Hej!

Jag håller på och bygger ett hembiorum och behöver lite hjälp av Er för att förstå hur man dimrar ett antal LED-downlights med fjärrkontroll. Idag har jag en vanlig strömknapp (på/av) som går till en taklampa. Min tanke är att sätta c.a. 15 stycken LED-Downlights i akustiktaket som dras från taklampeuttaget via en eller flera transformatorer.

Jag har sett att det finns ganska billiga dimrar med fjärrkontroll som klarar att dimra LED-stripes. Frågan är om en sådan klarar av att dimra samtliga 15 stycken LED-Downlighs (15*5W = 75W) eller om jag måste välja någon annan lösning.

Länk till denna dimmer:

http://www.elampan.se/tradlos-led-dimmer-med-fjarrkontroll-rf-12-24v-96-192w


Sedan är frågan var i kedjan en sådan dimmer skall sättas. Skall den sitta direkt i anslutning till strömknappen eller före transformatorerna i taket?

Är väldigt tacksam för alla råd jag kan få.
 
LED-downlights finns i många utföranden. Den dimmer du länkar till ska installeras enligt anvisningen, dvs på sekundärsidan, och är avsedd för downlights för 12-24 V. Det begränsar urvalet ganska kraftig.

Jag gör det enkelt för mig och hänvisar till en annan färsk tråd ang lite grunder i valet av LED och dimmer:
https://www.byggahus.se/forum/villa...led-lampor-z-wave.html?perpage=30#post2344721

Vill du söka andra lösningar, där det faktiskt finns fungerande lösningar, så är jag återigen lat och ger ett kort svar: jag rekommenderar att du vänder dig till butiken/webbshopen och ber dem plocka fram en kombo enligt dina önskemål som de vet fungerar ihop, alltså inte bara tror utan en kombo de har provat.
 
Jag kör med Nexas trådlösa dimmer LDR-075, den klarar 75W vid 12V.
Dimmar som den ska, tyst och inget flimmer.
Det ger lite fler möjligheter till vilken typ av strömbrytare/fjärrkontroll man kan använda.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.