Så kom äntligen meddelandet på telefonen att uppdatera till version 6 på Bridgen. Efter en stund stod det i telefonen att jag kan släcka ner appen. Efter att ha väntat i en halvtimme så ser jag att det fortfarande är version 3.2. Det går inte att tvinga uppdateringen heller. Så det är väl bara att vänta på att det kommer ett nytt meddelande...

Någon annan som inte fått sin Bridge uppdaterad?
 
P
Jag sitter också och väntar med spänning på uppdateringen då mitt system har förvandlats till en slumpgenerator igen. Alltid spännande att se vad som är tänt och vad som är släckt nu på kvällarna. :)
 
Den känns rappare nu. Dock gick jag under den mindre bra prestandaperioden över till fibaro. Så om det är någon som vill köpa en bridge med 6 brytare, en infälld dimmer, magnetkontakt och några fjärrkontroller... Billigt... hojta till. 1/3 av nypriset på rubbet. Allt nexa.
 
  • Gilla
bjourklund
  • Laddar…
Fick hjälp av Sebastian på supporten att uppdatera till version 6. Nu funkar det äntligen att trycka flera ggr på on eller off i rad på fjärrkontroller och väggsändare. Nu har jag gjort en "fru"-vänlig automation med en väggsändare:

Första ON tryck på väggsändare = tänd i köksfönstret
Andra ON tryck på samma = tänd i vardagsrumsfönstret
Tredje ON tryck på samma = tänd resten av fönsterbelysningen.

Gjort 3 st automationer med villkor att någon av föregående brytare är ON för att trigga nästa.

Funkar klockrent och frugan är nöjd :p
 
  • Gilla
Nobbe_1
  • Laddar…
Känns som en lite krånglig "automation". Jag skulle ha löst det så att när systemet vet om att någon är hemma så tänds vissa lampor baserat på att någon är i närheten (baserat på rörelse senaste X minutrarna) och det är mörkt/skymning (beroende på utrymme). Man kan skilja på olika lampor för ledljus, mysbelysning etc. och sätta upp olika kriterier. Vissa kan tändas endast baserat på att man passerar, typ att man går ner i källaren. Då får man riktig automation, det får man inte via en knapp med någon "sekvens". Men det är ju en smaksak...
 
Hej hej!
Är intresserad av din exa bridge.
Har du kvar den?
Vad vill ha för den?
 
Såld. Sorry.
 
magnus244 skrev:
Tänkte höra om många fortfarande upplever bridgen som väldigt instabil?
Jag får väldigt ofta felmeddelande att den har tappat anslutningen, många av lamporna tänds inte när de ska göra det osv.
Har nu installerat alldeles för många brytare samt även alla brandvarnare i huset så byte till annat system känns inte som aktuellt.
Jo, jag var en som väntade länge på att kunna beställa en Bridge, gillade verkligen det jag såg.
Skall tilläggas att jag egentligen inte kollade på något annat system, då jag hade några tidigare NEXA brytare i huste och ville fortsätta med detta.
Men, så besviken jag har varit, och egentligen fortfarande är.
Har fått den uppdaterad till Version 6.cfdd ("senaste", (hur i all sin dar kan man skriva att det är den senaste???)
Men får starta om den, ofta, motorvärmaren står alltid på (inte speciellt långt avstånd), dörrkontakten triggas inte alltid, vissa brytare/dimrar svarar inte (on eller off)...., ja allmänt tveksamt beteende.
Men jag lever på hoppet att det kommer att bli bättre, för när det funkar (automationer, scenario etc) så är det himla trevligt :)
 
Min funkar rätt stabilt nu sen ett tag tillbaka. Lite känsligt med hur enheterna är orienterade märker jag. Tempgivarna ska "stå" och bridgen ska "stå" för att få bra räckvidd för mina sensorer
 
Jag har en bridge till salu med ett gäng brytare med om så önskas.
 
Vad ska du ha för den?
 
System Nexa elektriska byggprodukter för smarta hem, såsom strömbrytare och mottagare, förpackade och uppställda på träyta.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Nexa-systemförpackningar för trådlös strömbrytare och dimmer på träyta.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Flertalet trådlösa strömbrytare och mottagare utplacerade på ett träbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Jag köper gärna en WMR-3500-2 om du inte säljer allt till någon! ☺
 
Säljer helst allt tillsammans.
Har även en Bridge+ också
 
Vad ska du ha istället Micke?
Höll på att ge upp min bridge också men efter uppdateringen har det inte strulat, än.......
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.