Chaly skrev:
Två bilar på 25 kvm tycker jag låter trångt som sjutton... Hur optimerar man det på bästa vis?
Bygger en tvåvånings carport typ.
I souterräng eller så gräver man ner sig en meter och har infart från olika håll.

Möjligen så kan det funka med 6,25*4 meter och backa in ena bilen så att man får passagerarsida mot passagerarsida. Stolparna sätter man då i mitten. Passagerarna får då kliva in efter att man kört ut bilen.
 
  • Gilla
Chaly
  • Laddar…
Polyene skrev:
Och en romb är ett specialfall av ett parallellogram, där alla sidor är lika långa. :)
Givetvis. För säkerhets skull antar jag att jag även borde påpeka vad som inte redan sagts tydligt, nämligen att en kvadrat är ett specialfall av en rektangel på samma sätt. Vidare vill jag inflika att eftersom relationen "specialfall av" är transitiv är även en kvadrat ett specialfall av ett parallellogram. Vilket är ett specialfall av en parallelltrapets, som är ett specialfall av en generell fyrhörning. Sådär, då är vi on topic igen!

Allt detta bygger givetvis på att vi jobbar inom euklidisk geometri, med parallellpostulat osv.

För vidare läsning, börja exempelvis här:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sfärisk_geometri
 
Chaly
Är det 25 kvm takyta eller 25 kvm bruttoarea? Om det är det senare som räknas så borde man kunna göra carporten lite bredare och sedan nyttja maximalt takutsprång för att täcka bilens längd. Eller tänker jag galet?
 
Chaly skrev:
Två bilar på 25 kvm tycker jag låter trångt som sjutton... Hur optimerar man det på bästa vis?
En vänsterstyrd o den andra högerstyrd! :D
 
  • Gilla
Chaly
  • Laddar…
Hade det varit garage hade det blivit trångt, men i en carport kan man ju öppna dörren även utanför "huslivet". En vanlig parkeringsficka är ju ofta 2.4 m bred.
 
Två bilar i bredd blir svårt på bara 25 kvm. Du behöver minst 5 m i djup och då blir det bara 5 m i bredd kvar till 2 bilar. Inte direkt mycket utrymme att öppna dörrarna på.
 
harry73
Vem använder garaget för att parkera bilar?
 
Vi diskuterar väl carport?
 
harry73
Inte jag, men där var jag tydligen ensam om :)
 
harry73 skrev:
Inte jag, men där var jag tydligen ensam om :)
Du får plocka bort garageväggarna, så är du med oss! :D
 
Glöm två bilar på denna yta. Det blir inte bra. Bygg för en bil och ha plats för allt annat du behöver ha där, komplettera med en carport när ingen ser. Bygg tätt när dom glömt vad dom inte sett.
 
  • Gilla
vojma
  • Laddar…
Garaget byggs så klart med portar på 3 sidor och så parkerar man med förarplatsen mot ytterväggen och med fjärrkontrollen öppnar man porten utåt...sen är det bara att öppna bildörren och kliva ur :)
 
Se bara till att det inte hamnar Viagra i tanken för då rymts bara 2 med nöd och näppe.

Protte
 
osiris skrev:
En rektangel har fyra sidor där motstående sidor är lika långa (och därmed rätvinkliga hörn): 25 kvadratmeter kan fördelas på oändligt många sätt i en rektangel (t.ex. 1 x 25 m, 2 x 12,5 m, 6 x 4,17 m och så vidare).
En intressant konsekvens av detta är ju att man, om grannen godkänner byggnad närmare tomtgränsen än 4,5 meter, kan bygga ett förråd som är 0,5 meter djupt, 3 meter högt och 30 meter långt istället för ett plank eller en tujahäck. Eller 50 meter om det anmäls som Attefallshus, men sådana kräver väl lite mer inredning än friggebodar?
 
Som pelpet skrev, 6,25x4 meter, en limträbalk vid öppningen och lite extra takutsprång.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.