Eld skrev:
Lerklining på fönstren någon?

Då kan ju dessutom spara in på både persienner och markiser. 😉
Dessutom ett skoj projekt för hela familjen!
 
raindance skrev:
Här står det att det är viktigt att välja rätt färg till fönster på grund av temperaturskillnaden mellan ute och inne. Dessvärre står det inte vilken färg det är:
[länk]
....men det ska vara inomhusfärg för fönster på insidan av fönstret.
 
Men Anza gör ju ingen färg, bara verktyg... Så i det fallet är det nog bättre att höra med faktiska färgtillverkare, om du ändå tänker ta råd från branschens storföretag.
 
http://www.anza.se/tips-och-inspira...ter/vad_ska_man_anvanda_for_farg_till_fonster
"Fönster är sämre isolerade än andra delar av fasaden och utsätts ständigt för fukt och kondens på grund av temperaturskillnader ute och inne."

https://sv.wikipedia.org/wiki/Luftfuktighet#Daggpunkt
"Daggpunkt
När luft av viss temperatur och relativ fuktighet kyls kommer den relativa fuktigheten att öka. Om man har en yta som är kall kommer vattenånga vid en viss temperatur att kondenseras på ytan. Temperaturen då ytkondens bildas kallas för luftens daggpunkt, ty vid denna temperatur fälls dagg ut på obeväxta ytor. Kondens är även orsaken till att det bildas dimma och moln. Däremot beror "dagg i gräset" ofta på helt andra saker (se guttation). Fukt kondenserar också in i material vid en relativ luftfuktighet under daggpunkten, om materialet har en fuktkvot som är lägre än jämviktsfuktkvoten. Det kallas då kapillärkondensation och är en relativt långsam process i jämförelse med ytkondensation."
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.