nikasp
Jag hade över mellanklass maskiner från Siemens i en nyproducerad BR 2012-2014 men har nu villa och gamla prylar. De kunde mycket tydligen men jag orkade aldrig läsa om alla finesser. Använde timerfunktion väldigt mycket.

Någon som har tips på TM och kondenstorktumlare för 12-15000 nånting?

Vaf jag läst mig till får Bosch bra tyckanden här och har 5 års garanti. Tydligen finns det möjlighet att skicka kondensvattnet direkt i avloppet med vissa modeller, låter bra men ej krav. Tysta maskiner står högt i prio då tvättstugan ligger vägg i vägg med barnrummet. Handlar gärna hos Elgiganten då de har butik väldigt nära och prisgaranti. Tacksam för tips!
 
M
Jag köpte denna combo "Miele WDA 111 C+TDA 150 C" när det var 20% saint patricks day rea på Tretti i våras.
Funkar bra för oss, har dragit avlopp till båda maskiner så man slipper tömma någon behållare.

Tvätten är något långsam medans torken är väldigt snabb på att få tvätten torr. Enda klagomålet är att tvätten är så tyst att man inte hör när den är klar och den piper bara några gånger och stänger av sig sedan så det är lätt att glömma att ta ur tvätten då maskinerna står rätt långt bort i källaren. Ställer du dem bredvid varandra så skall tvätten vara till höger då det inte går att hänga om luckorna, detta var omöjligt att se innan man öppnade luckan så våra hamnade fel.
 
nikasp
Tack för tips! Har kört stenåldersmaskiner sen juli så jag skulle nästan bli glad bara av digitaldisplay :) Att slippa tömma vatten från tumlaren är ett klart nice-to-have men tyst hårt krav så det var intressant.
 
M
Jag köpte en maskin från LG med direct drive (motorn sitter direkt på trumman tror jag) och med 10 års motorgaranti. Går grymt tyst och skönt!
 
Det är en bra fråga... Miele är ju fortfarande herre på täppan känns det som men kostar ju därefter också.
Med den budgeten så borde Husqvarna, LG, Bosch passa.

Denna kan vara av intresse: http://www.bast-i-test.se/tester_pa_basta/tvattmaskin.html

Många firmor har paket med tvätt+tumlare till lite bättre priser. Jag ser att du huserar i Stockholm så kolla Vitvarubolaget (Bromma) och Vitvaruspecialisten (Hammarbyhamnen) eftersom de båda brukar sälja transportskadade eller "emballage-lösa" maskiner till bra priser.
 
nikasp
Tog en vända till Elgiganten igår och kollade. Fick rätt bra pris verkar det som på en Siemens TM i kombo med en billig oh en dyrare tumlare. Mellan 11500 och 13600 med frakt och att de tar med sig de gamla maskinerna känns OK även om jag bara bor 2 km bort. Svårt att hyra släp och hämta samt åka till tippen med en ettåring. De tar 400 för att ta med maskinerna och 400 för leveransen. Gillar Siemens då jag hade Siemens genomgående i en ny tidigare, värre maskiner än de jag planerar att köpa nu.
 
Jämför priset med trettio.se, leverans ingår. De gamla kanske du kan slänga ut på blocket för en liten slant?
 
Hur stor skillnad är det egentligen på de olika märkena idag? Är det inte så att man får räkna med lite tur (eller otur) också? Min tvätt-och tork har nu passerat tioårsgränsen; har funkat utan problem under alla år och 5-årsgarantin behövde inte utnyttjas. Prismässigt låg de då i mellanklassen, alltså inte av Mielekvalitet.
 
nikasp
Jag är lite tveksam till LG, Whirlpool och Samsung som har lite coola och futuristiska maskiner. Siemens eller Bosch ligger bäst till just nu.
 
D
Jag har aldrig uppfattat Bosch och Siemens som några önskemärken inom tvätt och tork. Där skulle jag snarare luta åt Miele eller Cylinda om man vill ha lite dyrare maskiner och LG om man vill ha tysta och stora maskiner till bra pris. Inom vitvaror så verkar det skilja ganska mycket på vilka märken som är bra på vad.
 
nikasp
Jag hade Siemens av allt för några år sedan och var väldigt nöjd men det var bara under 2,5 år. Det var DM, micro, ugn, häll, kyl/frys, TM och tumlare. Det var lite dyrare grejer än jag tänkt slå till på dock. Gillade funktioner och design.
 
D
Design? Är inte tvätt och tork en vit plåtlåda med ett runt fönster, lite knappar och en display? :p
 
  • Gilla
Anonymiserad 137805 och 3 till
  • Laddar…
nikasp
Haha, fast hyfsat många tumlare har inte ens nåt fönster. En kanske helt jäkla onödig måstegrej...
 
nikasp
Jag hoppas beställa maskiner i helgen men har en fråga. Just nu sitter torktumlaren fast inkopplad i trefasdosa medan tvättmaskinen och torkskåpet delar på ett vanligt uttag.

Har alla vanliga konsumentmaskiner vanlig stickpropp nuförtiden? Tänkte ta hit en elektriker som oavsett får byta till ett vägguttag istället.
 
M
Ja alla konsumentmaskiner är 220V med vanlig stickkontakt idag. Har du en trefasgrupp dragen till tvättstugan så kan du sätta tre vanliga uttag (ett på var fas) så kan du köra tre 10A maskiner samtidigt utan att riskera att propparna går.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.