Status
Tråden går ej att kommentera.
harry73
Lagom mycket trams håller tråden levande och gör att fler läser tråden och kan komma med bra synpunkter.

Sedan tycker jag inte att det var så värst mycket trams i tråden. Mycket handlade om att få en indikation av vad saken gäller, och den är viktigt. Både att veta hur dyr saken är (växthus vs fågelholk) eller hur fast förankrad den är (ingrävd platsbyggd pool vs ovanmarkspool)

För även om det finns en bra definition av vad som tillhör fastigheten och vad inte. finns det olika grader i det med. Tar säljaren med en fågelholk är det en sak, men plockar han ner garaget och fraktar bort den, är det en annan sak.

Min känsla säger att TS inte vill säga vad det handlar om, för att han tror att vi inte tycker det är så allvarligt (typ fågelholk) och att han därför väljer en hypotetisk sak som alla skulle bråka om (nedgrävd pool). Men är frågan hypotetisk blir svaret också därefter.
 
  • Gilla
janusz_w och 5 till
  • Laddar…
Jag har raderat inlägg som var trams/off topic.

TS ber om råd med följande:

- Ska snart ha tillträde till nya huset.
- Har blivit informerade på omvägar, att nuvarande ägaren har tagit med sig betydelsefull fast egendom.
- Vad gör vi nu och vad gäller?
- Mäklaren verkar måttligt intresserad.
- Ägaren har gjort sig oanträffbar.

TS vill av förståeliga skäl inte ange exakt vad det är säljaren tagit med sig, men det är i klass med en nergrävd pool.


/Moderator
 
  • Gilla
Odjuret och 5 till
  • Laddar…
Vid vårt köp så stämde det inte at det var kyl frys i köket som det stod i prospektet som säljaren signerat vid försäljningen. Det var en kyl sval och hade två dörrar Ganska irriterande när man hade frysvaror vid inflyttningen.
Det blev att säljaren tog sin kylfrys som fanns i hennes lägenhet och fraktade till oss och tog kyl/svalen till sin lägenhet. Sen var det så att kyl svalen var högre och gick inte in så hon fick köpa ny.
Hade inte dåligt samvete eftersom det var så mycket som strulat vid övertagande, som inte ordentligt flyttstädat inte tömt i förråd osv.

Samtidigt hade säljaren viljat sälja tvättmaskinen i badrummet, vid sidan om, till oss trots att det stod att det fanns tvättmaskin.
 
  • Gilla
nissenhj
  • Laddar…
Finns ju något som heter "för stadigvarande bruk". Tvättmaskin typ. Är detta något som inte hushållet kan vara utan...
 
Konstigt att du inte här vill skriva vad för något som medtagits som är att betrakta som fast egendom?
 
Uppenbarligen finns det ju ”förståeliga skäl” till det. Vad dessa är vet jag dock inte.
 
Jag tror det är en Ferrari som stod på uppfarten.
 
Jag har inte så svårt att hitta andra saker som kan symboliseras med en pool. Låt oss tänka en kakelugn, en kamin med skorsten eller kanske spiskassetten i en öppen spis. Det kan ju också handla om att altanen är uppbruten och bortforslad, eller en friggebod. Kanske rent av en carport eller ett helt garage. Måhända är vedpannan eller pelletsbrännaren borta, och kvar finns en elpatron.

Alldeles oavsett vad det är, så när det kommer till saker av sådan dignitet så får man sätta ned foten ordentligt innan man betalat. Om en säljare agerat så omdömeslöst finns det ju inte annat att göra för denne än att betala för att återställa. Att börja krångla och låta det gå till rätten gör det bara ännu dyrare.
 
  • Gilla
Chentin och 1 till
  • Laddar…
Men så länge vi inte vet var det är så då blir det bara spekulation.
Det kanske är något som säljaren får ta med ?
 
Redigerat:
  • Gilla
Appendix och 2 till
  • Laddar…
Excel
Solcellsanläggning
 
C Chentin skrev:
Vi ska snart ha tillträde till nya huset.
Har blivit informerade på omvägar, att nuvarande ägaren har tagit med sig betydelsefull fast egendom.

Det börjar brinna i knutarna.

Vad gör vi nu och vad gäller?
Tillträde om en vecka.

Mäklaren verkar måttligt intresserad.
Ägaren har gjort sig oanträffbar.
För en del år sedan köpte vi en lägenhet. I denna lägenhets badrum stod ett stort och fint Gjutjärnsbadkar. I prospektet stod badkaret omnämnt. Strax innan överlåtelsen lät den tidigare ägaren 4 "flyttgubbar" kånka ned badkaret 3 trappor och sedan forsla bort det ifrån fastigheten. Då vi tillträdde stod det i badrummet ett litet mycket ordinärt badkar istället.
Telefonsamtal till Mäklare (ingen idé att ringa eller försöka få tag i säljare). Han visar sig vara ganska ovillig, men med lite press så kontaktar han säljare och agerar mellanhand (om än fortsättningsvis motsträvigt). Allt slutade i Tingsrätten och för säljarens del hade det varit betydligt billigare att ha köpt ett nytt badkar än att släpa med sig det som även Tingsrätten ansåg sig vara vår egendom. Hade det varit en riktig och seriös mäklarfirma i vårt fall hade vi släpat även dem till rätten, men ansåg inte det lönt med denna "tönt", han var ändå ganska körd.
Påtala för både mäklare och säljare att ni är villiga dra det hela så långt som det bara går och inte är villiga att ta några kostnader eller extra arbete för det som är rätteligen ert.
Är det något som har missuppfattas mellan säljare och mäklare, så får de lösa detta sinsemellan sig själva och ni skall hållas skadelösa.

Känns det jobbigt, anlita en advokat som tillskriver parterna, det kan vara en ringa kostnad, men sätter fart på processen. Är säljarna inte helt slut så fattar de att det är allvar.
 
  • Gilla
Chentin och 3 till
  • Laddar…
Att mäklare är ovilliga att utföra eventuellt merjobb efter kontraktskrivning känns numer som en självklarhet. Det verkar som om allt man påtalar är av "obetydlig karaktär" oavsett vad.
 
Är det något som är uppgrävt? Trekammarbrunn brukar ju vara nergrävd.
 
raveper raveper skrev:
Är det något som är uppgrävt? Trekammarbrunn brukar ju vara nergrävd.
Ingen kan väl bråka om en sån skitsak?
 
  • Gilla
Wesserbisser och 3 till
  • Laddar…
Mats-S
Nötegårdsgubben Nötegårdsgubben skrev:
Ingen kan väl bråka om en sån skitsak?
Det skiter nog säljaren i ...
 
  • Gilla
Wesserbisser
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.