Orientexpressen
Checklistor och ritningar på pdf som man kan skriva ut med allt ifrån måttlistor, vad för och hur mycket material man behöver för att t ex bygga en bod, växthus, pool, grusa en gång, lägga golv, tapetsera inkl recept på tapetlim etc. Även också att det står om det behövs bygglov eller andra tillstånd och regler för att göra just det som beskrivs - flytta en vägg, bygga växthus mm.
 
Eftersom jag själv precis har köpt sommarstuga skulle jag vilja se mer artiklar om fritidshus, problem/lösningar. Även mer inspiration och projekt som har anknytning till fritidshus!
 
Tävlingen är avslutad. Återkommer på måndag med en lista på de 10 vinnande förslagen – det var väldigt många bra att välja bland!
 
Redigerat:
  • Gilla
pjodden och 1 till
  • Laddar…
En till sak som skulle vara intressant är hur det byggs ute i världen, hur är tex bygglovet i USA eller japan om man vill bygga en villa.
 
Måndag blev tisdag, men bättre sent än aldrig.

Nu har vi gått igenom alla bidrag och jag säger tusen tack för alla bra idéer! Som ni förstår är det jättesvårt att välja, men vad gör man. Vi bet ihop och har valt ut de här till vinnarna av ett par hörselskydd vardera:

Höök
Useless
Pacman42
dthompa
b8q
JeLö
Kingermann
Shiraz
L.H
Chrisofsweden

Grattis till er alla! Nu kommer @Annelie Hultberg att skicka ut hörselskydden till er någon gång i veckan. Hon skickar hörselskyddet till adressen du har angett i din profil. Se till att den är uppdaterad och korrekt.

Hör av dig till @Annelie Hultberg om du har frågor.
 
  • Gilla
Shiraz och 7 till
  • Laddar…
Fick min vinst idag.
Superfina med radio och allt
Tack!
 
  • Gilla
Marlen Eskilsson
  • Laddar…
Jag fick en avi i brevlådan. Mina finns tydligen hos postombudet i grannbyn trots att vi har ett lokalt ombud...
 
J
Mina dök också upp igår. Tackar så mycket!
 
Fick en avi igår, får se om jag hinner förbi och hämta ut vinsten idag. Ska bli spännande att se vilken modell jag fick, och om jag håller med testpanelens omdöme!
 
useless useless skrev:
Jag fick en avi i brevlådan. Mina finns tydligen hos postombudet i grannbyn trots att vi har ett lokalt ombud...
Jag har råkat ut för en bugg...
I sin profil anger man postnummer och kommun, men ingenstans anger man postort.
 
Även jag fick idag. Riktigt fina! Tackar ödmjukast för detta
 
B b8q skrev:
Fick en avi igår, får se om jag hinner förbi och hämta ut vinsten idag. Ska bli spännande att se vilken modell jag fick, och om jag håller med testpanelens omdöme!
OK, jag fick Honeywell Sync Electo. Har bara hunnit testa dem snabbt, men kan konstatera att radio och medhörning funkar bra. Tyvärr har dessa kåpor den sämsta ljudreduceringen i testet, jag får se hur det känns senare när jag använder dem intill vinkelslipen eller nåt.
Jag kan inte hålla med testarna om att kåporna är särskilt bekväma, jag tycker de trycker för hårt mot öronen, och det går bara att justera kåporna upp/ner, inte utåt/inåt för att minska trycket.
Håller med om att manualen är rätt dålig, svarta pilar på svart bildbakgrund funkar liksom inte.
 
Redigerat:
Woho! Fasiken vad grymt! :) De kommer verkligen komma till användning!
 
Nu har jag hämtat ut min vinst också. MSA FM. Jag håller med testet om att de är obekväma, mem huvudproblemet (!) är inte att bygeln över huvudet inte går att justera, utan att den är alldeles för hårt fjädrande. Ett problem jag har med de flesta hörselskydd för vuxna då jag är för tjockskallig (har ett brett huvud). Intressant nog så fungerar barnens neongröna kåpor från när de var små mycket bättre, då de inte ger tryckskador (små barn tål inte tryck på en mjuk skalle).

Det blir nog att fortsätta med att använda barnens gamla kåpor, tyvärr. Om inte 3M-lurarna faller mig i smaken, skall prova dem nästa gång på bygghandeln...
 
Nu har jag hämtat mitt paket med ett par MSA Dual. Nu ska jag kapa lite gamla värmerör med tigersågen och se hur dom funkar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.