OT, men nu är det ju en lång Påskhelg, så det kommer nog mycket mer OT när dagarna går.

Plastflärp är ett ord som vi alla här förstår, och använder nästan dagligen.
Men finns det i Svenska Akademins OrdLista?
Icke sa Nicke :mad:

Där tas bara in meningslösa ord som hen, burka och genterapi.
Upp till kamp mot språkförflackningen, kamrater, män som kvinnor (y)
 
  • Gilla
123abc och 1 till
  • Laddar…
elmont skrev:
Nej, ELKO har en mycket snarlik lösning med "plastflärpar" på var sida om vipporna.
OK! Jag trodde att brytaren i filmklippet i inlägg 7 var Elko men det var nog en Gelia.

/Mats
 
Gelia brukar sälja 2a sort av elko brytare
 
senmathal skrev:
OK! Jag trodde att brytaren i filmklippet i inlägg 7 var Elko men det var nog en Gelia.

/Mats
Det är nog så jävligt att det är Gelia som säljer ELKO
Elkos produkter levereras inte direkt till slutkonsumenter utan distribueras via grossister. I vårt samarbete med Elko är Gelia en av dessa grossister.
http://gelia.se/Produkter/Elko/
 
Ramnemark skrev:
Gelia brukar sälja 2a sort av elko brytare
Hej, har aldrig hört talas om 2:a sorterings elmateriel.
Har du någon källa till detta (seriös eller oseriös)?
 
Ramnemark skrev:
Gelia brukar sälja 2a sort av elko brytare
Gelia säljer utvalda delar av Elkos sortiment under eget namn. Det handlar inte om någon andrasortering.
 
Kan vara fel ang 2 sort. Det var chefen på jobbet som sa det. Det ser lite billigare ut i Gelias förpackningar så jag köpte det argumentet. Inget är skrivet i sten.
 
senmathal, det är mycket riktigt en ELKO brytare i filmklippet. Vid leverans sitter inte ramen fastsatt utan det är bara brytaren som håller ramen på plats. När man monterat uttaget snäpper man även fast ramen på samma sätt som med ELKÖ.
Gelia köper in större kvantiteter och packar väl bara om dom "apparater" dom säljer, tex ELKO säljer själv inte apparater styckepackade. Och det är inte någon andrasortering, det existerar inte.
Däremot är det inte säkert att dom har dom nyaste modellerna utan ofta äldre och utgående modeller.
 
Jag tycker ändå inte att brytaren i det filmklippet är in närheten av vare sig Eljos brytare eller den jag köpt på Byggmax. I min och Eljos brytare sitter det en innerram som måste bort innan man kommer åt skruvarna. Titta på filmen jag llänkade till en gång till och jämför med filmen i inlägg 7.

/Mats
 
I ELKOs brytare tar man bort vippan sedan den inre "ramen" (som ofta sitter ihop med ytterramen trots ärdet är två separata delar). Lika gör man med motsvarande ELJO. På bägge typerna lossar man den inre ramen genom att bryta/vika en plastklack åt sidan. Dom ser inte exakt lika ut men har en snarlik funktion. Det gäller för modellerna ELJO Trend och ELKO RS 16 dom vanligast förekommande brytarna i Sverige.
Ps
Jag behöver inte titta på filmen för jag har monterat tusentals av bägge typerna så jag vet hur dom fungerar och ser ut..
Ps 2
När man monterar tillbaka fästramen ska man med ett verktyg tex en mindre skruvmejsel, trycka ner "plastflärpen" så att den klickar in i sitt läge.
 
Redigerat:
I så fall är det inte en Elko-brytare i första filmklippet eller så är det en Elko-brytare av annan typ än dom du monterat.

/Mats
 
I först filmklippet visas först en ELKO RS 16 brytare för att en bit in i filmen visas en äldre modell som har gått ur "produktionen" för minst 35 - 40 år sedan som demonteras och jag är rätt säker på att även det är en ELKO. Sedan monteras ELKO RS 16 av modellen med skruvanslutning (det finns även samma brytare med snabbanslutning).
Och att jag skulle monterat någon annan är omöjligt då det inte finns någon som ser lika ut. Om det sedan står Gelia på förpackningen beror det på att dom köper in tex ELKO brytare och packar om dom för försäljning till mest privatkunder som vill köpa enstaka artiklar.
 
Ok den där andra brytaren såg jag aldrig men den var ju mer lika min Byggmaxbrytare. Men hur kunde han lossa både lock och innerram i samma moment? Det tror jag inte går på min brytare, innerramen sitter allt för bra för det.

/Mats
 
Innerramen sitter väl kanske inte fastsnäppt när brytaren levereras? (I normala fall alltså.) Din brytare kanske har packats om eller nåt och då har nån råkat trycka fast innerramen?
 
Nerre skrev:
Innerramen sitter väl kanske inte fastsnäppt när brytaren levereras? (I normala fall alltså.) Din brytare kanske har packats om eller nåt och då har nån råkat trycka fast innerramen?
Ja så är det naturligtvis, det var det ju någon som skrev om tidigare när jag tänker efter. Då ska väl allt vara utrett :)

/Mats
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.