Svar: 1. 700W
Att göra fönster fina brukar vara en pina
Kraften och modet snart sina
Jag vill ha fönstren fina!
Med Speedheater jag blir snabb som en Cobra
Och fönstren blir så-bra!
 
Rätt svar är nummer 1; 700W
nästan alla fönster på vår småskola från 1875 behöver kittas om, en hel del innerdörrar målas och växthuset vi byggt av gamla fönsterbågar vi hittat, fått eller bytt till oss behöver fixas. Småbarn och det faktum att vi lever på en 75% inkomst gör att vårt liv hade förbättrats oerhört med en speedheater! Vill ju hinna leva och njuta av livet också :)
 
Svar: 1. 700W
Vi har en stuga där både själva stugan samt inglasningen har fönster som behöver renoveras. Min syster började hjälpa till men där tog det stopp. Hon ledsnade efter en fjärdedels fönster, så nu faller jobbet tillbaka på mig. En speedheater skulle kunna ersätta min systers motivation.
 
1: 700W

Hade passat perfekt med en speedheater, då jag och min sambo köpt ett hus ifrån 1928 med original bågar, med innanfönster.
Och dessa förnster skulle behöva en renovering, och då hade denna underlättat arbetet en heldel :)
 
Svar: 1, 700w
Innerst inne är jag nog en ganska bekväm person. När de då blev dax för hus så blev det ett hus med putsfasad. Skönt tänkte jag, då slipper jag måla fasaden. Men de min hjärna inte tänka på då va att de finns fönster som behöver lite kärlek. Nu börjar de bli så pass att de verkligen behöver kärlek i form av skrapning, kittning och målning. Annars kommer de bli svårt att rädda träfönstren från 1956. Så med en Speedheater Cobra, musik i kåporna och en öl så kommer min semester vara räddad. Då blir det fönstervård för hela slanten.
 
Svar 1
Vi har precis börjat att renovera alla fönster som har några år på nacken. Jag vägrar att byta ut dessa bara för sin ålder, trots påtryckningar från anhöriga och bekanta. Jag trot inte att det finns varken ekonomi eller tillräcklig komfort i att byta ut till moderna 3-glas med tanke på funktionen hos dom gamla efter renovering. Vinner jag en Speedheater så vinner jag tid, vilket är det viktigaste för mig. Sen att det gör jobbet enklare under resans gång är icke att förringa. Det är ju inte direkt det roligaste som finns att skrapa skrapa skrapa :)

Vinner jag så blir det i sedvanlig ordning... eller ja, vem försöker jag lura. Oavsett om jag vinner eller inte så blir det ständiga uppdateringar (inga filmer!) ;)

Första fönstret ligger i garaget nu men detta är vad jag har att jobba med (fast bilden gör inte verkligheten rättvisa. Faktiskt så tycker jag det inte ser så illa ut som på bilden):

Närbild på ett gammalt renoveringsbehövande fönster med flagande färg och sliten karm.


Håller tummarna nu :)
 
Redigerat:
Svar: 1 700 W

Med Speedheater Cobra spar man både tid och energi som kan läggas på roligare saker såsom familjen (och pengar när de traditionella sätten i vissa fall resulterat i att fönster går sönder...). Inte minst skulle det vara kul att prova med lite modern teknik för att renovera sina fönster!
 
700 W

Denna vore perfekt för min del. Jag har precis köpt ett hus i stort behov av ommålning och fasadrenovering. Skulle vara jättesmidigt att kunna ta sig fram snabbare.
 
Denna veckan har vi som bekant hela tre vinnare som förhoppningsvis kommer att få en lite lugnare semester genom ett förenklat ommålningsarbete. Veckans vinnare är Useless med sitt makalösa hus som nu ska målas om, RogerH som hade lite otur senast han målade och nu behöver måla igen och Chrissofsweden vars fönster ser ut att behöva en hel del kärlek om de ska överleva nästa vinter.

Motivering Useless: Vi har köpt ett 'hus' som kräver en hel del arbete. Förutom att fasaden med alla dess detaljer behöver en översyn så har vi 79m[SUP]2[/SUP] (!) fönster som behöver kittas och målas om. Om jag ska vara klar i god tid innan jag går i pension så kommer jag att behöva en Speedheater... (samt en bild)

Motivering RogerH: Sommarens målningsprojekt är lite tråkiga då de är backjobb på vårt hus orsakade av mig själv, första ett antal fönster och dörrfoder och knutbräder där färgen flagar. Jag var säker på att jag målat med oljefärg tidigare när jag bättringsmålade för ngt år sedan men så var inte fallet och nu är det dags att åtgärda det misstaget då den nya färgen inte sitter ordentligt. Sedan blandade jag ihop färgburkarna till fasaden och använde täckfärg som grundfärg på en del av en hus gavel innan jag upptckte misstaget. Farligt med grundfärg i samma färg som täckfärgen när man häller över till mindre burkar vid målningen. Så en Speedheater skulle först och främst underlätta och snabba upp dessa projekt, göra dem roligare och få mig att känna mig bättre när misstagen är åtgärdardade. Sen är det alltid målnings projekt med hus och stuga i trä.

Chrissofsweden: Vi har precis börjat att renovera alla fönster som har några år på nacken. Jag vägrar att byta ut dessa bara för sin ålder, trots påtryckningar från anhöriga och bekanta. Jag trot inte att det finns varken ekonomi eller tillräcklig komfort i att byta ut till moderna 3-glas med tanke på funktionen hos dom gamla efter renovering. Vinner jag en Speedheater så vinner jag tid, vilket är det viktigaste för mig. Sen att det gör jobbet enklare under resans gång är icke att förringa. Det är ju inte direkt det roligaste som finns att skrapa skrapa skrapa :)

Vinner jag så blir det i sedvanlig ordning... eller ja, vem försöker jag lura. Oavsett om jag vinner eller inte så blir det ständiga uppdateringar (inga filmer!) ;)

Första fönstret ligger i garaget nu men detta är vad jag har att jobba med (fast bilden gör inte verkligheten rättvisa. Faktiskt så tycker jag det inte ser så illa ut som på bilden)
 
  • Gilla
Marlen Eskilsson
  • Laddar…
Nu blev jag verkligen superglad! Tusen tusen tack! :) Det här kommer verkligen förenkla mycket :)

Som jag skrev kommer den synas till och från i min renoveringstråd för den nyfikne!
 
Tusen tack! Jag kan dock inte lova någon fönsterrenoveringstråd i sommar, men vem vet... Resten av renoveringen kanske går fortare än jag trott.
 
Svar: 700 W

Jag har 17 meter staket runt altan med snickarglädje som måste målas i sommar. Och måla tycker jag är kul men ....... förarbetet skrapa och laga är pest! Så tar tacksamt emot all hjälp jag kan få då jag tyvärr blivit änka så måste klara allt själv numera!
 
Wow vad glad jag blir!

Med den här vinsten kom verkligen energin att åtgärda det tråkiga, oj vad roligt det ska bli att starta med sommarens projekt nu, längtar :D

Start tack byggahus.se och Speedheater

/ Roger H
 
Jag vet inte hur fort sånt här brukar ske men jag har inte hört av någon efter att jag PM:at mina uppgifter :)
 
Chrissofsweden Chrissofsweden skrev:
Jag vet inte hur fort sånt här brukar ske men jag har inte hört av någon efter att jag PM:at mina uppgifter :)
Jag kollar med dem direkt!
 
  • Gilla
Chrissofsweden
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.