Vi har nyss anlitat ett måleriföretag som är medlem i Måleriföretagen för att måla vår husgavel. De skickade en målare som tvättade gaveln med högtryck på måndagen, det hällregnade under natten, på tisdagen började han måla mot vår inrådan. Samma dag undrade vi om han inte tänkte skrapa och grundmåla eftersom det ingick i kontraktet och vi såg att färgsprickor och flagor var övermålade. Ilsket muttrande åkte han iväg och köpte skrapa och grundfärg. På onsdagen visade det sig att målarfärgen flöt utefter huset och då han använt roller utan att efterstryka med pensel.(Demidekk ultimate) Detta fick skrapas bort och göras om. När målaren var klar efter en vecka kontrollerade vi jobbet. Fönstren var igenmålade så vi fick slå upp dem inifrån. Ytterkarmarna var helt blöta under färgen och gick att dra av i långa remsor. Det fanns sprickor i färgen i fönsterfoder samt i lockläkt. När vi petade i detta gick färgen att dra bort från fodren och läkten. När vi påtalar felen för målarfirman påstår de att inget fel har begåtts och att virket kommer att torka. De målade över det som vi skrapat bort. Vi skaffade en fuktmätare och fukthalten ligger på 30% i fönsterbågarna samt i olika delar av fasaden, särskilt där färgen släppt . Ska vi lita på företaget att det torkar och betala 29 000kr? Vad säger ni? 017.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
019.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
018.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Är det så här det ser ut nu och dom anser sig klara? Jag hade inte betalt, dom är ju inte klara isf
 
  • Gilla
oliva och 1 till
  • Laddar…
Det är väl bara att kolla specen för f'ärgen (ev. via tillverkarens kundtjänst) om 30% fukthalt är OK. före målning.

OM det är för blött när målningen görs så fäster inte färgen korrekt, spelar ingen roll att den kommer att torka senare, färgen sitter inte bättre för det. Och det ingår i begreppet fackmannamässigt att säkerställa att underlaget har tillräckligt låg fukthalt.
 
  • Gilla
klaskarlsson och 5 till
  • Laddar…
Jag hade bett dom göra jobbet riktigt. Fukthalten i fasaden ska ju vara runt 15% när man målar.
Usch, vad slarvigt. Att han blev grinig när han var tvungen att göra nåt som var avtalet känns ju oerhört oseriöst!
 
  • Gilla
Disneygrisen och 1 till
  • Laddar…
  • Gilla
klaskarlsson och 7 till
  • Laddar…
Det värsta är att det är ett ganska stort företag som finns lite varstans i landet. Se filmen på hur det såg ut när vi petade loss färgen i stora sjok fem dagar efter målning av fodren. [video=youtube;SmJD3-d7-IY]https://www.youtube.com/watch?v=SmJD3-d7-IY&feature=share[/video]
 
D
Som sagt... en målare som högtryckstvättar en vägg och dessutom målar den nästa dag (med regn däremellan)? Man undrar ju hur de tänker då.

Demidekkare, är det inte de som inte gillar att måla om så ofta? Det verkar ju vara tvärtom här.
:thumbdown:
 
  • Gilla
Mapa63 och 1 till
  • Laddar…
Solklart. Betala inte än
Skogsälvan skrev:
Vi har nyss anlitat ett måleriföretag som är medlem i Måleriföretagen för att måla vår husgavel. De skickade en målare som tvättade gaveln med högtryck på måndagen, det hällregnade under natten, på tisdagen började han måla mot vår inrådan. Samma dag undrade vi om han inte tänkte skrapa och grundmåla eftersom det ingick i kontraktet och vi såg att färgsprickor och flagor var övermålade. Ilsket muttrande åkte han iväg och köpte skrapa och grundfärg. På onsdagen visade det sig att målarfärgen flöt utefter huset och då han använt roller utan att efterstryka med pensel.(Demidekk ultimate) Detta fick skrapas bort och göras om. När målaren var klar efter en vecka kontrollerade vi jobbet. Fönstren var igenmålade så vi fick slå upp dem inifrån. Ytterkarmarna var helt blöta under färgen och gick att dra av i långa remsor. Det fanns sprickor i färgen i fönsterfoder samt i lockläkt. När vi petade i detta gick färgen att dra bort från fodren och läkten. När vi påtalar felen för målarfirman påstår de att inget fel har begåtts och att virket kommer att torka. De målade över det som vi skrapat bort. Vi skaffade en fuktmätare och fukthalten ligger på 30% i fönsterbågarna samt i olika delar av fasaden, särskilt där färgen släppt . Ska vi lita på företaget att det torkar och betala 29 000kr? Vad säger ni? [bild][bild][bild]
 
S
Dom har mer eller mindre förstört din fasad.

Detta går inte att åtgärda genom att måla över, precis allt måste skrapas bort innan man kan börja om.
 
  • Gilla
perblo och 4 till
  • Laddar…
S
Som nämnts tidigare så tvättar man inte en träfasad med högtryck, det pressar in vatten i fibrerna och bakom lockläkten.
 
  • Gilla
leffe-e och 1 till
  • Laddar…
Det här visar bara hur oseriöst det är att måla med s k vattenbaserad oljefärg. Det handlar ju alls inte om någon oljefärg, utan om en lättflagande och mycket dåligt hållbar plastfärg. Om du ska måla om ditt hus, kräv att äkta oljefärg skall användas, annars är arbetet bortkastat om några år och träet ruttnar under det täta men lättsprickiga färgskiktet.
 
  • Gilla
Torgil och 3 till
  • Laddar…
Felet från början är ju att det INTE var en målare som kom hem till er.....en "halmtrampare" kan det ha vart, men det är annat pris på dom.
 
  • Gilla
FG och 4 till
  • Laddar…
Man använder inte högtryckstvätt till träfasad som trycker in vatten i träet. Är det då torrt för målning?
 
  • Gilla
leffe-e och 1 till
  • Laddar…
Jag har själv måleri och det du visar är INTE fackmannamässigt.
1. Man tvättar ALDRIG en träfasad med högtryck.
2. Man fuktmäter alltid och det skall vara 14-15% fukthalt som högst i virket. blött virke med plastfärg på torkar aldrig,det rötat istället med tiden.
3. skrapning och grundning med oljebaserad produkt är nödvändig när man har plastfärg som toppskikt,med tiden kommer ändå rötskador att komma då plastfärg (vilket i stort alla moderna produkter är idag) inte är lämpliga för trähus.
4. att man anlitar ett stort måleriföretag betyder inte att de har kompetent personal,tyvärr är det oftast tvärtom då de hyr in billig personal till säsongsarbete.

Dina bilder visar att jobbet inte är godkänt,fasaden behöver skrapas ner helt samt oljegrundas.
min personliga åsikt då jag tror att det är ett äldre hus är att det bör målas med en riktig oljefärg.skippa vattenbaserade produkter på trä,de gör mer skada än nytta.
Målarmästare ulf larsson
 
  • Gilla
Ivan. och 22 till
  • Laddar…
Vi renoverade fasad, BRF centrala Uppsala, tre stora hus. Målarna som gjorde fönstren kom från en av de stora firmorna. En dag regnade det, då hade de en torktrasa i ena näven och penseln i den andra.
 
  • Gilla
leffe-e och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.