Är det någon som har erfarenhet av att bygga egna skjutdörrar till garderober? vi har planerat att måttbeställa härdat glas som dörrar. det går att få tag på till ett rimligt pris. men sedan när skenorna ska till då ramlar det iväg. någon som byggt något liknande och vart får man isåfall tag på skenor till ett vettigt pris. vi ska ha 4 dörrar ca 100*170 cm. tittar man i elfa och lumis kataloger så går det på straxt und 20000, helt sjukt om jag får säga det själv!
 
planerat att måttbeställa härdat glas som dörrar. det går att få tag på till ett rimligt pris
Vad får du för pris på glasen?
 
Vi funderar också på att bygga våra egna skjutdörrar, då de vi sett ut på ex Elfa kostar skjortan. Vår tanke var att ha två dörrar med frostat glas och massiv ekram och sedan två med ekfanér och massiv ekram.

Om det går att få tag på ekfanéren, vill säga annars får alla dörrar bli med glas. Är det någon som vet om/ hur man får tag i detta och vad det i så fall kostar? Limmar man i så fall fast fanéren på mdf- skiva, eller hur arbetar man med det?

I den andra tråden som någon skrev om finns internetadresser till bl.a garderobsspecialisten och de sålde skenor mm från nätet som inte var så dyra.
Har dock ingar priser så här i huvudet, och kvalitén har jag ingen aning om.
Vad har du fått för prisuppgifter på det härdade glaset?

Skriv gärna igen och berätta hur det går för er? Vårt projekt med skjutdörrar ligger ännu bara i tankestadiet, då vi ska byta alla fönster i huset först nu i vår.


Mvh Anna
 
Hej limpan

Du kan skicka efter måttbeställda skenor för 900 kr per dörr (byggsats) på följande adress:

http://www.garderobspecialisten.com

Verkar ha bra grejor, vi har inte köpt ännu, men håller på och funderar.

Varga :cool:

 
Funderade också på gaderobspecialistens GDS dörrar. Men ska även kolla på beslag från tex habo blir ju mycket billigare.
Angående ekfaner går det inte använda vanligt klickgolv som man limmar på en tunn skiva?
 
Garderobsspecialisten får min röst. Då slipper man begränsas av stommar och skit!

Här ska måttas och ritas. :D
 
Deet här var verkligen bra, ska ringa och höra om de kan tillverka en garderob med skjutdörrar på 1,5m bredd. Skulle igentligen vilja ha en bredare, men tyvärr dyker det upp ett kaminrör där :(
 
Så hur blev resultatet?
 
Måste nämna hur jag gjorde gjorde min skjutdörrsgarderob. Köpte billiga vita dörrar samt skenor på Cheapy (tror det hette Pelly förvaring) Dessa kapade jag sen till önskad bredd. Blev hur bra som helst, det var väldigt enkelt att bygga om dem.

Det var två dörrar ungefär 1,7m total bredd och det kostade ca 1600:- har jag för mig.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.