D09
useless useless skrev:
Kanske ett spel där man kan avreagera sig på olika sorters hantverkare?
Ha ha ha

GTA Craftsman Hunting =P
 
  • Gilla
Hammarfall
  • Laddar…
Skulle vilja ha fle officiella guider som sätts ihop av forumgudar. T. Ex. Vilken skruv som ska användas när osv.
 
  • Gilla
Johannes Carlsson och 2 till
  • Laddar…
Dimensionstabeller, typ:
- Vilka mått ska jag ha på Pexrören för olika längder och tappställen.
- Vilket mått ska jag ha på skruvarna för att uppnå en viss hållfasthet.
- Vilken hur långt kan de vara mellan plintarna på uteplatsen beroende på dimensionen på bärlinorna.
- Vilken dimension är lämpligt att ha på takläkten.
- Hur tjockt bärlager bör jag ha när jag lägger plattor.

Ja, listan kan göras lång. Utformad som en databas där det är lätt att söka, katigorisera på byggnadsdel, typ eller liknande.
 
  • Gilla
Johannes Carlsson och 3 till
  • Laddar…
Jag skulle vilja ha en sektion med kortare artiklar som besvarar enklare frågor. Typ: Vilken skruv skall jag använda till trallen, hur tjocka reglar bör jag använda under altanen, OSB eller mdf bakom gipset osv. Man vill ha det uppdelat i kategorier. Helt enkelt korta artiklar som förklarar och löser enkla problem. Gärna med nya tekniker som kommit.
 
  • Gilla
Johannes Carlsson
  • Laddar…
Eriksgatan
En separat avdelning om fastighetsjuridik med en eller flera verksamma (eller nyligen verksamma) fastighetsjurister som skriver korta artiklar med fokus på förändringar som nyss skett eller är på gång. För en vanlig husbyggare/ägare hinner det ofta gå några år mellan varje gång man behöver ta kontakt med kommun och andra myndigheter för olika tillstånd. Mycket man tror sig vara säker på har då kanske förändrats och det är lätt att man väljer fel väg. Då skulle en lättfunnen kolumn kunna ta upp de förändringar som sker och vad det får för konsekvenser, gärna modererat till att vi också skall kunna ställa kompletterande frågor till juristen inom varje artikels område.
 
Hjälp/guider vid olika behov.

Tex jag ska bygga friggebod, då skriver man in det. Får olika ritningar/bilder. Sen alla steg som behövs. Lista på materal mm.

Eller jag ska bygga en utbyggnad, får då som ovan ritningar/bilder, men sen hur man söker tillstånd, vad man ska tänka på mm.

Man har ett ställe att gå till när man ska bygga något.

Man kan även ha ett samarbete med något byggvaruhus som ger rabatt om man väljer dom. Så när man valt sin ritning får man en plock lista man kan ge till dom eller om man vill plocka själv.
 
Enklare renoveringar och touch-ups skulle jag vilja ha.
Vi bor i en tio år gammal bostad som fortfarande känns modern och aktuell, men har ju fått sig några smällar och märken i ytskikten. Jag skulle vilja veta bra tips och trix för att t.ex foliera köket, eller hur man bäst snyggar till golven.
 
Fackspråket som hantverkare använder kan låta som grekiska i mina öron ibland. Så en Google translate fast för hantverkarspråk. Söker jag på exempelvis sula så får jag inte upp en förklaring att den sitter på skon, utan att de har med grunden att göra samt kanske en bild och förklaring.

( Man skulle även kunna gärna tvärt om också. De ska gå att ladda upp en bild så berättar sidan vad som är på bilden. Exempelvis jag laddar upp en bild på tre skruvar, då berättar sidan vad den korrekta benämningen är på dessa skruvar. Så som montageskruv, ankarskruv osv. Dock är detta en ganska knepig lösning att bygga rent tekniskt. Så därav en parentes.)
 
  • Gilla
ricebridge
  • Laddar…
Jag skulle vilja läsa lite mer om smarta/uppfinningsrika hemma lösningar vid ombyggnationer ec tex infälld tv bänk i vägg, akvarium i vägg mellan 2 rum, osv
 
Mitt bidrag till det hela är att det hade varit roligt med "hemma hos" reportage. Skillnaden här mot alla reportage från tidningar är att jag skulle tycka det var roligt att få se bilder från folk här inne på forumet. Har någon exempelvis gjort om sitt kök i en tråd. Fiska upp lite mer bilder/text om renoveringen från denna och gör en artikel om det. Sen hur allt ska lösas rent praktiskt och så vidare överlåter jag till redaktionen här:D.

Blir jag utnämnd som en vinnare vill jag ha någon av kåporna från Howard Leight / Honeywell, annars kan det kvitta. :D
 
A
En databas över husföretag och hantverkarföretag, där man kan tex lägga in tidigare namn. Ett företag kan ju se bra ut när man googlar, tills man hittar att det gått i konkurs x antal gånger och bytt namn. Då vill man kunna googla på dom gamla företagsnamnen.
 
Ett grundläggande "infocenter" hur man gör tillväga med rinnande WCstol flottören. Kopplar samman diskmaskin&kökskran
VVS... olika infästningars maxbelastning och vilka infästning till vilka endamål..
Allts som rör EL.VVS.Bygg grundliga enkla saker. så man kan söka i som ett lexikon
 
  • Gilla
linneac
  • Laddar…
Intervjuer med medlemmar som gjort eller bidragit med något extra. Typ månadens medlem.
 
Jag skulle vilja ha en forumdel för miljö och energi.
Tycker att frågor om just det dyker upp mer och mer och skulle vara bra att ha på ett ställe.
Det är nog många som vill kunna bygga bättre ekologiskt, klimatsmart eller få reda på vad som är bra att återanvända eller vad som är energieffektivit att byta i ett hus.

Finns en otrolig kunskap och kompetens på detta forum och det vill vi ju ta reda på.
Ta bara en sån sak som att byta fönster på ett hus det är verkligen inte en enkel sak om man ska räkna in allt om miljöpåverkan,energi besparing eller hur lång tid det tar för att tjäna in en sån investering.
 
Redigerat:
  • Gilla
Johannes Carlsson och 1 till
  • Laddar…
Beskrivning av grundkonstruktioner och hur underliggande jord påverkar hur man gör med dränering och val av grus. Som byggherre är man inte alltid med på att entreprenören kan göra avsteg från vad som är på ritninga då det inte funkar med tex sandjord
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.