birgi skrev:
Hur stort bygger ni? 192 eller 225 m2?
Det är inte heltklart i dagsläget, men det blir definitivt mindre än 192 m2. Det ursprungliga kataloghuset är på 155 m2. Vi planerar att ha 3+1 sovrum och ingen bastu/relax. I dagsläget set det inte heller ut att bli något så kallat "allrum", utan sovrummen avsedda för framtida barn blir kanske lite större istället.

\\Thomas
 

Ålrajty!!!
Kul!

...fast nu inkräktar vi på tråden!
Finns ju separat "Brinkenlina"...
 
Ericsson skrev:
Hejsan, "tomt 13" här! Vad kul att få lite "kontakt" med framtida grannar. Som svar på någons fråga så ska vi troligtvis bygga ett Älvsbyhus. Fast vi är lite splittrade vad gäller 1 eller 1 1/2-plans. Vad är egentligen mest praktiskt  när man har barn. Båda lösningarna har ju sina för och nackdelar, men vilka väger över? Nåja, snart ska vi försöka bestämma oss och beställa.
Om vi bygger nytt på Kronan, vilket i så fall blir i etapp två har vi tänkt bygga ett Älvsbyhus (hade tänkt bygga i etapp 1 men ändrade oss). Vi har funderat hit och dit på om vi ska bygga ett vinkelhus eller 1,5 plan. De hus vi har kollat på är Torgrim, Ägir och Ymer.

Just nu lutar det åt att vi vill bygga ett enplanshus. Det känns som om man kommer att nyttja bostaden mer när allt är på samma våning. I ett 1,5 plans hus tror jag att man "släpar" ned saker från övervåningen. Barnen kommer knappast att vara i sina rum om de har rum på övervåningen. De vill ju vara där föräldrarna är. Däremot när barnen blir tonåringar skulle det säkert vara skönt att de har sin egen våning att vara på samtidigt som man har mer "koll" på dem i ett enplanshus.

Torgrim kändes bra eftersom vi inte skulle behöva inreda övervåningen med en gång. Det finns tre sovrum på nedreplan, vilket skulle vara tillräckligt i några år. Sedan när barnen blir större och om det blir tillökning kan man inreda övervåningen. Man får ju rätt mkt yta i ett 1,5 plan. Den fina öppna planlösningen i Torgrim kan bli lite jobbigt tror vi med barn som vill kolla på tv i vardagsrummet och vuxna som vill vara i köket. Men det går kanske att lägga in en skjutdörr.

Vi skulle som sagt välja ett enplanshus men beroende på hur stor tomt vi får kanske det ändå blir ett 1,5 plan eftersom man får mer boyta då. Tomterna är ju inte så stora på Kronan och då kanske det passar bäst med 1,5 plan om man vill ha lite större.





 
Ericsson skrev:
Tomt 13 här ! Nu har vi skrivit på för tomten + att vi äntligen har bestämt oss för vad vi ska bygga,  det blev ett Ä-hus (Torgrim).
Skulle vara jätte kul o höra i fall det är fler som är klara med hus beställningar o kontrakt för tomten.Är lite nyfiken vad det blir  för grannar på etapp 1 !! :D
Det verkar bara vara vi två plus Linsko som skriver här ... Mig "känner du till" redan. Tomt nr 9 (Volontärg 1).
Götenehus. Byggstart i höst. Om allt går enl. planerna.
Vi har ju en ev. blivande klasskamrat till er lillgrabb, bl a. :)
 
Hej Eriksson med familj ! (och alla andra också ;) )
Det ska bli extremt kul att få träffa alla nya grannar på området ,vi har tomt nr 5 och har beställt ett lappli hus på 171m2 blev det tillslut 1½ plan ,kommer att börja bygga i slutet av september om det går enl planerna ;D.
hoppas att det finns fler grannar än ni och Birgi på området ;) ,verkar lite mörkt måste ja säga med tanke på att ingen skriver när det rör kronan ,snälla granna skriv och berätta lite om vad ni har tängt bygga mm,vi är nyfikna så de sjunger om det =)

Hade bra /"Lindsko & Robbster"
 
Robbster skrev:
Hej Eriksson med familj ! (och alla andra också  ;) )
Det ska bli extremt kul att få träffa alla nya grannar på området ,vi har tomt nr 5 och har beställt ett lappli hus på 171m2 blev det tillslut 1½ plan ,kommer att börja bygga i slutet av september om det går enl planerna  ;D.
hoppas att det finns fler grannar än ni och Birgi på området ;) ,verkar lite mörkt måste ja säga med tanke på att ingen skriver när det rör kronan ,snälla granna skriv och berätta lite om vad ni har tängt bygga mm,vi är nyfikna så de sjunger om det =)

Hade bra /"Lindsko & Robbster"
Är bygglovet klart? När blir det inflyttning? Vad kommer ert hus att kosta? Vilken av lappli-modellerna föll ni för?
 
