danlin skrev:
Japp. Det som är inringat.
Jag misstänker att detta uppkom när andra firman öppnade upp brunnen/gallret.
Det är hur som helst lagningsbart. Om du har betonggolv, räcker det med att kleta på lite av det rollbara tätskiktet. I Annat fall tillsammans med en mycket, mycket liten lapp av tätskitsduken.
INGEN besiktningsman skulle föreslå rivning av hela badrummet för den skull. I värsta fall skulle en besiktnings man föreslå omläggning kring brunnen. Men det tvivlar jag starkt på i detta fall.

Om jag förstått saker rätt, har ju inte firman som gjorde badrummet, varit ovilliga att göra rätt för sig. Skicka bilden till dem och hör vad de föreslår. Litar du inte på dem, så får du höra med oberoende besiktningsman.
 
  • Gilla
Pagno
  • Laddar…
danlin skrev:
Vad tror du att det är?
Jag har ingen aning, men om jag hade varit så nära "hålet" som dig så hade jag kunnat svara.
Ta ett förstoringsglas, peta lite med en pinne typ.
Sen har jag lite svårt för sådana här sammanträffanden. Du börjar med att ta en bild på en gammal golvbrunnssil och har frågor om hur du ska kunna göra rent. När det är löst är det plötsligt hål i vattenlåset. När sedan det går att byta för några hundra, då är det plötsligt ett hål i tätskiktet. Är det konstigt om man inte hänger med i svängarna?
 
  • Gilla
AG A
  • Laddar…
AG A skrev:
Jag misstänker att detta uppkom när andra firman öppnade upp brunnen/gallret....

...Skicka bilden till dem och hör vad de föreslår. Litar du inte på dem, så får du höra med oberoende besiktningsman.
(Det finns ingen andra firma.)

Fråga inte firman om vad de föreslår. Fråga tillverkaren hur man ska göra.
 
Dessa klåpare, suck.....att det finns dom som inte utför det på rätt sätt....skulle som förgående inlägg inte lite en sekund på dessa hantverkare. Vi byter ALLTID golvbrunnen, oavsett ålder, kostar lite till skillnad vad det kan kosta om inte tätskiket blir korrekt utfört.
 
Johnsson 56 skrev:
Sen har jag lite svårt för sådana här sammanträffanden. Du börjar med att ta en bild på en gammal golvbrunnssil och har frågor om hur du ska kunna göra rent. När det är löst är det plötsligt hål i vattenlåset. När sedan det går att byta för några hundra, då är det plötsligt ett hål i tätskiktet. Är det konstigt om man inte hänger med i svängarna?
Läser du överhuvudtaget innan du kommenterar? Tråden är i och för sig lång men jag tycker TS varit tydlig och sansad i sina frågor och krav även om tråden tidvis dragit iväg. Här kommer några av TS inlägg som kanske hjälper dig att hänga med i svängarna.

Inleder med TS första
danlin skrev:
Har precis fått mitt badrum renoverat. Huset byggt 2001 och den gamla brunnen valde vi att behålla. Jag som är novis på detta undrar om det verkligen är korrekt utfört???

En annan fundering. Om vattenlåset (koppen i purusbrunnen) på den gamla brunnen skulle gå sönder. Hur ska jag då bära mig åt. Sitter fast med två skruvar nu och flytspackel som täcker locket.
danlin skrev:
Brunnsmanschetten är också korrekt utförd. Känns som om jag kom lindrigt undan denna gång men tack ändå för alla synpunkter. Man lär sig något av detta.
danlin skrev:
Ingen fara. Beställt nytt vattenlås. Men kolla det lilla hålet i manschetten ovanför klämringen (placering fem i tolv). Är det något som man kan täta?
 
  • Gilla
kulle och 1 till
  • Laddar…
Johnsson 56 skrev:
...Sen har jag lite svårt för sådana här sammanträffanden. Du börjar med att ta en bild på en gammal golvbrunnssil och har frågor om hur du ska kunna göra rent. När det är löst är det plötsligt hål i vattenlåset. När sedan det går att byta för några hundra, då är det plötsligt ett hål i tätskiktet. Är det konstigt om man inte hänger med i svängarna?
Nej, det är inte så konstigt att man misstar sig eller kanske inte har uppfattat alla frågeställningar.
Däremot finns det inget försvar för att kasta sig huvudstupa in i en sådan här tråd på ett sådant sätt.

