Det är dags att bygga trappa och jag söker därför en trappsnickare som vill såga till en relativt standard trappa. Vill slippa de stora fabrikerna och hittar hellre något mindre snickeri som kommer hit och tar mått och även monterar trappan.

Har ni något tips? Så länge dom tar sig hit för mått och montage får dom bo i vilken landsände som helst.
 
Finns ett i Norsborg, kommer inte ihåg namnet nu.
 
Vogts snickeri i Dalarna handlade min byggare ifrån.
Har bara gott att säga om dom.
 
Tack. Dom verkar vara åf för Drömtrappor.
 
Det låter som om du söker en bas modell. Inte ngt märkvärdigt. Varför då inte ta den från en stor tillverkare? Den levereras ändå i delar. Du kan få den obehandlad om du önskar och styra slutresultatet helt själv.
Du förefaller vara allmänt händig. Vad hindrar dig från att mäta upp trappan själv?

Om jag pekar ut en större fabrik så kan det vara t ex Trappfabriken i Rättvik. De kan säkert montera också, eller rekomendera en lokal montör som hjälper dig.
http://www.trappfabriken.se De gör bara trappor och har en maskinpark som är specialanpassad för just det. Alla som jobbar där gör bara trappor. De prispressar så de lägger förstås så lite tid som möjligt på varje trappa. Förvänta dig detaljfinish därefter så får du förmodligen inget att klaga på.

mvh Findus
 
Prismässigt så ligger DanskaTrappor rätt bra till, kikat på dem själv för trappen till min kåk - Får iofs montera själv men det finns ju hjälpsamma grannar. ;)
Hade man haft en rak trapp så hade jag byggt den själv av limträbalkar, tyvärr svänger den och jag känner att jag varken har tid eller lust.
Just nu lutar det iofs mot att smeden får komma förbi och så kör vi på en i stål med trästeg..

DT har fått lite kritik vad gäller leveranstiden här på forat men har man inte en tid att passa så skulle jag inte fundera mer på det.
 
Tack för tipsen, jag ska titta på båda två.

Vad gäller måttagning så kan jag förstås göra det själv men jag vill inte ha det ansvaret. Dessutom beror vissa mått på hur man gör infodringen av bjälklaget vilket jag inte heller vill ha något med att göra.

Jag vet inte säkert, ännu, men jag inbillar mig att rätt trappsnickeri ger mig bättre kvalitet/pris än vad de stora frabrikerna gör. Dom stora kan säkert vara billigast men det är inte viktigast.
 
  • Gilla
larsbj
  • Laddar…
Njaa, när det gäller just trappor så tror jag att de stora fabrikerna kan göra lite bättre ifrån sig än en hantverksmässig trappsnickare. Såvida man inte ger sig in på rent konsthantverk, där man kanske först bygger en prototyp i fullskala och sedan handoptimerar den.

Framförallt en svängd trappa, är extremt svår att handräkna på, så att vagnstycken och andra detaljer blir rätt i form. Hantverksmässigt får man då ta till lite onödigt mycket material, som kan bli klumpigt.

Fabrikerna har Cad program som räknar fram den exakta formen för alla delar, och sedan skärs de automatiskt ut i maskinerna.
 
Fast allt handlar ju om vilken typ av trappa man vill ha? är det en relativt standardbetonad trappa ser jag det som en ganska onödig kostnad att anlita en litet snickeri. De är ju mest inriktade på special om man vill ha en originaltrappa till ett 1890 tals hus eller nåt mer kundanpassat. Då passar en liten firma bra. Större snickerier som kör mer standardbetonat har ju sällan plats och tid för såna trappor utan kör ju med en standardserie typ. Lite mått i en dator så kommer det ut en byggsats i andra änden på relativt kort tid. Oftast med bra finish.
 
Såg att Trappspecialisten är och fixar hos grannen just idag - Kollade deras sida och dom verkar erbjuda trappor från Drömtrappor som du nämnde tidigare i tråden.
i övrigt så verkar det vara ett företag som kan stå för en komplett lösning åt dig!?
 
trappspecialisten ska jag kolla upp också, tack!
 
tommib
Hur har det gått med trappfirma? Vi är också på jakt efter en som kan leverera en lite speciell trappa till vårt hus. Vi har orginalritningen men det verkar vara svårt att hitta någon som kan bygga en sån.
 
Det kliar i fingrarna, men jag har ju lagt av.
 
Begränsat med tid just nu, annat fick högre prio, inget leverantörsval ännu.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.