Hej igen !
Nej bygglovet är inte klart men vi räknar kallt med att det inte ska vara några problem.det lappli huset som vi valt blir ett havstjädern 166 - 180 blandat med en egen planlösning 5.20 takhöjd i matsal och v rum mm.priset blev med tomt nyckelfärdigt ca 2.5 milj
 
Robbster skrev:
Hej igen !
Nej bygglovet är inte klart men vi räknar kallt med att det inte ska vara några problem.det lappli huset som vi valt blir ett havstjädern 166 - 180 blandat med en egen planlösning 5.20 takhöjd i matsal och v rum  mm.priset blev med tomt nyckelfärdigt ca 2.5 milj
OK, gör ni något arbete själv? Ingår carport el liknande?
Vårt pris för huset är 2,3 Mkr NF, sedan tillkommer tomt+anslutningsvagifter. Dvs 180.000, 84000 (VA), drygt 16000 (fjärrvärme) och annat som kan tillkomma. Vilka avgifter räknar ni med? Jag undrar om man räknar alltför lågt .eller glömmer ngfn anslutningskostnad?!
 
det ingår inte någon carport eller liknande på det priset som ja angav ,utan det är huset med tomten och div avgifter som den kalkylen är framtagen på.
vi räknar ca 450 000:- totalt på tomten med alla avgifter osv.sen beror de iof vad som ingår i erat hus pris (typ grunden med arbete mm mm .
 
Robbster skrev:
det ingår inte någon carport eller liknande på det priset som ja angav ,utan det är huset med tomten och div avgifter som den kalkylen är framtagen på.
vi räknar ca 450 000:- totalt på tomten med alla avgifter osv.sen beror de iof vad som ingår i erat hus pris (typ grunden med arbete mm mm .
Vad ingår i era 450.000?
(I vårt pris ingår heller ingen carport f ö.)
 
Sorry glömde:)
Ja vi kommer att göra allt inne i huset själva ,kök badrum golv väggar mm ,alla väggar sitter på plats men spackla och måla (tapetsera) mm ,så nog har vi de vi gör alltid :)
ska ni ta erat hus helt klart lr?
 
Tomten 180 000:-
Planavgift 9408:-
Bygglovsavgift 2688:-
Bygganmälan 4032:-
Vatten & Avlopp 85000:-
El 15000:-
Fjärrvärmeavgift 5000:-
Fjärrvärmecentralen 11250:-
Telefoni 500:-
Utstakning 3000:-
Nybyggnadskarta 4000:-
Byggfelsförsäkring 35000:-
Grovplanering av tomten 50000:-
Lagfart 2700:-
Pantbrev 36000:-
Totalt 443 578:-

så ca 450 000:-
 
Kul att höra att det är fler på tråden,ni andra där ute ,skriv lite o berätta hur det går för er ,man kanske kan ge och få tips om olika grejer :) ;)
 
Robster hur har ni tänkt göra med grovplaneringen av tomten, vet ni typ va det kommer att kosta ::) oså
 
Robbster skrev:
Tomten                                    180 000:-
Planavgift                                9408:-
Bygglovsavgift                         2688:-
Bygganmälan                          4032:-
Vatten & Avlopp                      85000:-
El                                            15000:-
Fjärrvärmeavgift                     5000:-
Fjärrvärmecentralen               11250:-
Telefoni                                   500:-
Utstakning                              3000:-
Nybyggnadskarta                   4000:-
Byggfelsförsäkring                  35000:-
Grovplanering av tomten        50000:-
Lagfart                                    2700:-
Pantbrev                                 36000:-
Totalt                                      443 578:-  

så ca 450 000:-
OK, det är lite olika vad som ingår i entreprenaden, för oss ingår byggfelsförsäkring i priset bl a.
Vad är det som ingår i de 50.000 som avsatts för grovplanering av tomten?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.