På några timmar hinner du med att slugga du vilt och osakligt utan att ha satt in dig i tråden och utan att beakta de inlägg som sedan följer för att försöka få dig insatt i det som diskuteras.

Du hinner avfärda andra yrkesmän och raljera över, ofta mycket kunniga, lekmän, Detta samtidigt som du slår dig för bröstet och framhåller ditt kunnande och din erfarenhet.
Det föll dock pladask...för att uttrycka det milt.


Som sagt, inte konstigt att man har olika åsikter eller att man tar miste men att ha en sådan ton och uttrycka en sådan arrogans finns det inte fog för i ett sådant här forum.


Ibland kommer även ödmjukhet med erfarenhet...
...inte bara sämre syn :cool:
 
  • Gilla
kulle och 7 till
  • Laddar…
Touché!

... eller "ägd!" som mina grabbar uttrycker det =)
 
  • Gilla
twoody och 1 till
  • Laddar…
och om företaget går i konken??
 
Johnsson 56 skrev:
Det var exakt min tanke också. Sen kan jag ju tillägga att jag under mina 44 år i branschen även många gånger stött på sådana som Polo. Det vimlar av folk i branschen som tror sig vara specialister p.g.a. lång arbetstid, men som aldrig har fattat ett dugg om hur det egentligen fungerar.
44år i branchen och försvarar detta jobb är nog läge för pansion .
Jag är absolut ingen specialist men vet att hål i tätskikt inte är bra och speciellt inte vid brunnen
 
Det finns alltid olika aspekter om vad som är rätt och fel!
Men detta är i första hand ett kundforum där kunder som av olika skäl ställer frågor om huruvida ett arbete är bra utfört eller ej, detta betyder inte att kunden eller TS i detta fall går in för att ställa entreprenören i någon dålig dager (inte alltid iaf) det är helt på sin plats att fråga andra om vad de tycker och vad man bör acceptera, i detta fall verkar det som om TS bara helt enkelt ställt en vanlig fråga/frågor om vad som är korrekt utfört!
Så svaret blir att det inte var korrekt utfört, åtgärdas detta på ett godtagbart sätt så verkar inte TS vara bitter på entreprenören som i detta fall inte verkar vara ovillig att rätta till felet/felen. Det är helt enkelt en riktig miss av entreprenören att punktera ett tätskikt men det går att åtgärda på enkla vis utan att riva ett helt våtrum. Som "gammal" våtrumsbyggare så hade jag sett till att ge kunden en form av kompensation enbart för att visa min goda vilja, även en liten förklaring om att sådana här saker faktiskt kan hända, även den bästa som den sämsta!
I mina ögon och efter att läst alla inlägg så verkar det som om detta är en helt vanlig tråd som spårar ur lite åt olika håll, som sig bör på ett forum!
Det hade varit ett otroligt tråkigt liv om vi alla hade samma åsikter, arbeten, boenden... nej alla skall ha rätt till sin åsikt, i detta fall verkar det som om TS och entreprenören kommer att lösa detta utan större problem, det är vad jag tror iaf!

Sedan kan det komma att uppstå problem om nu tillverkaren av tätskiktet inte anser att det skall "lappas", men tillverkaren kan ofta lika lite om det byggnadstekniska som min minsting hemma! Det går att laga utan att riva, det är det viktiga, ni som inte håller med har den fördelen att läsa vad jag skrev lite högre upp i detta inlägg, att alla har rätt.... I sista hand så är det försäkringsbolaget som avgör, så mitt råd är till ts att ringa sitt bolag och be skaderegleraren komma och titta, ge sitt expertutlåtande om vad som bör göras för att få det godkänt (lagningen) de vet oftast vad som bör göras, jag skulle bli väldigt förvånad om försäkringsbolaget säger att det skall rivas och göras om helt och hållet!
Ha en bra Far´s dag! Och lycka till med era blivande projekt och pågående... själv skall jag ut i regnet snart och sätta glas i växthus... suck!
 
  • Gilla
kulle
  • Laddar…
Vänta tills på måndag och ring och prata med kiilto som är tillverkaren av fuktspärren! Dom är dom enda som vet vad som är godkänt med deras material! Lycka till!.
 
kulle
Tycker som pagno , låt firman åtgärda skadan och ta sedan kontakt med försäkringsbolaget så att dom får säga sitt om det är godkänt eller ej. Se till att få den inspektionen dokumenterad hos FB.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.