Om du söker här på forumet, så ser du rätt blandade inlägg om LB hus. och de har haft en ovana att gå i konkurs, senast tror jag var 2012.

Så OM du bygger med dem så se till att vara väldigt noga med betalplanen, inte ett öre i förskott.
 
  • Gilla
Stimpy69
  • Laddar…
M maximm skrev:
En tomt kan vara gratis eller så kan den kosta 10 miljoner.

Priset ni bör fokusera på är kvadratmeterpriset. Runt 20kkr/kvm är normalt för totalentrepenad i "mellanklass"
Tack för svaret. Har inte tänkt på pris/kvm. Det är ju bra sätt att räkna på.
 
Hej!
Vi byggde ett Fiskarhedenvillanhus (tranan) förra året. Priset vi fick på "nyckelfärdigt" hus utan sidobyggnad låg på 3,2mkr. (exklusive tomt)

Sedan gjorde vi VÄLDIGT mycket själva. Köpte stomresning, gjorde sedan allt utom kakel i badrum, rörmokeri och el själv.
Köpte mao byggsats + montering av stomme från FH-villan, handlade upp övriga tjänster på egen hand. Lejde bort markarbete, gjorde grunderna själv (platta på mark) samt byggde ett garage på 80m2 i lösvirke själv. (var svettigt i värmen)

Alltihop landade på ca 3,6mkr. Då har vi anläggning av trädgård kvar.

Fördelen med hustillverkare som tex FH-villan är att du/ni kan göra väldigt mycket jobb, förutsatt att du har kunskaper och tid. Nackdelen är att det tar betydligt längre tid iom att det är "lösvirke".

Hoppas ni hittar nåt som passar er, känslan att flytta in i sitt nya hus är oslagbar!
 
Får man fråga vad det var som blev så dyrt? Eller är det tomten som är medräknad i 3,6mkr?
 
Var lite otydlig där- i vårt slutpris så är tomten medräknad. Så för en ”merkostnad” fick vi med tomten och ett rejält garage med allt möjligt gött för 400k extra gentemot deras pris på nyckelfärdigt.
 
Aha, misstänkte det :) Ja, då låter det ju som ett bra pris.
 
Får förtydla, i priset var även medräknat tomt (750 000 kr), vatten/avlopp, byggherrekostnader o försäkringar. Det som ej var med är garage o trädgård.
 
Hej,

Även vi har gått igenom en process där vi ställt hustillverkare mot varandra och valt fram och tillbaka. Tillslut landade vi hos Götenehus. Vi räknar på att hela projektet kommer landa omkring 5,5.
Hus inklusive sidobyggnad landar runt 3,2 eller strax under 22K kvm. tomt 1,5, markreserv 500 samt lite övriga kostnader.
Stort lycka till med ert bygge!

/Christian
 
  • Gilla
Stimpy69
  • Laddar…
Hallåj

Vi valde Eksöhus Lyckan Vinkel. Den säljs inte längre men Lyckan finns i mer funkisstil. Det är ett enplanshus på 138kvm. Totalentrepenad, gjuten platta med golvvärme. Ingen sprängning men vi överdrev med fyllnadsmassor för att lyfta huset från vår annars låga platta tomt. 2,9milj 2017.
Vi kikade på många andra leverantörer och vi hade fått för oss att Eksjöhus va dyra. Men det va dom inte, tycker vi.
Det man inte får glömma när man jämför är också hur byggs huset och med vad.
Älvsbyhus eller Smålandsvillan t.ex bygger på torpargrund, saknar golvvärme, saknade iaf 2017, massiva golv, isolerade inneväggar med både osb och gips.
Vi förvånades över en del när vi såg vårt bygge växa fram. Foder, socklar etc är massivt, uterfoder och knutar etc är av grövre virket. Ja, allt va det lilla extra utan att det kostade extra. Eller, man får vad man betalar för.
Vårt snickarteam va även super, rekommenderade av Eksjöhus själva.
 
Redigerat:
  • Gilla
Stimpy69
  • Laddar…
Hej, vi har byggt ett Move105. En plan 153kvm, 6rum varav 4 sovrum. Så om du och frun kan sova i samma rum borde det passa.

Minus tomt, väg, el, vatten och avlopp ca: 3 500 000. Och då är det välutrustat, platsmålade listar, släta innertak massiva innerdörrar etc.
 
Nu är det 14 år sedan, men jag är otroligt nöjd med mitt hus ifrån VillaVarm. En liten huslev ifrån Piteå som levererar lågenergihus med kvalitet.
 
  • Gilla
daniel enberget
  • Laddar…
Har nyligen byggt i Skrea, Falkenberg. Vi valde XN-villan som jag varmt kan rekommendera, det byggs på fabrik här i Falkenberg
 
Vi byggde Vårgårda hus. Runt 3.1mkr med duglig standard. 2.60 takhöjd, 60kvm kopplat garage med samma isolering som huset tillval som massiva dörrar osv i väggar och mycket lagt på kök+kakel. Huset är 143kvm med 60kvm garage med golvvärme
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.